10:44 uur 20-02-2019

Northern Trust Asset Management breidt duurzaam beleggingsteam uit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Northern Trust Asset Management, een van ‘s werelds toonaangevende vermogensbeheerders, verwelkomt Valeria Dinershteyn als strateeg voor duurzame beleggingen in Amsterdam. De benoeming bevestigt opnieuw de voortdurende inzet van het bedrijf om beleggers te voorzien van duurzame beleggingsoplossingen.

“De vraag van beleggers naar duurzame beleggingsstrategieën blijft groeien, met name onder pensioenfondsen in Europa, Australië en Noord-Amerika,” aldus Marie Dzanis, hoofd van Northern Trust Asset Management- Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA). “Naarmate deze markten blijven evolueren, is het belangrijk dat we beschikken over een team van experts dat zich richt op het begrijpen van de behoeften van beleggers zodat wij daar als organisatie op kunnen anticiperen. Valeria zal hier een belangrijk onderdeel van zijn.”

In deze nieuw gecreëerde klantgerichte rol zal Dinershteyn beleggers voorlichten over innovaties in het voortdurend ontwikkelende landschap van duurzaam beleggen en ESG-strategieën. Ze treedt toe tot Northern Trust Asset Management vanuit Kempen Capital Management. Dinershteyn focus’ lag met name op ESG integratie met een sterke interesse in milieukwesties. Ze behaalde haar Master of Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit in Nederland en haar bachelor in Taalwetenschap en Sociologie aan St. Petersburg Polytechnic University in Rusland.

Northern Trust Asset Management is een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders en is door beleggers ruim $885 miljard aan vermogen toevertrouwd. Het bedrijf helpt beleggers te sturen in voortdurend veranderende markten, zodat ze met vertrouwen hun langetermijndoelstellingen kunnen realiseren. Met een beleggingsfilosofie geworteld in de overtuiging dat beleggers moeten worden gecompenseerd voor de risico’s die zij nemen – in alle markten en in elke beleggingsstrategie – combineert Northern Trust Asset Management grondig onderzoek in de kapitaalmarkten, ’ doortastende portfolio constructie en alert risicobeheer om innovatieve en efficiënte strategieën te creëren die gerichte beleggingsresultaten opleveren.

Northern Trust Asset Management biedt een reeks onderscheidende beleggingsoplossingen en uiteenlopende inzichten voor klanten vanuit haar netwerk van kantoren over de hele wereld, waaronder Londen, Amsterdam en Stockholm in de EMEA-regio.

Over Northern Trust Asset Management

Northern Trust Asset Management is een toonaangevende wereldwijde onderneming voor vermogensbeheer ten dienste van institutionele en individuele beleggers in 29 landen. Ons beleggingsproces is een combinatie van grondige research, alert risicobeheer en een sterke teamgerichte benadering met een focus op ontwikkeling van innovatieve en dynamische oplossingen voor beleggers. Op 31 December 2018 bedroegen de activa onder beheer $ 885 miljard. Ga voor meer informatie naar onze website of volg ons op Twitter @NTInvest.

Northern Trust Asset Management bestaat uit Northern Trust Investments, Inc., Northern Trust Global Investments Limited, Northern Trust Global Investments Japan, K.K., NT Global Advisors, Inc. en beleggingspersoneel van The Northern Trust Company van Hong Kong Limited en The Northern Trust Company.

Over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevende organisatie op het gebied van vermogensbeheer, vermogens- en fondsadministratie, fiduciaire -en bankoplossingen voor bedrijven, instellingen en vermogende individuen over de hele wereld. Northern Trust is opgericht in 1889 in Chicago en beschikt over een groeiend netwerk van kantoren in 19 staten in de VS en heeft internationale kantoren op 23 locaties in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en het Aziatisch-Pacifisch gebied. Op 31 December 2018 had Northern Trust US$10,1 biljoenaan vermogen in bewaring en US $1,1 biljoen aan vermogen in investeringsbeheer. Al meer dan 125 jaar onderscheidt Northern Trust zich als marktleider als het gaat om uitzonderlijke dienstverlening, financiële expertise, integriteit en innovatie. Ga naar northerntrust.com of volg ons op Twitter @NorthernTrust.

Northern Trust Corporation, hoofdkantoor: 50 South La Salle Street, Chicago, Illinois 60603, VS, opgericht met beperkte aansprakelijkheid in de VS. Algemene juridische en regelgevende informatie is te vinden op https://www.northerntrust.com/disclosures.

Contacts

Europe, Middle East, Africa & Asia-Pacific Contacts:
Camilla Greene
+44 (0) 207 982 2176
Camilla_Greene@ntrs.com

Mat Barling
+44 (0) 207 982 1445
Mat_Barling@ntrs.com

US & Canada Contact:
Tom Pinto
+1 212 339 7288
Tom_Pinto@ntrs.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr