14:57 uur 30-11-2015

Ascom Myco smartphone voor de gezondheidszorg nu compatibel met Ekahau RTLS

GÖTEBORG, Zweden–(BUSINESS WIRE)– Ascom Wireless Solutions en Ekahau, een toonaangevende leverancier van realtime locatiesystemen (RTLS), hebben bekend gemaakt dat de Ascom Myco smartphone nu compatibel is met Ekahau RTLS. Als ‘s werelds eerste smartphone-oplossing die speciaal ontworpen is voor de gezondheidszorg, is de Ascom Myco een geavanceerd informatiesysteem dat veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak verenigt in één handset. De Ascom Myco, die specifiek ontwikkeld is voor zorgverleners, kan de gebruiker nu bovendien ondersteunen met Ekahau RTLS location intelligence — wat de gezondheidszorg in staat stelt de patiëntenzorg verder te verbeteren en beter aan de organisatiedoelstellingen te voldoen.

RFID-over-Wi-Fi™, de zelfontwikkelde technologie van Ekahau, verzendt locatiegegevens over personen en apparatuur. Deze informatie biedt organisaties zoals ziekenhuizen waardevolle realtime inzichten. Een aantal van ‘s werelds grootste zorginstellingen — waaronder diverse Ascom-gebruikers — vertrouwt op de altijd actieve Ekahau RTLS-oplossingen als het gaat om location intelligence. Hiermee kan geld bespaard en de zorg verbeterd worden. ‘Omdat we er beiden naar streven om zorgverleners productiever te laten worden, werken de op Wi-Fi gebaseerde systemen van Ekahau en Ascom heel goed samen,’ aldus Michel Wendell, CEO van Ekahau. ‘Het Internet of Everything staat voor de deur en dankzij dit ene, locatiebewuste apparaat kunnen verpleegkundigen overal van meer vrijheid genieten.’

Henrik Sandberg, Alliances Manager van Ascom Wireless Solutions meent dat de toevoeging van Ekahau RTLS-compatibiliteit eens te meer benadrukt dat de Ascom Myco breed assortiment zorgspecifieke apps en functies kan ondersteunen. ‘Deze brede ondersteuning,’ vertelt Sandberg, ‘draagt er echt toe bij dat de Ascom Myco steeds meer terrein wint onder zorgverleners. Alarmen, oproepen, patiëntgegevens en nu dus persoonsalarmen met RTLS: vrijwel alle missiekritische gegevens die zorgverleners maar wensen, worden nu beschikbaar op een handset, die robuust genoeg is voor gebruik in de zorgomgeving.’

Ga voor meer informatie over de Ascom Myco naar www.ascommyco. nl. Ga voor meer informatie over Ekahau RTLS naar www.ekahau.com/rtls . Bestaande Ascom-gebruikers die interesse hebben in een upgrade van hun Ascom Myco, zodat ze gebruik kunnen maken van de belangrijke locatiefuncties van Ekahau RTLS, kunnen contact opnemen met Ascom in Nederland via + 31 30 240 91 00.

Ga voor meer informatie naar www.ascom.com/ws

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions ( www.ascom.com/ws) is een toonaangevende leverancier van innovatieve communicatie-oplossingen en geïntegreerde workflow-intelligence voor ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Wereldwijd zijn ongeveer 100.000 systemen geïnstalleerd. De onderneming biedt een breed scala van spraak- en professionele berichtensystemen aan met toegevoegde waarde voor de klanten, doordat ze hun ‘missiekritische’ processen ondersteunen en optimaliseren. De oplossingen zijn gebaseerd op Cellular, VoWiFi, IP-DECT, nurse call en paging technologie, die intelligent in bestaande bedrijfssystemen zijn geïntegreerd via Ascom Unite. De onderneming heeft dochterondernemingen in 13 landen en 1.200 werknemers over de hele wereld. Het in 1955 opgerichte en in Göteborg, Zweden gevestigde Ascom Wireless Solutions is onderdeel van de Ascom Group die genoteerd is op de Swiss Stock Exchange (ASCN:SIX).

OVER EKAHAU

Ekahau is een leider op het gebied van Wi-Fi-gebaseerde RTLS en planningsoplossingen voor Wi-Fi netwerkoptimalisatie. Met innovatieve producten en gepatenteerde technologie levert Ekahau uitstekende oplossingen voor organisaties die meer bedrijfsinformatie willen gebruiken bij het verbeteren van hun operationele efficiency, zodat hun inspanningen succesvoller zijn. Van asset management en personeelsbeveiliging tot systemen voor temperatuurregeling – met Ekahau RTLS wordt locatiebewustzijn toegankelijk voor het hele ziekenhuis. De oplossingen van Ekahau worden gebruikt door Fortune 500-ondernemingen en meer dan 300 ziekenhuizen, plus een zeer divers internationaal portfolio van klanten uit de productie-, retail-, industrie- en overheidssector en militaire klanten. Tot de partners van Ekahau behoren ontwikkelaars van draadloze software, toonaangevende systeemintegrators en internationale OEM-partners die draadloze bedrijfsapplicaties ontwikkelen en op de markt brengen.

Contacts

Ascom Wireless Solutions
Henrik Sandberg
Telefoon: +46703533578
E-mail: Henrik.Sandberg@ascom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr