01:38 uur 04-02-2020

Jabil Launches Jabil Healthcare, de grootste leverancier van productieoplossingen voor de gezondheidszorg

Jabil combineert Nypro met de activiteiten van het bedrijf op het gebied van orthopedische, wervelkolom-, trauma- en bijbehorende medische instrumenten voor het bieden van geavanceerde productie-oplossingen en innovatieve technische mogelijkheden die ongeëvenaard zijn wat betreft grondigheid en omvang.

ST. PETERSBURG, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Jabil Inc. (NYSE: JBL) heeft vandaag de consolidatie aangekondigd van zijn gehele gezondheidszorgorganisatie onder Jabil Healthcare, geleid door Steve Borges, CEO en EVP. Jabil Healthcare combineert Nypro met zijn activiteiten op het gebied van orthopedische, wervelkolom-, trauma- en bijbehorende medische instrumenten onder één overkoepelende organisatie. Met meer dan 35 productielocaties wereldwijd en bijna 20.000 werknemers die de meest vooraanstaande merken in de gezondheidszorg bedienen, maakt deze combinatie Jabil de grootste leverancier van productieoplossingen voor de gezondheidszorg.

Jabil Healthcare bedient vijf zeer belangrijke sectoren in de gezondheidszorgmarkt: medische hulpmiddelen, orthopedie, diagnostica, geneesmiddeltoedieningssystemen en consumentengezondheidszorg. Overal dwingt de vraag naar op waarde gebaseerde oplossingen belangrijke veranderingen af in de ontwikkeling van gezondheidszorgproducten en -diensten en stuurt digitale gezondheidsinnovaties. Het Internet der Dingen (Internet of Things, IoT) en digitale gezondheidsplatforminnovaties staan hierbij centraal, mogelijk gemaakt door connectiviteit, sensoren en miniaturisering.

“Door gebruik te maken van de kracht van de teams van Jabil en van Nypro zijn we in de unieke positie om technologische vooruitgang te versnellen en de waarde te vermeerderen die we onze klanten, hun patiënten en de gezondheidszorgindustrie bieden,” aldus Borges. “Met de toename van digitale gezondheid en bijkomende productie is de tijd rijp om onze capaciteit en domeinexpertise te verenigen onder één sterk merk.”

Jabil Healthcare verenigt de deskundigheid van het bedrijf met diepgaande ervaring in verschillende sectoren op het gebied van spuitgieten, elektronica, sensorintegratie en aanverwante productie om gezondheidszorgmerken te helpen versnellen en technologievooruitgang op te schalen. Deze geïntegreerde lijn capaciteiten binnen Jabil wordt ingezet voor het gezondheidszorgklantenbestand van het bedrijf, van opkomende start-ups tot mondiale ondernemingen.

De ondersteuning van vrouwentechnologiebedrijf Elvie is slechts één voorbeeld. “We leven in de verbonden gezondheidsruimte, wat eigenlijk een tamelijk nieuw gebied is. We hadden behoefte aan expertise in alles van hardware tot firmware en software,” aldus Tania Boler, CEO van Elvie, in een casestudie van Jabil Healthcare die vandaag is uitgegeven. “Toen we probeerden de voor ons allerbeste productiepartner te selecteren, was Jabil eerlijk gezegd de vanzelfsprekende oplossing, omdat zij zoveel ervaring hebben bij zoveel verschillende partners in zoveel verschillende productcategorieën.”

“Met meer dan 50 jaar expertise is Jabil Healthcare zeer bedreven in het integreren van componenten en subsystemen in farmaceutische, orthopedische, diagnostische, medische en consumentengezondheidszorghulpmiddelen,” aldus Borges. “Als verenigd team met een duidelijke missie bevinden we ons in een krachtige positie om onze klanten van dienst te zijn bij het leveren van innovatieve producten en diensten van hoge kwaliteit die de resultaten bij patiënten verbeteren.”

Over Jabil

Jabil (NYSE: JBL) is een leverancier van productieoplossingen die uitgebreide diensten voor ontwerp, productie, toeleveringsketen en productbeheer levert. Door gebruik te maken van de kracht van meer dan 200.000 mensen verdeeld over 100 sites op strategische locaties over de hele wereld, vereenvoudigt Jabil complexiteit en levert waarde in een breed scala van sectoren, waardoor innovatie, groei en klantensucces mogelijk worden gemaakt. Ga voor meer informatie naar jabil.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

North America:

Erin Vadala

Warner Communications

978-468-3076

erin@warnerpr.com

Europa, Midden-Oosten en Afrika:

Kirsten Oosterhof

+44 (0)1506 447215

Kirsten_Oosterhof@Jabil.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr