21:00 uur 10-07-2019

Frank Schestag, PhD, komt bij Proteintech als commercieel directeur voor Europa

ROSEMONT, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Proteintech, de benchmark voor antilichamen en eiwitten, verwelkomt Frank Schestag, PhD, als commercieel directeur. Hij zal leiding gaan geven aan de verkoop- en marketingteams en de markten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitbreiden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190710005798/nl/

Dr. Frank Schestag, Proteintech Commercial Director (Photo: Business Wire)

Dr. Frank Schestag, Proteintech Commercial Director (Photo: Business Wire)

Dr. Schestag komt naar Proteintech met 18 jaar ervaring in de verkoop en het beheer van wetenschappelijke reagentia en apparatuur. Bij Fisher Scientific als directeur van verkoop en vervolgens gepromoveerd tot senior verkoopdirecteur van de Life Science Solution Group (Life Technologies), leidde hij teams met meer dan 50 verkoopspecialisten in Midden-Europa en was verantwoordelijk voor meer dan $ 200 miljoen aan omzet. Gedurende zijn carrière heeft Dr. Schestag zich onderscheiden in het opbouwen van teams, of het nu gaat om technische ondersteuning, verkoop, logistiek of boekhouding. Naast hoge prestaties scoren zijn locaties consequent het hoogst op het gebied van tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.

“Europa heeft altijd het voortouw genomen in de wetenschap. Frank’s ervaring in leiderschap stelt ons in staat om de Europese wetenschappelijke gemeenschap en de farmaceutische en biomedische gemeenschappen beter te dienen”, zegt Jason Li, CEO van Proteintech.

“Ik ben zeer verheugd om onderdeel uit te maken van de Proteintech Group. Voor mij is het een perfecte match om Proteintech te ondersteunen met de ervaring die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan in wetenschap, verkoop, operations en de Europese markt,” zegt de nieuwe commercieel directeur van Proteintech, Dr. Frank Schestag. “Ik geloof erin dat het ons meer successen zal brengen dan we momenteel al kunnen zien.”

Dr. Schestag behaalde zijn doctoraat in de biochemie aan de Christian-Albrechts-universiteit in Kiel. Daarna begon hij zijn carrière bij Fermentas, een producent van moleculair biologische producten. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van technische ondersteuning, klantenservice en commerciële organisatie. Als verkoopdirecteur voor Europa heeft hij een direct sales-team opgebouwd en geleid dat in 15 verschillende Europese landen actief is. Mede dankzij het goede beheer van Dr. Schestag versnelde de groei van Fermentas en werd het overgenomen door Thermo Fisher, waar hij de overstap maakte naar algemeen directeur en locatieleider. Door deze ervaringen heeft Dr. Schestag een grondige kennis van de Duitse markt opgedaan en hoe hij daar de groei kan stimuleren.

Over Proteintech Group

Proteintech is een fabrikant van antilichamen die het rechtstreeks aan wetenschappers verkoopt en alleen zijn eigen producten verkoopt om het hoogste niveau van kwaliteitscontrole te behouden, wat leidt tot superieure reproduceerbaarheid en consistentie van de partij. Met meer dan 2/3 van het menselijke genoom voltooid, hebben we een catalogus van meer dan 12.000 antilichamen tegenover 12.000 doelen die bijna alle onderzoeksgebieden dekken. Met de overname van Humanzyme biedt Proteintech nu de Humankine®-productlijn van diervrije menselijke cellen proteïnen die tot expressie komen. Om tienduizenden publicaties en interne validatie-afbeeldingen te bekijken in WB-, IHC-, IF-, FC-, IP-, CHIP- en KD-/KO-siRNA-experimenten waarbij onze antilichamen worden gebruikt en om meer te weten te komen over Proteintech en hun missie om producten rechtstreeks vanuit hun bank naar de bank van de onderzoeker, bezoekt u www.ptglab.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Proteintech Group, Inc.

Katie Bellows

Katie@ptglab.com