09:30 uur 12-01-2016

ATALIAN, toonaangevend Europees bedrijf in facilitaire dienstverlening, breidt uit naar de VS en versterkt Europese activiteiten met overname

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– ATALIAN, een toonaangevende internationale leverancier van facilitaire diensten aan bedrijven in 21 landen, heeft vandaag haar uitbreiding naar de Noord-Amerikaanse markt bekendgemaakt met de overname van Temco Facility Services.

ATALIAN, dat gevestigd is in Parijs, is een familiebedrijf met meer dan 35.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van € 1,33 miljard (vóór overname). Dankzij haar brede scala aan diensten kunnen klanten het beheer van de meeste ondersteunende functies uitbesteden, waaronder schoonmaken, multi-technisch en facilitair management, receptie, beveiliging, groenvoorziening, bouw en energiebeheer.

Het in New York gevestigde Temco is een bijna honderd jaar oude leverancier van schoonmaak- en aanverwante diensten en beveiliging voor bedrijven in de Verenigde Staten en, via haar Temco-Euroclean-dochterondernemingen, in het Verenigd Koninkrijk, België, Luxemburg en Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1917 en heeft een omzet van $ 375,5 miljoen in het jaar dat eindigde op 30 september 2015. Het biedt werk aan meer dan 10.000 mensen wereldwijd en is actief in 12 staten: Connecticut, Georgia, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee en Texas.

De overname is de volgende stap in het internationale uitbreidingsprogramma van ATALIAN  dat in 2000 gestart werd door Franck Julien, president van ATALIAN Holding Development & Strategy. Het ondersteunt de algemene doelstelling van het bedrijf om de activiteiten te laten groeien: door het uitbreiden van haar activiteiten in Frankrijk en in de bestaande landen, en door zich te vestigen in drie nieuwe landen per jaar.

Door het implementeren van ATALIAN’s expertise op vele zakelijke gebieden in een groeiend wereldwijd netwerk van landen en continenten kunnen we onze internationale omzetbasis opbouwen en de duurzame groei van het bedrijf versterken,” aldus Julien. “ Temco en Euroclean zijn zeer zichtbare en gewaardeerde klanten in ons groeiende wereldwijde portfolio, en we heten hun zeer bekwame dienstverleningsteams van harte welkom.

In aanvulling op de betreding van de Amerikaanse markt, maakt deze overname ATALIAN  tot een van de toonaangevende facilitaire dienstverleners in België en Luxemburg.

Tot de klanten van ATALIAN  behoren onder meer Airbus, Air France, Areva, Axa, Bosch, Carrefour, EDF, Electrolux, LafargeHolcim, LVMH, het Louvre museum, Metro, Orange, SNCF en Safran.

Over ATALIAN
http://en.atalian.com/presentation/multi-business/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers
Mahoney Lyle
Amélie Ravier, +33 664 52 81 10
aravier@mahoneylyle.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr