10:51 uur 21-01-2016

The Gores Group voltooit verkoop van Unify

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– The Gores Group heeft vandaag aangekondigd dat het de verkoop heeft afgesloten van Unify, de nummer drie wereldleider van geïntegreerde communicatie-oplossingen, aan Atos SE (ENXTPA: ATO), een vooraanstaand Frans bedrijf in IT-dienstverlening en consultancy.

Het in oktober 2008 als Siemens Enterprise Communications opgerichte Unify is gevestigd in München, Duitsland, en was een joint venture tussen The Gores Group (51%) en Siemens AG (49%). The Gores Group heeft de bedrijven Enterasys Networks en SER Solutions bijgedragen als onderdeel van de oorspronkelijke transactie. Unify biedt end-to-end communicatiesoftware en diensten die sociale samenwerking, digitale transformatie en bedrijfsprestaties verbeteren, door middel van verticale specialistische oplossingen. Met 5.600 medewerkers en met activiteiten in meer dan 60 landen, genereert Unify vandaag een omzet van € 1,2 miljard.

Alec Gores, voorzitter en CEO van The Gores Group, stelde, “Door onze samenwerking met Siemens AG, zijn we een transformatieplan begonnen dat is gericht op operationele uitmuntendheid en het voorzien in de behoeften van onze wereldwijde cliënten. We hebben geïnvesteerd in innovatie, het merk vernieuwd, en een indrukwekkend managementteam aangesteld, zodat we nu zijn getransformeerd tot een channel-driven, software-first bedrijf. Ik ben trots op wat ons team heeft gepresteerd in moeilijke tijden op de markt voor telefonie.”

Atos is met de overname van Unify van plan om een unieke geïntegreerde propositie te creëren voor communicatie en real-time oplossingen die de sociale samenwerking, de digitale transformatie en de bedrijfsprestaties van zijn cliënten zal verbeteren.

Over The Gores Group

The Gores Group, opgericht in 1987 door Alec Gores, is een wereldwijde beleggingsmaatschappij, gericht op het verkrijgen van meerderheidsbelangen in volwassen en groeiende bedrijven die kunnen profiteren van de operationele expertise en de flexibele kapitaalbasis van de maatschappij. De maatschappij combineert de operationele expertise en gedetailleerde onderzoeksmogelijkheden van een strategische koper met het geroutineerde M&A-team van een traditionele, financiële koper. In zijn meer dan 25-jarig bestaan is The Gores Group uitgegroeid tot een toonaangevende belegger met een langdurige en betrouwbare staat van dienst binnen het creëren van waarde in zijn portfoliobedrijven, naast management. Het hoofdkantoor van The Gores Group is in Los Angeles, met kantoren in Boulder, CO (VS), en Londen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gores.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Gores Group
Jennifer Kwon Chou, (310) 209-3010
of
Sitrick And Company
Terry Fahn, (310) 788-2850

Check out our twitter: @NewsNovumpr