18:57 uur 27-02-2020

Energous verwerft als eerste in de branche goedkeuring van de registratieinstantie in Japan voor WattUp, haar revolutionaire technologie voor draadloos opladen

De technologie voor draadloos opladen 2.0 is nu goedgekeurd voor levering aan 112 landen wereldwijd

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Energous Corporation (Nasdaq: WATT), de ontwikkelaar van WattUp®, een revolutionaire technologie voor draadloos opladen 2.0, heeft vandaag bekendgemaakt dat het goedkeuring heeft ontvangen in Japan voor haar WattUp nabije-veld (NF, near-field) technologie voor draadloos opladen.

“Dat wij goedkeuring van de regelgevende instantie hebben ontvangen in Japan voor WattUp, onze technologie voor draadloos opladen, is een belangrijke regelgevingsmijlpaal voor Energous”, aldus Stephen R. Rizzone, president en CEO van Energous Corporation. “Dit opent de deur voor de verkoop van voor WattUp geschikte producten in een belangrijke markt in Azië-Pacific.”

WattUp, de technologie voor draadloos opladen van Energous onderging tests bij onafhankelijke, geaccrediteerde testlaboratoria en er werd vastgesteld dat het product voldoet aan alle regelgevingsvereisten in Japan.

“De goedkeuring voor WattUp in Japan is een grote stap voorwaarts voor Energous en onze klanten, terwijl het momentum toeneemt voor het bereiken van wereldwijde markttoegang”, aldus Dan Lawless, vice president van regelgevingszaken bij Energous Corporation. “We bepalen een regelgevend kader voor het op grote schaal inzetten van draadloos opladen 2.0 door onze zeer sterke betrokkenheid bij belangrijke internationale spectrum- en normorganisaties, in combinatie met onze rechtstreekse werkzaamheden met overheden overal in de wereld.”

“Momenteel hebben technologieën voor draadloos opladen – specifiek de niet op inductiespoel gebaseerde oplaadoplossingen – de Japanse markt nog niet gepenetreerd, voornamelijk omdat Japan historisch heeft bewezen dat het land een strenger regelgevingsgoedkeuringsproces heeft. Energous Corporation plaveit de weg voor de branche in de Japanse markt met de eerst goedkeuring voor de branche van haar WattUp-technologie voor draadloos opladen. Met deze doorbraak gaat Energous door met het tonen van vooruitgang bij het verder ontwikkelen van haar WattUp-technologie om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven van partners en klanten”, aldus Dinesh Kithany, hoofdbrancheanalist, draadloze stroom en stroomlevering bij Omdia.

Enkele voordelen van Energous’ WattUp-technologie voor producenten zijn:

  • Een kleine voetafdruk maakt het mogelijk dat WattUp wordt geïntegreerd in producten met verschillende vormfactoren, waaronder kleine apparaten met gebogen randen of zonder vlak oppervlak.
  • Oriëntatievrijheid en 90-graden-hoekondersteuning
  • Detectie van vreemde voorwerpen die thermische problemen met metaal en andere materialen uitsluiten
  • Interoperabiliteit met alle voor WattUp geschikte producten, zelfs van andere producenten

Tot nu toe heeft Energous goedkeuring van de regelgevende instanties verworven voor WattUp, haar technologie voor draadloos opladen, in de volgende landen:

Afghanistan

Bermuda

Curaçao

Duitsland

Kosovo

Nederland

Suriname

Albanië

Bolivia

Cyprus

Ghana

Letland

Nieuw-Zeeland

Zweden

Andorra

Bosnië en Herzegovina

Tsjechië

Griekenland

Liechtenstein

Nicaragua

Zwitserland

Angola

Botswana

Denemarken

Grenada

Litouwen

Noorwegen

Taiwan

Antigua en Barbuda

Brazilië

Djibouti

Guatemala

Luxemburg

Panama

Tadzjikistan

Argentinië

Brunei

Dominicaanse Republiek

Guyana

Macedonië

Peru

Tanzania

Armenië

Bulgarije

Dominica

Honduras

Malawi

Filipijnen

Thailand

Aruba

Burkina Faso

Ecuador

Hongarije

Malediven

Polen

Trinidad en Tobago

Australië

Cambodja

Egypte

IJsland

Malta

Portugal

Turkije

Oostenrijk

Canada

El Salvador

India

Mexico

Roemenië

Verenigde Arabische Emiraten

Azerbeidzjan

Kaaimaneilanden

Eritrea

Indonesië

Monaco

Servië

Oeganda

Bahamas

Centraal Afrikaanse Republiek

Estland

Ierland

Mongolië

Slovenië

Het Verenigd Koninkrijk

Barbados

Chili

Ethiopië

Italië

Montenegro

Salomonseilanden

De Verenigde Staten

Wit-Rusland

Colombia

Finland

Jamaica

Mozambique

Slowakije

Uruguay

België

Costa Rica

Frankrijk

Japan

Myanmar (het voormalige Birma)

Zuid-Afrika

Oezbekistan

Belize

Kroatië

Georgië

Jordanië

Nepal

Spanje

Venezuela

Energous verwacht dat het bedrijf later dit jaar goedkeuring van regelgevende instanties zal verkrijgen voor aanvullende markten.

Om meer te weten te komen over Energous, bezoek Energous.com of volg het bedrijf op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Over Energous Corporation

Energous Corporation (Nasdaq: WATT) leidt de volgende generatie draadloos opladen – draadloos opladen 2.0 – met haar prijswinnende WattUp®-technologie, die snel, efficiënt, op contact gebaseerd opladen en tevens opladen op afstand ondersteunt. WattUp is schaalbare, op RF gebaseerde technologie voor draadloos opladen die aanzienlijke verbeteringen biedt in contactgebaseerde oplaadefficiëntie, detectie van vreemde voorwerpen, oriëntatievrijheid en thermische prestatie, vergeleken met de oudere, op inductiespoel gebaseerde oplaadtechnologieën. De technologie kan worden toegepast in elektronische apparaten met verschillende afmetingen voor thuis en kantoor, alsmede in de medische, technische, retail- en automobielindustrie en verzekert interoperabiliteit tussen producten. Energous ontwikkelt op siliconen gebaseerde draadloze stroomoverdrachtstechnologieën (wireless power transfer, WPT) en aanpasbare referentieontwerpen. Daartoe behoren innovatieve siliconenchips, antennes en software, voor een groot scala aan toepassingen, zoals smartphones, fitnesstrackers, slimme oordopjes, medische sensoren, enzovoort. Energous verwierf de wereldwijd eerste FCC Deel 18-certificering voor op afstand draadloos opladen, en het bedrijf heeft tot nu toe 220 toegewezen patenten voor haar WattUp-technologie voor draadloos opladen. Ga voor meer informatie naar Energous.com.

Safe Harbor-verklaring

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die onze toekomstige plannen en verwachtingen beschrijven. Deze verklaringen gebruiken gewoonlijk termen zoals “geloven,” “verwachten,” “mogen,” “willen,” “moeten,” “kunnen,” “streven,” “van plan zijn,” “plannen,” “schatten,” “anticiperen” of soortgelijke termen. Voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht omvatten onze verklaringen over technologie- ontwikkelingen, productontwikkelingen van partners en innovatie voor draadloos opladen. Onze toekomstgerichte verklaringen gelden alleen vanaf deze datum; ze zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en wij zijn niet verplicht om ze bij te werken. Factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten verschillen van wat we verwachten, zijn: onzekere timing van noodzakelijke goedkeuringen van regelgevende instanties; timing van klantenproductenontwikkeling en marktsucces van klantenproducten; onze afhankelijkheid van distributiepartners; en intensieve concurrentie binnen de branche. We verzoeken u dringend om bij de beoordeling van onze toekomstgerichte verklaringen deze factoren te overwegen, alsmede de andere risico’s en onzekerheden die worden beschreven in ons meest recente jaarrapport op Formulier 10-K en daaropvolgende kwartaalrapporten op Formulier 10-Q.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Energous Public Relations
PR@energous.com
(408) 963-0200

Energous Investeerdersrelaties
Mike Bishop

(415) 894-9633

IR@energous.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr