16:26 uur 24-11-2015

REG European Holdings B.V. brengt een overnamebod in contanten uit op resterende aandelen van Petrotec AG

FRANKFURT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Renewable Energy Group, Inc. (NASDAQ: REGI) heeft aangekondigd dat de volledige dochteronderneming, REG European Holdings B.V., op 13 november 2015 een overnamebod in contanten heeft uitgebracht voor alle uitstaande aandelen van Petrotec AG (behalve Petrotec-aandelen in het bezit van REG European Holdings B.V.).

REG European Holdings B.V. heeft reeds aandelen van Petrotec gekocht na een bod op de uitstaande aandelen zonder nominale waarde, gewone en toonderaandelen en aandelen met stemrecht van Petrotec (ISIN DE000PET1111) van alle aandeelhouders voor een aankoopprijs van EUR 1,00 per aandeel, betaalbaar in contanten, zonder rente en onderhevig aan eventuele geldende belastingaftrek. Op 9 oktober 2015 zijn de aandelen Petrotec van de Frankfurt Stock Exchange uit de notering genomen. Vanaf 19 november 2015 heeft REG European Holdings B.V. 21.196.483 aandelen Petrotec in bezit, hetgeen naar schatting 86% van de uitstaande aandelen van Petrotec op deze datum vertegenwoordigd.

Op grond van een biedingsdocument van 13 november 2015 doet REG European Holdings B.V. een vervolgbod om alle resterende aandelen zonder nominale waarde, gewone en toonderaandelen en aandelen met stemrecht van Petrotec van alle aandeelhouders (anders dan REG European Holdings B.V.) te verkrijgen tegen een aankoopsom van EUR 1,00 per aandeel, betaalbaar in contanten, zonder rente en onderhevig aan de geldende belastingaftrek. Het overnamebod verloopt op 11 december 2015, tenzij het wordt verlengd door REG European Holdings B.V.

Publicatie van het biedingsdocument is gedaan in de German Federal Gazette (Bundesanzeiger) en voor de depositobanken via de informatiediensten effecten (Wertpapiermitteilungen). Petrotec aandeelhouders die het overnamebod willen accepteren moeten contact opnemen met hun depositobank. De depositobank kan de afwikkelende bank BHF BANK in Frankfurt/Main contacteren voor verdere details.

Deze aankondiging is geen bod om te kopen noch een verzoek tot een aanbod om aandelen van Petrotec te verkopen. Het bod is alleen gedaan in het biedingsdocument, gedateerd op 13 november 2015 en de gerelateerde acceptatiedocumentatie en aanpassingen en aanvullingen daarop, en wordt uitgebracht aan alle aandeelhouders van Petrotec (behalve REG European Holdings B.V.). Het bod geldt niet voor (en offertes worden niet geaccepteerd van of namens) aandeelhouders van Petrotec in een jurisdictie waar het uitbrengen van het bod of de acceptatie daarvan in strijd zou zijn met de effecten- of andere wetgeving in die jurisdictie.

HET BOD EN HET GERELATEERDE ACCEPTATIEMATERIAAL BEVATTEN BELANGRIJKE INFORMATIE DIE NAUWKEURIG MOET WORDEN GELEZEN VOORDAT ER EEN BESLISSING WORDT GENOMEN MET BETREKKING TOT HET BOD.

Over Renewable Energy Group

Renewable Energy Group, Inc. is een toonaangevende Noord-Amerikaanse producent van biobrandstoffen en ontwikkelaar van duurzame chemicaliën. REG gebruikt een landelijk productie-, distributie- en logistieksysteem als onderdeel van een geïntegreerde toeleveringsketen voor conversie van natuurlijke vetten, oliën en smeervetten naar geavanceerde biobrandstoffen en de conversie van verschillend basismateriaal naar duurzame chemicaliën. Met 11 actieve bioraffinaderijen in de VS, onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden en een diverse en groeiende portefeuille van intellectueel eigendom, zet REG zich in om voor de lange termijn een vooraanstaande rol te spelen op het gebied van biobrandstoffen en chemicaliën.

Al meer dan tien jaar is REG een betrouwbare leverancier van geavanceerde biobrandstoffen die voldoen aan de kwaliteitsspecificaties van ASTM of deze overtreffen. REG verkoopt REG-9000™ op biomassa gebaseerde diesel aan distributeurs, zodat consumenten over schonere brandstoffen kunnen beschikken die het energiecomplex helpen diversificeren en de energieveiligheid verhogen. REG-9000™ op biomassa gebaseerde diesel wordt gedistribueerd in de meeste staten van de VS. REG levert ook diesel met een zeer laag zwavelgehalte en stookolie in het Noordoosten en Midwesten van de VS. Ga voor meer informatie naar onze website op www.regi.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Renewable Energy Group, Inc.
Anthony Hulen, +1-703-822-1972
Executive Director, Corporate Affairs
anthony.hulen@regi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr