14:38 uur 20-01-2016

Grensoverschrijdend Platform van Western Union Verbindt Consumenten met meer dan Eén Miljard Bankrekeningen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Het bedrijf Western Union (NYSE: WU), toonaangevend in wereldwijde betalingen, heeft vandaag aangekondigd dat haar uitbetalingsnetwerk, een wereldwijde faciliteit, waarmee grensoverschrijdend geldverkeer direct naar bankrekeningen mogelijk is, een nieuwe mijlpaal heeft bereikt, waarbij meer dan een miljard bankrekeningen met elkaar verbonden zijn.

“Western Union wordt gezien als marktleider in wereldwijde betaaldiensten, met een netwerk van agenten, geldautomaten en online diensten. De extra mogelijkheid om geld over te maken naar meer dan één miljard bankrekeningen geeft consumenten een ongeëvenaarde keuze bij het versturen van geld via Western Union,” zei Western Union President en CEO Hikmet Ersek.

“Het uitbetalingsnetwerk is een logische stap in de ontwikkeling van het grensoverschrijdende platform van Western Union en haar multichannelstrategie voor het bereiken van nieuwe digitaal gerichte en mobiele consumenten. Western Union streeft actief digitale innovatie na in de gehele onderneming, waardoor de keuze voor consumenten voor betaalmogelijkheden groter wordt en opkomende landen over de hele wereld betrokken worden bij financiële netwerken”, vulde Ersek aan.

Een consument kan geld versturen, afkomstig van contant geld, afschrijving of credit card, op een snelle, efficiënte en kostenbesparende manier, direct op de rekening van een ontvanger via www.westernunion.com, zowel online als via mobiele apparaten, indien beschikbaar. Consumenten kunnen ook contant geld gebruiken om bedragen naar een rekening over te maken vanuit deelnemende tussenpersonen van WU ®.

Het grensoverschrijdende platform van Western Union is een toonaangevende FinTech-oplossing. Het maakt optimaal gebruik van een gloednieuw platform, hoogwaardige mobiele toepassingen, gecombineerd met digitale betaal- en ontvangstoplossingen en wereldwijde valutaconversie, zodat consumenten toegang hebben tot mobiele portemonnees en één miljard bankrekeningen.

Daarnaast gebruikt de infrastructuur van WU voor regelgeving, naleving en anti-witwaspraktijken vooroplopende bigdata-technieken van Hadoop om efficiënte en tijdige geldoverdrachten mogelijk te maken tussen meer dan 500.000 tussenpersonen in 200 landen en gebieden, meer dan 100.000 geldautomaten en kiosken, en online in 33 landen.

* De beschikbaarheid van dienstverlening en fondsen hangt af van bepaalde factoren, waaronder de gekozen dienstverlening, de keuze van uitgestelde leveringsopties, speciale voorwaarden die op elke dienstverlening van toepassing zijn, verzonden bedrag, land van bestemming, valutabeschikbaarheid, problemen met regelgeving, consumentenbeveiligingsproblemen, identificatievereisten, leveringsbeperkingen, openingstijden agentschappen en verschillen in tijdzones (gezamenlijk “Beperkingen” genoemd)..

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union consumenten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 september 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar honderden miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde de Western Union Company wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar www.WesternUnion.com.

WU-F
WU-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Western Union
Media:
Dan Diaz, +1 720-332-5564
daniel.diaz@WesternUnion.com
of
Investeerders:
Mike Salop, +1 720-332-8276
mike.salop@WesternUnion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr