09:59 uur 17-12-2015

Ascom verwerft het Italiaanse medische softwarebedrijf UMS

GÖTEBORG, Sweden–(BUSINESS WIRE)– Ascom heeft het Italiaanse softwarebedrijf UMS (United Medical Software) overgenomen. UMS levert integratiemogelijkheden voor medische apparatuur en softwaresystemen voor digitale medische dossiers voor kritieke patiëntenzorg. Met de acquisitie van UMS krijgt Ascom toegang tot nieuwe software en competenties voor wereldwijd geïntegreerde workflow-oplossingen bij ICT in de gezondheidszorg. Bovendien kan Ascom hierdoor zijn marktpositie in Italië aanzienlijk verbeteren, dankzij de al geïnstalleerde UMS-systemen.

UMS s.r.l. is een private softwareonderneming, gevestigd in de regio Florence. De onderneming levert modulaire softwaresystemen waardoor de digitale medische dossiers bij kritieke patiëntenzorg beschikbaar zijn aan het bed. De oplossingen van UMS helpen artsen bij het behandelen van patiënten die in kritieke toestand verkeren en vullen daarmee de hiaten in de digitale medische dossiertechnologie. UMS biedt integratiemogelijkheden voor meer dan 200 medische apparaten en 1.000 verschillende EMR-formulieren. Tot de klantenkring van UMS behoren grote academische ziekenhuizen, gespecialiseerde privéklinieken en zorginstanties van de overheid. UMS heeft producten die internationaal kunnen worden ingezet en installaties in heel Europa. Het bedrijf produceert software voor medische hulpmiddelen met een CE-markering en is partner/leverancier van grote ondernemingen uit de sector van de medische hulpmiddelen.

UMS heeft een groot aantal systemen geïnstalleerd, vooral in de Italiaanse markt, en zal naar verwachting in 2015 een omzet van EUR 3–4 miljoen behalen, vergelijkbaar met de Ascom Wireless Solutions Division.

Met deze acquisitie krijgt Ascom toegang tot nieuwe software en aanvullende competenties voor wereldwijd geïntegreerde workflow-oplossingen bij ICT in de gezondheidszorg. Ascom gaat de verworven softwareoplossingen wereldwijd promoten. Dankzij deze aanvulling worden de mogelijkheden om medische apparaten en daardoor missiekritische data te integreren met bestaande Ascom-workflowoplossingen en de Ascom Myco, vergroot. Daarnaast krijgt Ascom toegang tot nieuwe oplossingen voor intensive care- en chirurgisch workflowmanagement op zorgintensieve afdelingen. En tenslotte worden door deze overname geografische gebieden ontsloten, waar Ascom voorheen ondervertegenwoordigd was, zodat het marktaandeel in Italië en Zuid-Europa kan worden uitgebreid. De acquisitie past naadloos binnen de strategie van Ascom om haar doelstellingen voor 2020 te halen.

Ascom heeft een overeenkomst getekend waarmee alle aandelen van de vennootschap UMS s.r.l. worden verworven. Naar verwachting zal de overdracht medio januari 2016 plaatsvinden. Alle 27 werknemers worden overgenomen op hun huidige locatie. De aankoopprijs in miljoenen CHF ligt in het midden van de enkele cijfers. In aanvulling daarop heeft Ascom ingestemd met een earn-out betaling van enkele miljoenen Zwitsers francs, afhankelijk van het realiseren van de overeengekomen omzetdoelen.

Gabriele Unterberger, oprichter en succesvol leider van UMS, blijft als managing director leiding geven aan de onderneming, die wordt omgedoopt tot ‘Ascom UMS s.r.l.’.

‘Ascom is erg blij met de acquisitie van een bedrijf dat zo goed past binnen de strategie. Dit is een belangrijke technologische aanwinst voor Ascom in het kader van de ICT-strategie voor de gezondheidszorg. Met de verworven softwareoplossingen kunnen we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden om hun klinische workflows te verbeteren. Bovendien krijgen we nu rechtstreeks toegang tot de Italiaanse markt. Deze transactie betekent een stap vooruit op Ascoms routekaart van voor integratiemogelijkheden en een impuls voor de opbouw en versterking van de toonaangevende positie van Wireless Solutions in de wereldwijde communicatiemarkt voor de gezondheidszorg,’ benadrukt Ödman, General Manager Ascom Wireless Solutions.

OVER ASCOM

Ascom is een internationale solution provider met grote technologische knowhow op het gebied van workflows en telecommunicatie in de gezondheidszorg. De onderneming is actief op het gebied van Wireless Solutions (een internationale marktleider met hoogwaardige, klantspecifieke communicatieoplossingen op locatie, en optimalisatie van workflows) en Network Testing (een wereldwijde marktleider als het gaat om het testen, bewaken, nabewerken en het optimaliseren van prestaties van mobiele netwerken). De Ascom Group, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland is gevestigd, heeft dochterondernemingen in 19 landen en telt wereldwijd zo’n 1700 medewerkers. Ascoms aandelen op naam (ASCN) zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange in Zürich.

Voor meer informatie bezoek www.ascom.com/ws

Contacts

Ascom Wireless Solutions
Karin Dunberg, Marketing Manager, Global Marketing Communications
+46 761 25 10 24
karin.dunberg@ascom.se
of
Ascom
Gunny Kron, VP Global Marketing & Communications
+46 31 55 9 51
Gunny.Kron@ascom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr