02:15 uur 05-02-2019

Corsair Infrastructure Partners kondigt overname van Vantage Airport Group door nieuw fonds aan

CIP zet Vantage over naar een nieuw eeuwigdurend investeringsfonds om groei op lange termijn te ondersteunen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Corsair Infrastructure Partners (‘CIP’), het wereldwijde investeringsbedrijf in infrastructuur van Corsair Capital (‘Corsair’), heeft vandaag aangekondigd dat een nieuw door CIP opgericht en beheerd fonds is gesloten bij de overname van 100% van Vantage Airport Group (‘Vantage’) van Gateway Infrastructure Investments (‘Gateway’), een ander door CIP beheerd fonds.

Het nieuwe CIP-fonds is een eeuwigdurend partnerschap zonder vaste looptijd, van vermogen voorzien door hoogwaardige institutionele langetermijnbeleggers. De transactie voorziet Vantage van een sterke en stabiele eigendomsstructuur, evenals toegang tot kapitaal om een volledige reeks opportuniteiten na te streven bij het ontwikkelen, beheren en beleggen in luchthavens en gerelateerde infrastructuur wereldwijd. De overname creëert ook een aantrekkelijke realisatie voor Gateway, dat sinds 2008 eigenaar is van Vantage.

Hari R. Rajan, Managing Director van Corsair, hoofd van CIP en Lead Director van Vantage, verklaarde: “We zijn verheugd dat we een nieuw, eeuwigdurend investeringsvehikel hebben gecreëerd om Vantage te behouden. Hoewel de status van Vantage als volledig CIP-portfoliobedrijf niet verandert, voorziet het nieuwe fonds Vantage van superieure afstemming van aandeelhouders op de lange termijn en biedt het onze investeerders een platform om aanzienlijk aanvullend kapitaal in te zetten ter ondersteuning van Vantage-projecten. We verheugen ons op onze voortdurende samenwerking met het getalenteerde team van Vantage, terwijl het een toonaangevende rol speelt bij de transformatie van de luchthavensector in de VS en daarbuiten.”

George H. Casey, voorzitter en Chief Executive Officer van Vantage, stelde: “Deze nieuwe fondsstructuur geeft ons de flexibiliteit en de vuurkracht om nieuwe zakelijke kansen na te streven die voldoen aan onze strategische groeiplannen. We zijn trots op onze voortdurende relatie met CIP en onze prestaties tot nu toe, en kijken ernaar uit om, met de steun van CIP, onze drie pijlers van mensen, prestaties en plaats (People, Performance & Place) te blijven toepassen om ons bedrijf naar het volgende niveau te tillen.”

Over Vantage Airport Group

Vantage Airport Group is een particuliere luchthavenontwikkelaar, -beheerder en -investeerder met een geschiedenis op meer dan 30 luchthavens over de hele wereld. Het huidige netwerk van het bedrijf bestaat uit 10 luchthavens, variërend van kleine bestemmingen tot grote hoofdsteden in Canada, de Verenigde Staten, Jamaica, de Bahama’s en Cyprus. Het portfolio van Vantage omvat twee grote projecten in New York: de herontwikkeling en het beheer van terminal B op LaGuardia Airport en de samenwerking van het bedrijf met Jet Blue Airways bij de geplande herontwikkeling en het beheer van terminals 6 en 7 op JFK International Airport. Vantage is in 1994 opgericht als een dochteronderneming van Vancouver Airport Authority en is vandaag volledig in handen van fondsen die worden beheerd door Corsair Infrastructure Partners. Het bedrijf heeft kantoren in Vancouver, New York, Chicago en Denver.

Over Corsair Capital en Corsair Infrastructure Partners

Corsair Capital, opgericht in 1992, is een toonaangevende, wereldwijde gespecialiseerde belegger. Corsair beschikt over een hoog aangeschreven private equity-platform dat heeft geïnvesteerd in vrijwel alle subsectoren van de financiële dienstensector, waaronder vermogens- en activabeheer, betalingen en financiële technologie, dienstverlening, verzekeringen en bankzaken en gespecialiseerde financiering. Sinds de oprichting heeft het bedrijf $ 8 miljard aan private equity-investeringen geleid of mede geleid. Het bedrijf heeft ook een wereldwijde onderneming voor sponsoring van private equity en investeringsbeheer voor infrastructuur, Corsair Infrastructure Partners, die in 2015 werd opgericht en een infrastructuurfonds van $ 2,9 miljard beheert. Meer informatie over Corsair Infrastructure Partners is te vinden op www.corsair-infrastructure.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sard Verbinnen & Co
Matt Benson / David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080
Conrad Harrington, +44 20 7467 1050