09:55 uur 19-12-2017

Studententeam uit India wint Xylem Water Prize

Videocompetitie nodigde studenten uit om hun ideeën voor het oplossen van wereldwijde wateruitdagingen te schetsen

RYE BROOK, N.Y.–(BUSINESS WIRE)– Xylem Inc. (NYSE: XYL), een toonaangevend watertechnologiebedrijf dat zich toelegt op het oplossen van ‘s werelds meest uitdagende waterproblemen, feliciteert het nationale team van India, winnaars van de Xylem Water Prize 2017, uitgereikt op de 14e jaarlijkse International Junior Science Olympiad ( IJSO). Het thema van de IJSO van dit jaar was ‘Water en Duurzaamheid’ en de competitie vond plaats op 4 t/m 11 december 2017 in Nederland, waar meer dan 300 studenten van 15 jaar of jonger uit 50 verschillende landen hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden testten.

Als sponsor van de IJSO lanceerde Xylem de eerste Xylem Water Prize, die de deelnemende studenten uitnodigde om een video te produceren ter beantwoording van de vraag: “How do you solve water?” Alle inzendingen werden beoordeeld op impact, duidelijkheid, creativiteit en innovatie door een internationale jury. De winnende video van team India, die het idee van de studenten schetste voor een drijvende ontziltingsinstallatie op zonne-energie, kan hier bekeken worden.

De winnende teamleden ontvingen een certificaat en een iPad. Een video van de presentatie kan hier bekeken worden.

“De bedreigingen voor onze watervoorraden zijn nog nooit zo groot geweest, maar in toenemende mate zijn er duurzame oplossingen voor deze uitdagingen, aangedreven door geavanceerde technologieën,” aldus Patrick Decker, President en Chief Executive Officer van Xylem. “Dit is de volgende generatie van ‘s werelds probleemoplossers en innovators, en ze zullen hun manier van denken of nieuwsgierigheid niet laten beperken door de traditionele modellen van het verleden. Ik ben er enorm trots om de International Junior Science Olympiad te ondersteunen, en ik hoop dat de ervaringen van de studenten hier hen zullen inspireren om hun watergerelateerde studies voort te zetten.”

De Xylem Water Prize werd uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de IJSO. Een vertegenwoordiger van het Nederlandse ministerie van Onderwijs opende officieel de ceremonie, met presentaties van Clemens Cornielje, de commissaris van de Koning van de Nederlandse provincie Gelderland; André Kuipers, ambassadeur van IJSO 2017, Nederlandse arts en ESA-astronaut; en Paresh K. Joshi, voorzitter van de International Junior Science Olympiad.

De 14e Internationale Junior Science Olympiade werd georganiseerd door de IJSO 2017 Foundation. Tijdens de competitie werden studenten getest op hun kennis en vaardigheden in natuurkunde, biologie en scheikunde. Het thema ‘Water en duurzaamheid’ van 2017 was met name passend voor Nederland – een land dat al generaties lang pionierde op het gebied van slim waterbeheer.

Over Xylem

Xylem (XYL) is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van watertechnologie dat zich inzet voor de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen voor de wateruitdagingen in de wereld. De producten en diensten van het bedrijf verplaatsen, behandelen, analyseren, monitoren en retourneren water naar het milieu in omgevingen van openbare nutsvoorzieningen, industriële, residentiële en commerciële gebouwen. Met de overname van Sensus in oktober 2016 heeft Xylem slimme meters, netwerktechnologieën en geavanceerde gegevensanalyses voor water-, gas- en elektriciteitsvoorzieningen toegevoegd aan haar oplossingenportfolio. De bijna 16.000 werknemers van het gecombineerde bedrijf hebben brede applicatiekennis te bieden met een sterke focus op het identificeren van uitgebreide, duurzame oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rye Brook, New York, met een omzet van $ 3,8 miljard in 2016. Xylem doet zaken in meer dan 150 landen via een aantal toonaangevende productmerken.

De naam Xylem is afgeleid van klassiek Grieks en is het weefsel dat water in planten transporteert. Het benadrukt zo de technische efficiëntie van onze watergerichte onderneming door deze te koppelen met het beste watertransport van allemaal: dat wat in de natuur voorkomt. Ga voor meer informatie naar www.xylem.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Xylem Inc.
Kelly McAndrew, +1-914-281-4207
kelly.mcandrew@xyleminc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr