14:35 uur 10-01-2018

Hurricane Electric versterkt aanwezigheid in Nederland met nieuwste uitbreiding van wereldwijd netwerk

Derde Point-of-Presence in Amsterdam zal helpen te voldoen aan de wereldwijde behoefte aan bandbreedte

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Hurricane Electric, ’s werelds grootste IPv6-native internetbackbone, heeft vandaag haar derde Point of Presence (PoP) in Amsterdam aangekondigd, in het Interxion Data Centre (AMS8), gevestigd op het adres Pudongweg 37, 1437 EM Rozenburg (NH), Nederland.

Datacenter AMS8 van Interxion, gelegen in een van de steden met de beste verbindingen in Europa, kan bogen op een vermogenscapaciteit van 15 megawatt, 99,99% uptime, en een rechtstreekse verbinding met de internetknooppunten AMS-IX, NL-ix en NDIX. Verder zal de faciliteit toegang bieden tot meer dan 45 carriers/ISP’s en drie IXP’s en zijn voorzien van een vrij koelsysteem, thermische energieopslag in het grondwater, en N+1-generatorback-up.

De uitgebreide aanwezigheid van Hurricane Electric in Nederland, een van de landen met de beste verbindingen in Europa, zal voorzien in de bandbreedteopties waar zowel gevestigde ondernemingen als ondernemingen in opkomst naar op zoek zijn. Talloze internationale IT-ondernemingen hebben bedrijfsterreinen gevestigd in de regio om te kunnen profiteren van de aanwezige IT-infrastructuur en de aanwezigheid van deskundige personeel, zoals: Microsoft, Cisco, Oracle, Verizon en Google. Hierdoor is de vraag naar snel IP-verkeer gestaag toegenomen.

Dankzij de opening van het nieuwste PoP van Hurricane Electric kunnen klanten van AMS8 en andere datacenters in de regio voortaan beschikken over diverse nieuwe connectiviteitsopties, alsmede het vermogen om hun fouttolerantie, load balancing, congestiebeheer en doorvoer van IPv6-verkeer van de volgende generatie te verbeteren. Gebruikers van AMS8 kunnen nu ook IP-verkeer uitwisselen met het enorme wereldwijde netwerk van Hurricane Electric, dat meer dan 19.000 BGP-sessies biedt met meer dan 6500 verschillende netwerken via meer dan 174 grote knooppunten en duizenden peerpoorten van klanten en particulieren. Het nieuwe PoP biedt bovendien zowel aan nieuwe als bestaande klanten toegang tot het uitgebreide IPv4- en IPv6-netwerk van Hurricane Electric via 100GE (100 Gigabit Ethernet), 10GE (10 Gigabit Ethernet) en GigE (1 Gigabit Ethernet) poorten. Hierdoor kunnen ze profiteren van een hogere doorvoersnelheid, minder latentie en een hogere betrouwbaarheid.

“Het verheugt Hurricane Electric zeer nieuwe connectiviteitsopties te kunnen blijven bieden in Amsterdam dankzij de opening van onze derde PoP in de stad,” aldus Mike Leber, President van Hurricane Electric. “Omdat de regio beschikt over zulke goede verbindingen, heeft Amsterdam zich gevestigd als een van de belangrijkste technologische knooppunten in Europa. Deze nieuwe locatie biedt bedrijven in het hele land de mogelijkheid gebruik te maken van ons enorme wereldwijde netwerk, zodat ze concurrerend kunnen blijven binnen de wereldeconomie.”

Over Hurricane Electric

Het in Fremont, Californië gebaseerde bedrijf Hurricane Electric exploiteert een eigen wereldwijd IPv6- en IPv4-netwerk en wordt beschouwd als ’s werelds grootste internetbackbone voor zowel IPv6 als IPv4, gemeten naar het aantal aangesloten netwerken. Binnen haar wereldwijde netwerk is Hurricane Electric aangesloten op meer dan 174 belangrijke knooppunten. Hurricane Electric wisselt rechtstreeks verkeer uit met meer dan 6500 verschillende netwerken. Hurricane Electric maakt gebruik van een veerkrachtige glasvezeltopologie en beschikt over maar liefst vier redundante trajecten door Noord-Amerika, drie afzonderlijke trajecten tussen de VS en Europa, en ringen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Naast haar enorme wereldwijde netwerk bezit en exploiteert Hurricane Electric twee datacenters in Fremont, Californië, waaronder Fremont 2, de nieuwste faciliteit met een oppervlak van bijna 19.400 vierkante meter. Hurricane Electric biedt IPv6- en IPv4-verkeersoplossingen via dezelfde verbinding op verschillende snelheden, waaronder 10 Gbps en 100 Gbps Ethernet.

Zie http://he.net voor meer informatie over Hurricane Electric.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Hurricane Electric
Milldam Public Relations
Adam Waitkunas, 978-828-8304
adam.waitkunas@milldampr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr