15:14 uur 21-06-2016

Misfit onthult Speedo Shine 2 en het tellen van banen wordt mogelijk op alle Shine 2 en Ray apparaten

BURLINGAME, Californië–(BUSINESS WIRE)– Misfit en Speedo lanceren vandaag hun tweede activiteits-, zwem- en slaaptracker onder de Speedo-merknaam: Misfit Shine 2 Swimmer’s Edition, powered by Speedo, die zal worden verkocht als de Speedo Shine 2. De Speedo Shine 2 is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen Misfit en Speedo en is per direct verkrijgbaar via misfit.com, SpeedoUSA.com en speedo.com voor € 119,99.

“Ongeacht of je competitief aan het trainen bent of juist voor je algemene conditie gaat zwemmen, je wilt vooral gericht zijn op snelheid en techniek en niet op het bijhouden van het aantal banen of rondes. Met de Speedo Shine 2 kun je je volledig concentreren op het zwemmen, zonder afleidingen,” zegt de Amerikaanse Team Speedo-atleet en viervoudig Olympisch medaillewinnaar Cullen Jones. “Speedo Shine 2 is een ideaal hulpmiddel voor atleten en fitnessliefhebbers die hun tijd in het water willen maximaliseren en tegelijkertijd hun algemene fitheid en slaap willen bijhouden.”

Speedo Shine 2 is de volgende generatie Speedo Shine, het eerste apparaat in zijn soort dat speciaal is ontworpen voor zwemmers. De gepatenteerde algoritmes houden met ongekende precisie het aantal banen bij dat een zwemmer aflegt, voor alle soorten zwemslagen. Nieuwe functionaliteiten van de Speedo Shine 2 zijn onder meer:

  • Een trilmotor en verlichting in meerdere kleuren, waarmee veelzijdige gebruikersfeedback mogelijk wordt, vorderingen en tijd kunnen worden bekeken in alle kleuren van de regenboog en gebruikers worden gemotiveerd met activiteitsherinneringen;
  • Een countdown zwemtimer: gebruikers stellen een zwemtijd in en de Speedo Shine 2 geeft een zacht trilalarm wanneer de training voltooid is;
  • Tekst- en telefoonnotificaties en een stil trilalarm;
  • Misfit Link compatibiliteit, waarmee de Speedo Shine 2 een afstandsbediening voor muziek en presentaties, een selfie-trigger of een knop voor het activeren van allerlei smarthome apparatuur en webdiensten wordt.

De Speedo Shine 2 is voorzien van Misfit’s meest geavanceerde hardware en firmware, met aanzienlijk verbeterde touch-responsiviteit dankzij capacitieve touch technologie, snellere synchronisatie en een groter Bluetooth-bereik. De twaalf lichten kunnen meer dan zestien miljoen kleuren weergeven en zijn fel genoeg om waargenomen te worden in direct zonlicht.

Daarnaast zal Misfit alle Misfit Ray en Misfit Shine 2 apparaten gaan voorzien van de wereldklasse technologie voor zwemtracking van Speedo en Misfit, via een in app-aankoop van $ 9.99 (euro-prijs beschikbaar in de app store). Met deze en toekomstige updates, kunnen Misfit-gebruikers hun app-ervaring aanpassen en verbeteren op basis van de activiteiten en functionaliteiten die voor hen belangrijk zijn.

Over Speedo Shine 2

De Speedo Shine 2 is de volgende generatie Speedo Shine, het eerste apparaat in zijn soort dat is ontworpen voor zwemmers. De gepatenteerde algoritmes houden met ongekende precisie het aantal banen bij dat een zwemmer aflegt, voor alle soorten zwemslagen. Speedo Shine 2 is gemaakt van helder geanodiseerd aluminium van vliegtuigkwaliteit en is waterdicht tot 50 meter. Speedo Shine 2 is nog dunner dan zijn voorganger en is bedoeld om zowel in en uit het water te worden gedragen en trackt bovendien wandelen, hardlopen, fietsen en lichte tot diepe slaap. Speedo Shine 2 hoeft nooit te worden opgeladen, dankzij een batterij die het apparaat voor maximaal zes maanden voedt. Speedo Shine 2 synchroniseert met de Misfit app voor iOS en Android en geeft banen en zwemafstanden weer, alsmede de hoeveelheid verbrande calorieën en het aantal verdiende punten. Dankzij compatibiliteit met Misfit Link, is de Speedo Shine 2 meer dan alleen een activiteitstracker – het is nu een afstandsbediening die jou verbindt met de wereld om je heen. Communiceer met vrienden, zet je verlichting aan, speel muziek af, neem een selfie en nog veel meer, allemaal met een triple tap. Het apparaat werkt ook met Speedo’s gepersonaliseerde swim-tracking app, Speedo Fit, voor een fijnmazige blik op je zwem-fitness.

Over Speedo

Speedo® is ‘s werelds toonaangevende merk voor zwemkleding. Speedo is gepassioneerd over het leven in en rond het water en maakt revolutionaire nieuwe technologieën, ontwerpen en innovaties en ondersteunt zwemmers van amateur tot professioneel niveau. In de jaren ’20 schreef Speedo geschiedenis met de Racerback: ’s werelds eerste niet-wollen pak. In 2008 herdefinieerde Speedo zwemkleding opnieuw met de Fastskin LZR RACER – het snelste en technologisch meest geavanceerde zwempak ooit gemaakt. De ontwikkeling was mogelijk dankzij een analyse van de fysieke en psychologische aspecten van competitief zwemmen met meer dan 330 vooraanstaande zwemmers, inclusief meervoudig wereldrecordhouder Ryan Lochte. Speedo is onderdeel van Speedo Holdings B.V. en wordt gedistribueerd in meer dan 170 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.speedo.com. SPEEDO, het ARROW-apparaat, FASTSKIN, AQUALAB, RACING SYSTEM, BIOFUSE, SPEEDO ENDURANCE, SCULPTURE en LZR RACER zijn geregistreerde handelsmerken van Speedo Holdings B.V. Het LZR RACER pak heeft wereldwijde ontwerprechten en –patenten. De FASTSKIN3 muts, bril en pak hebben wereldwijde ontwerprechten en patentaanvragen. Kijk voor meer informatie op:www.speedo.com

Over Misfit

Misfit ontwerpt en produceert verbonden, draagbare technologie en innovatieve producten voor home automation. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Sonny Vu, John Sculley, de voormalige CEO van Apple en Pepsi, en Sridhar Iyengar, de medeoprichter en voormalig CTO van AgaMatrix. De draagbare activiteits-trackers van Misfit worden gekenmerkt door een uniek design en baanbrekende sensortechnologie. Misfit producten als Shine 2, Flash, Link, Bolt en Ray, zijn verkrijgbaar via misfit.com en via retailers gespecialiseerd in mode en consumentenelektronica. Kijk voor meer informatie op http://misfit.com/media.

Contacts

Pride PR
Irene Martini & Marloes de Ruiter
misfit@pridepr.nl
of
Speedo International
James Hickman
james.hickman@speedo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr