19:15 uur 22-02-2016

So Smart, it’s GENIUS – Oral-B onthult ‘s werelds eerste elektrische tandenborstel die ziet wat jij niet ziet

CINCINNATI–(BUSINESS WIRE)– Vandaag tijdens de GSMA Mobile World Congress (MWC) 2016 in Barcelona, onthult Oral-B haar nieuwste innovatie waarmee zij een nieuwe standaard zet op het gebied van mondverzorging: Oral-B GENIUS, de eerste in zijn soort en op dit moment Oral-B’s slimste poetssysteem. De nieuwe Oral-B GENIUS beschikt over baanbrekende positiedetectie technologie dat de geavanceerde bewegingssensor technologie in de borstel combineert met videoherkenning via de smartphonecamera. De positiedetectie technologie houdt bij welke zones gepoetst zijn, zodat er geen plekje wordt gemist. Gebruikers krijgen direct feedback tijdens het poetsen via de Oral-B App 4.1, inclusief advies over de poetsdruk en -duur. Deze eigenschappen in combinatie met de oscillerende, roterende en pulserende technologie en de unieke ronde borstelkop helpen de gebruikers bij het verbeteren van de mondgezondheid.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160221005105/nl/

Oral-B GENIUS (Photo: Business Wire)Oral-B GENIUS (Photo: Business Wire)

Oral-B GENIUS – Zorgt ervoor dat je poetst volgens het advies van jouw tandarts

“Ondanks dat patiënten denken dat zij goed poetsen, is dit vaak niet het geval; ze poetsen te hard, poetsen niet lang genoeg en missen zones in de mond. Dit nieuwe poetssysteem helpt ons bij het coachen van de patiënten om goed te poetsen en deze drie vormen van poetsgedrag, die effect hebben op de mondgezondheid, te verbeteren,” zegt Dr. Jose Nart, Doctor of Dental Surgery. “De Oral-B GENIUS en App brengen digitale coaching naar een hoger niveau, door mensen bewust te maken van wat er daadwerkelijk gebeurt tijdens het poetsen en ze realtime advies te geven om het poetsen te verbeteren. Onze patiënten kunnen nu het advies wat zij krijgen in de tandartspraktijk thuis toepassen – met een professioneel gecoachte poetsroutine.”

Gezondere tanden door gerichte digitale coaching

Naarmate de tijd vordert kan incorrect poetsen zorgen voor mondproblemen zoals tandbederf en zelfs vroegtijdig tandverlies. Door het gebruik van Oral-B GENIUS kunnen gebruikers hun poetsroutine actief in de gaten houden via de Oral-B App 4.1. De realtime feedback maakt het mogelijk voor gebruikers om te poetsen volgens tandartsadvies; 2 minuten, niet teveel druk en – dankzij de revolutionaire positiedetectie technologie – nooit meer een plekje missen.

Het gaat om de juiste poetsduur, -druk en nooit meer een plekje missen

Dankzij de verschillende intelligente eigenschappen is de Oral-B GENIUS de slimste elektrische tandenborstel op de markt:

  • Positiedetectie technologie: Voelt en herkent gedeeltes van de mond via sensoren in de tandenborstel in combinatie met de smartphone. Onderzoek van Oral-B toont aan dat 80% van de mensen te weinig tijd besteedt aan het poetsen van minimaal één zone in de mond en 60% van de mensen poetst zelfs helemaal niet achter hun kiezen, of besteden er te weinig tijd aan 1. Samen met de Oral-B App 4.1 volgt de positiedetectie technologie de positie van de borstel en laat de gebruikers zien hoe je elke zone in de mond het beste kan poetsen.
  • Oscillerende, roterende en pulserende technologie: De Oral-B gepatenteerde technologie maakt tand voor tand schoon en dankzij de ronde borstelkop bereikt het plekken die normaal lastig te bereiken zijn. Een superieure vorm van poetsen vergeleken met het poetsen met een handtandenborstel.
  • Drievoudige poetsdruksensor technologie: Te veel druk tijdens het poetsen is één van de oorzaken van beschadigd tandvlees. Sommige gebruikers oefenen twee keer de hoeveelheid druk uit dan nodig tijdens het poetsen, wat schadelijk kan zijn voor het tandvlees. Deze technologie beschermt het tandvlees voor excessieve druk door visueel aan te geven wanneer er teveel druk wordt toegepast en tevens automatisch de snelheid te vertragen en de pulsaties te stoppen. Dankzij deze technologie heeft 93% van de agressieve poetsers hun druk verlaagd met 88% 2.
  • Professionele timer: Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het belangrijker is om alle zones in de mond goed te poetsen dan de totale duur van het poetsen 3. Zelfs wanneer je niet verbonden bent met de App zorgt Oral-B’s professionele timer ervoor dat elke zone 30 seconden gepoetst wordt, om uiteindelijk de geadviseerde 2 minuten van de tandarts te halen. Mensen die de Oral-B App gebruiken poetsen gemiddeld 2 minuten en 27 seconden 4, terwijl de standaard poetsers minder dan 1 minuut poetsen.

Oral-B GENIUS maakt het mogelijk om elke dag effectiever te poetsen, zoals tandartsen adviseren, en perfect aan te sluiten op het door digitaal en mobiel gedomineerde leven van de gebruikers. Maar de GENIUS stopt hier niet.

Deze mooi ontworpen tandenborstel is perfect voor iedereen die op zoek is naar een persoonlijke, betrouwbare, mobiele en efficiënte manier om de beste poetsroutine te verkrijgen:

  • Stijlvolle en slimme travel case laadt zowel de borstel als een USB apparaat, zoals je smartphone, op met een simpele plug-in voor elk voltage niveau om reizen gemakkelijker te maken.
  • Praktische smartphonehouder helpt bij de plaatsing van de smartphone op de spiegel zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de positiedetectie technologie. Ook is de houder gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken voor flexibel gebruik.
  • Lithium-Ion batterij met een langere batterijduur die gebruikers twee weken laat poetsen tussen de oplaadmomenten.
  • Smart ring, een gepersonaliseerde 360° lichtsysteem met twaalf verschillende kleuren op de borstel die de gebruiker kan personaliseren via de Oral-B App, waardoor poetsen leuker en persoonlijker wordt.

“Oral-B GENIUS zet een nieuwe standaard in de markt en zal de manier waarop mensen hun tanden poetsen voorgoed veranderen. Na de introductie van de elektrische tandenborstel is het de volgende innovatie die mensen stimuleert beter te poetsen,” zegt Stephen Squire, global marketing director P&G. “Twee jaar geleden hebben we ons toegewijd aan poetsen in combinatie met je smartphone en tot op de dag van vandaag is de Oral-B App bijna 1 miljoen keer gedownload. Op deze stevige basis zijn we verder gaan bouwen om onze positie als marktleider in de mondverzorgingstechnologie te versterken met de introductie van een intelligent elektrische tandenborstel – Oral-B GENIUS.”

Beschikbaarheid

Vanaf juli 2016 is de Oral-B GENIUS beschikbaar in de kleuren zilver, zwart en wit in Nederland en andere speciaal geselecteerde markten. Vanaf dat moment zal ook de Oral-B App 4.1 beschikbaar zijn via iTunes en Google Play.

Voor meer informatie over de Oral-B GENIUS, kijk op oralb.com/genius.

###

Oral-B GENIUS & MWC 2016

Geïnspireerd door tandartsen en ontwikkeld door de designers van Braun™, de Oral-B GENIUS is het meest ontwikkelde, verbonden en intelligente poetssysteem op de markt. Het merk heeft een lange en rijke geschiedenis in innovatieve ontwikkelingen die wereldwijd de mondverzorging aanzienlijk verbeteren. Oral-B introduceerde de eerste Bluetooth ® verbonden elektrische tandenborstel in 2014 en heeft dit ontwerp weten te verbeteren door middel van feedback van gebruikers en tandartsen. MWC bezoekers kunnen als eersten de Oral-B GENIUS bezichtigen en krijgen de kans om een Brushing Genius te worden in de Oral-B Booth, stand 68 in Hall 8.1 (The App Planet).

Over Oral-B

Oral-B is de wereldleider op de markt van tandenborstels, met een waarde van meer dan 5 miljard dollar. Het merk, dat tot het bedrijf Procter & Gamble behoort, omvat manuele en elektrische tandenborstels voor kinderen en volwassenen, monddouches en producten om de ruimte tussen de tanden te reinigen, zoals flosdraad. De Oral-B® handtandenborstels worden door meer tandartsen gebruikt dan elk ander merk in de V.S. en andere internationale markten.

Over Procter & Gamble

P&G bedient consumenten wereldwijd met een van de sterkste portfolio’s van vertrouwde, kwalitatief hoogwaardige en toonaangevende merken, waaronder Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Febreze®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olaz®, Oral-B®, Pampers® en Vicks®. P&G is actief in ruim 70 landen over de hele wereld. Voor het meest actuele nieuws en achtergrondinformatie over P&G en haar merken, kijk op www.pg.com.

Beeldmateriaal en persinformatie van Oral-B zijn te downloaden via www.pgpress.nl.

1 (Data on file, P&G Motion Tracking Study)
2 (Janusz et al, JDCP Vol 9, No.7, Nov 2008)
3 (Harnacke, D et al J Periodontol 2015 Jan; 86(1):101-107)
4 (Data on file, Google Analytics 2015)

Contacts

Voor meer informatie en/of productaanvragen:
Hill+Knowlton Strategies
Rianne van Soest
T: 020 404 47 07
E: PG.Pers@hkstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr