17:53 uur 24-09-2018

GE Renewable Energy lanceert Cypress onshore windplatform, ontworpen om te groeien, aan te passen, te bloeien en de kosten van elektriciteit voor klanten te verlagen

Hamburg, Duitsland–(BUSINESS WIRE)–

  • Cypress ontwikkelt bewezen technologie van GE’s 2MW- en 3MW-platforms
  • 5.3-158 produceert meer dan 20 GWh per jaar
  • Nieuwste Cypress-turbine – 5.3-158 – biedt 50 procent toename van de jaarlijkse energieproductie (AEP) gedurende de levensduur van de turbine versus het platform van 3 MW
  • 5.3-158 kan stroom leveren voor het equivalent van 5.200 Europese woonhuizen

GE Renewable Energy (NYSE: GE) heeft vandaag zijn nieuwe onshore turbineplatform Cypress gelanceerd en het volgende model van dat platform, de 5.3-158 turbine van GE. Het platform verbetert de bewezen technologie van GE’s 2MW en 3MW-vloten, die een vast aantal van bijna 20 GW’s bedienen, terwijl ook gebruik wordt gemaakt van architectuur en innovaties van de 4.8-158 turbine die in 2017 is geïntroduceerd. Cypress maakt aanzienlijke AEP-verbeteringen mogelijk, verhoogde efficiëntie in onderhoudbaarheid, verbeterde logistiek en potentiële locaties, en uiteindelijk meer waarde voor klanten. Het is ontworpen om in de loop van de tijd op te schalen, waardoor GE een breder scala aan vermogens en hubhoogtes kan bieden om te voldoen aan de behoeften van de klant in het hele bereik van 5 MW. Het platform biedt ook een toename van 50 procent in AEP gedurende de levensduur van het platform ten opzichte van de 3 MW-turbines van GE. Het is de tweede grote lancering van het technologieplatform van het jaar voor GE, dat in maart het Haliade-X offshore-turbineplatform introduceerde.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180924005697/nl/

Cypress enables significant AEP improvements, increased efficiency in serviceability, improved logis ...

Cypress enables significant AEP improvements, increased efficiency in serviceability, improved logistics and siting potential, and ultimately more value for customers. (Photo: Business Wire)

Het Cypress-platform, dat ook de 4.8-158 omvat, zal worden aangedreven door een revolutionair uit twee delen bestaand bladontwerp, waardoor bladen op nog langere lengtes kunnen worden vervaardigd en de logistiek wordt verbeterd om meer plaatsingsmogelijkheden te bieden. Langere bladen verbeteren AEP en helpen de geharmoniseerde kosten van elektriciteit (Levelized Cost of Electricity, LCOE) omlaag te brengen, en dankzij het gepatenteerde ontwerp kunnen deze grotere turbines worden geïnstalleerd op locaties die voorheen ontoegankelijk waren. Het verlaagt de logistieke kosten aanzienlijk, doordat bladmontage ter plekke mogelijk is en de kosten voor het toestaan ​​van uitrusting en wegwerkzaamheden die nodig zijn voor het transport van langere messen worden verminderd. Even belangrijk is dat deze blade-tips biedt die klanten meer flexibiliteit bieden om de weersomstandigheden en vereisten van de site aan te pakken.

De hightech carbon bladen zijn ontwikkeld door de langdurige samenwerking tussen GE’s Onshore Wind business, GE’s Global Research Center en GE’s LM Wind Power, gebruikmakend van het onderzoek, het ontwerp en de grootschalige productiekennis van deze teams om de bladen van concept naar een beproefde en bewezen realiteit te transformeren.

Het Cypress-platform, ontworpen voor IEC (S) windsnelheden, maakt gebruik van het beste van GE’s 2 MW en 3 MW turbines – inclusief de beproefde DFIG-dubbel gevoede inductiegenerator – en een robuuste aandrijflijnarchitectuur. De machine is specifiek ontworpen voor services, met verbeteringen om boven in te toren het verrichten van reparaties en het oplossen van problemen te vergemakkelijken met elektrische systeem boven in de toren, terwijl ook de grenzen van de traditionele betrouwbaarheidsniveaus op belangrijke componenten worden verlegd, door verbeterde hardwaretests op systeemniveau en robuustere productieprocessen. Deze combinatie van geplande, op voorwaarden gebaseerde en voorspellende services zal helpen om meer betrouwbaarheid, beschikbaarheid en productie te garanderen waarbij uiteindelijk de kosten van de levenscyclus voor de klant worden verlaagd.

Pete McCabe, CEO van GE’s Onshore Wind business stelde: “Onze missie is om onze klanten in staat te stellen het tempo te bepalen voor het verlagen van de LCOE over de hele wereld, naarmate hun behoeften verder evolueren. Het Cypress-platform bouwt voort op ons successen uit het verleden en positioneert onze technologie voor schaalbaarheid en flexibiliteit voor de komende jaren. Het prototype Cypress 4.8-158 wordt momenteel geproduceerd in onze vestiging in Salzbergen in Duitsland en we kijken er naar uit om het tegen het einde van het jaar te installeren en in gebruik te nemen. Dit platform, dat onze niet-aflatende focus op kwaliteit weerspiegelt, zal onze klanten in staat stellen een nieuw niveau van concurrentie te bereiken in de markt voor energieopwekking.”

Duncan Berry, CEO van GE’s LM Wind Power, zei: “Deze enerverende verbetering van het blad zorgt voor een revolutie in het aanbod dat we kunnen bieden aan de klanten van GE. Ons team gebruikte een disruptieve ontwerpmethodologie en feedback van klanten om ons hele ontwerp- en productieproces opnieuw te onderzoeken. Door dit blad op een geheel nieuwe manier te bekijken, hebben we een technologische doorbraak bereikt die ons in staat stelt om de nieuwe messen nog sneller voor onze klanten op de markt te brengen.”

Over GE Renewable Energy

GE Renewable Energy is een bedrijf van 10 miljard USD met een actieve mentaliteit, die een van de breedste portfolio’s voor energieproducten en digitale services samenbrengt in de sector van de hernieuwbare energie. De combinatie van onshore en offshore wind, rotorbladen, waterkracht en innovatieve technologieën zoals hybride systemen en geconcentreerde zonne-energie, heeft GE Renewable Energy wereldwijd meer dan 400 gigawatt-capaciteit geïnstalleerd om de wereld beter en schoner te laten werken. Met meer dan 22.000 werknemers in meer dan 80 landen, werkt GE Renewable Energy aan nieuwe manieren om ‘s werelds grootste economieën en de meest afgelegen gemeenschappen van energie te voorzien.

Volg ons op www.ge.com/renewableenergy of op twitter @GErenewables

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

GE Renewable Energy
Sebastien Duchamp
Director, External Affairs
sebastien.duchamp@ge.com
+33 6 73 19 59 64
of
Tim Brown
timothy.s.brown@ge.com
+1-302-509-9352 (mobiele telefoon)

Check out our twitter: @NewsNovumpr