12:36 uur 19-01-2016

IMA Europe kondigt Klaus Moeller aan als honorair hoogleraar Management Accounting

ZÜRICH–(BUSINESS WIRE)– IMA ® (Institute of Management Accountants), de vereniging van accountants en financiële professionals in het bedrijfsleven, heeft vandaag aangekondigd dat Klaus Moeller, Ph.D., hoogleraar en voorzitter van Controlling & Performance Management aan de universiteit van St. Gallen in Zwitserland, gaat beginnen aan een termijn van twee jaar als honorair hoogleraar Management Accounting van IMA Europe.

IMA heeft professor Moeller gekozen als de eerste honorair hoogleraar van IMA om verschillende redenen. De universiteit van St. Gallen is een van de toonaangevende Europese business schools op internationale ranglijsten en de eerste school in Europa die een zeer populair keuzevak biedt voor Master-studenten om zich voor te bereiden op het CMA-examen (Certified management Accountant). Professor Moeller heeft uitgebreide ervaring in performance management, voorspellende analyses en innovatiebeheer dat bedrijven heeft geholpen hun controlesystemen te verbeteren.

“Professor Moeller is een van de meest invloedrijke opinieleiders en bedrijfsexperts in management accounting. Hij belichaamt IMA’s doelen van het combineren van onderzoek, praktische oplossingen en onderwijs om de waarde van management accounting aan te sturen van inzicht naar impact,” aldus Raef Lawson, Ph.D., CMA, CPA, IMA Vice President, Research and Policy.

In zijn rol zal professor Moeller de groei van de missie van IMA ondersteunen, evenals de CMA-certificering in Europa blijven bevorderen. Hij zal ook bijdragen leveren aan het tijdschriftStrategic Finance en IMA’s symposium voorzitten op het jaarlijkse congres van de European Accounting Association van 2016 in Maastricht, Nederland. Daarnaast geeft hij andere geplande spreekbeurten namens IMA, waaronder op IMA’s jaarlijkse conferentie en expo van 2016 in Las Vegas en de American Accounting Association Conference (AAA) in New York. Onderwijl zet hij zijn les- en cursusverantwoordelijkheden aan de universiteit gewoon voort.

“Naarmate IMA wereldwijd blijft groeien, is het nooit eerder zo van vitaal belang geweest om een aanwezigheid in Europa te hebben door middel van de rol van professor Moeller als honorair hoogleraar van IMA,” verklaarde Nina Michels-Kim, CMA en Director, European Operations, bij IMA. “We zijn erg verheugd om hem te verwelkomen als pleitbezorger van IMA, de CMA-certificering en de beroepsgroep als geheel.”

Ga voor meer informatie over het CMA-keuzevak dat exclusief wordt aangeboden aan de Master-studenten aan de universiteit van St. Gallen naarhttp://www.aca.unisg.ch/en/education/cma/infostudents.

Over IMA ® (Institute of Management Accountants)

IMA ®, de vereniging van accountants en financiële professionals in het bedrijfsleven, is een van de grootste en meest gerespecteerde verenigingen uitsluitend gericht op het bevorderen van het beroep van management accounting. Wereldwijd ondersteunt IMA het beroep door middel van onderzoek, het CMA ® (Certified Management Accountant)-programma, voortgezet onderwijs, netwerken en promotie van de hoogste ethische handelspraktijken. IMA heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 leden in 140 landen en 300 subdivisies voor professionals en studenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Montvale, NJ, VS. IMA biedt gelokaliseerde diensten via de vier wereldwijde regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, Europa en het Midden-Oosten/Afrika. Voor meer informatie over IMA kunt u terecht op www.imanet.org.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IMA Europe
Philipp Strahm
+41 44 500 35 15
pstrahm@imanet.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr