16:26 uur 29-01-2016

Gileads John C. Martin, PhD wordt uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur; John F. Milligan, PhD wordt aangesteld als president-directeur

FOSTER CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq:GILD) heeft vandaag bekend gemaakt dat, met ingang van 10 maart 2016, de huidige directeur en CEO John C. Martin, PhD de rol van uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf op zich gaat nemen. John F. Milligan, PhD, momenteel algemeen directeur, zal worden aangesteld als CEO en toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf.

John Martin begon in 1990 bij Gilead en werd in 1996 aangesteld als directeur en in 2008 als voorzitter van de Raad van Bestuur. John Milligan begon ook in 1990 bij Gilead en werd in 2007 aangesteld als algemeen directeur en in 2008 als president.

“John Martin heeft Gilead de afgelopen 20 jaar als CEO geleid, en onder zijn leiding heeft het bedrijf therapeutische voordelen ontwikkeld en geleverd aan miljoen mensen wereldwijd. Zijn erfenis is overduidelijk – en de visie die hij heeft uitgedragen gaat door in zijn functie als uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur”, zegt John Cogan, PhD, Lead Independent Director van Gilead.

“In de afgelopen 25 jaar heeft John Milligan zichzelf onderscheiden als een uitzonderlijk leider, binnen diverse managementfuncties en tijdens meerdere perioden van groei en uitbreiding naar nieuwe therapeutische werk- en afzetgebieden. De raad van bestuur en ik hebben vertrouwen in zijn vermogen om Gilead naar de toekomst te leiden”, licht John Martin toe.

Over Gilead Sciences

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve behandelingen ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Toekomstgerichte verklaring

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen (forward-looking statements), in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderworpen zijn aan risico’s, onzekerheden en andere factoren. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in de toekomstgerichte verklaringen. De lezer wordt gewaarschuwd zich niet te baseren op deze toekomstgerichte verklaringen. Deze en andere risico’s worden uitgebreid beschreven in het kwartaalverslag van Gilead op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 september 2015, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover Gilead momenteel beschikt en Gilead neemt geen verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.

Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com , volg Gilead op Twitter (@GileadSciences) of bel Gilead Public Affairs: 1-800-GILEAD-5 of 1-650-574-3000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilead Sciences, Inc.
Investeerders
Patrick O’Brien, 650-522-1936
of
Media
Amy Flood, 650-522-5643

Check out our twitter: @NewsNovumpr