09:38 uur 12-11-2015

Intertek ondersteunt Sappi bij de ontwikkeling van nieuwe materialen voor toepassing in de automobielindustrie en in consumentenproducten

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Intertek, een toonaangevend leverancier van hoog-kwalitatieve oplossingen wereldwijd heeft met succes een onderzoek afgesloten van Sappi’s nieuwe met cellulose versterkt polypropyleenmateriaal om de geschiktheid daarvan te bepalen voor verwerking en voor toepassingen in de automobielindustrie en consumentenproducten.

Sappi is een mondiaal vooraanstaand houtproductbedrijf dat zich richt op het oplossen van houtpulp, papierpulp en op papier gebaseerde oplossingen. Sappi zet zich strategisch in voor het maximaliseren van de waarde van van hout afgeleide producten door het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en innovaties met de materialen die nu worden gebruikt om papier te maken. Onlangs heeft Sappi een nieuw materiaal ontwikkeld door cellulose van bomen te gebruiken om een met cellulose versterkt polypropyleen te ontwikkelen. Dit materiaal heeft mogelijke toepassingen in een scala van markten, waaronder de automobielindustrie, consumentenelektronica en meubilair.

Polymeertechnici van Intertek beoordeelden het nieuwe materiaal door gebruik te maken van hun laboratoriumpolymeerverwerkingsfaciliteit om te laten zien dat het gemakkelijk wordt verwerkt en tot producten op ware grootte kan worden gemaakt, zoals auto-onderdelen. Deze werden vervolgens getest om hun eigenschappen te onderzoeken. De testresultaten lieten zowel goede gietbaarheid zien als sterke onbuigzaamheid bij lage dichtheid, weinig geur, goede kleurmogelijkheden en een goede krasweerstand. De beoordeling was gunstig voor Sappi doordat het cruciaal inzicht bood in de prestaties van het materiaal, wat heeft bijgedragen aan het verlagen van het risico op productfouten en ook het uitvoeren van eerste klantenonderzoeken mogelijk maakte. Dit leidt tot een snelle marktintroductie die volgt op een zeer korte ontwikkelingsperiode.

Intertek is een samenwerking aangegaan met het Symbio-team, onderdeel van een gezamenlijk start-up-initiatief binnen Sappi, om de productontwikkeling van de volgende generatie met cellulose versterkte materialen die al in ontwikkeling zijn te ondersteunen. Intertek zal een ondersteunende rol blijven spelen door het bieden van expertise bij testen en polymeerverwerking (spuitgieten en extrusie) om Sappi bij te staan bij het ontwikkelen van nieuwe materialen met verbeterde schokbestendigheid.

De polymeertechnici, chemici en deskundigen op het gebied van regelgeving werken met klanten samen om de ontwikkeling van polymeren voortdurend te verbeteren door geavanceerde analyses, probleemoplossing, proeffabrieken voor spuitgieten, filmextrusie en proefprojecten voor compounderen. Met deze expertise ondersteunt Intertek de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve polymeerproducten voor talrijke toepassingen, waaronder toepassing voor verpakking, consumentenproducten, de automobielindustrie en de luchtvaart.

Het team van Intertek zal dit nieuws onder de aandacht brengen op de AutomotiveNL Supplier Day 2015, op 13 november 2015 aan de Automotive Campus 30, Helmond, NL

Voor meer informatie over de materialen-verificatieprogramma’s van Intertek:
http://www.intertek.com/polymers/composites/characterization/

Voor meer informatie over Sappi’s met cellulose versterkt polypropyleen:
www.forestplastics.com

Over Intertek

Intertek is een toonaangevende leverancier van kwalitatieve oplossingen aan de industrie wereldwijd. Van auditing en inspecties, tot testen, training, advies, kwaliteitsborging en certificering, biedt Intertek toegevoegde waarde aan hun klanten door te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van hun producten, middelen en processen. Met een netwerk van meer dan 1.000 laboratoria en kantoren en meer dan 38.000 medewerkers in meer dan 100 landen, ondersteunt Intertek het succes van bedrijven wereldwijd door klanten te helpen om aan de verwachtingen van eindgebruikers te voldoen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, prestaties, integriteit en wat zij wensen, in vrijwel elke markt wereldwijd. Ga naar www.intertek.com

Over Sappi

Sappi Europe SA is een vooraanstaande Europese producent van gecoat fijn papier dat gebruikt wordt in premium tijdschriften, catalogi, boeken en reclamedrukwerk van hoge kwaliteit. Sappi Europe heeft haar hoofdvestiging in Brussel, België, en is erkend voor innovatie en kwaliteit. Onder de grafische papiermerken van het bedrijf vallen: Magno™, Quatro™, Vantage™, Royal™, Galerie™ en GalerieArt™ series. Algro®, Leine®, Parade®, Fusion® en atelier™ zijn de merken voor innovatieve oplossingen van specifieke papiersoorten en karton. Sappi papiersoorten worden geproduceerd in fabrieken die geaccrediteerd zijn met ISO 9001-, ISO 14001- en OHSAS 18001-certificatie en EMAS-registratie voor alle fabrieken in de EU. De fabrieken van Sappi Europe hebben een chain-of-custody-certificering onder het Forest Stewardship Council (FSC®) en/of het programma voor duurzaam bosbeheer (Programme for the Endorsement of Forest Certification, PEFC™). Sappi Europe SA is een divisie van Sappi Limited (JSE), een mondiaal bedrijf met hoofdvestiging in Johannesburg, Zuid-Afrika, met meer dan 13.000 werknemers en fabrieken op drie continenten in zeven landen, verkoopkantoren in 50 landen en klanten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Ga voor meer informatie over Sappi naar www.sappi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Intertek
Frank Huijnen
Senior Consultant Polymers
Intertek Life Sciences
mobiele tel. +31 (0)6 10 894 659
Koolwaterstofstraat 1, 6161 RA, Geleen, Nederland
Sappi
Jacob Hartstra
New Business Development Manager
Sappi Europe
Maastricht, Nederland
Tel +31 433822 432 of mobiel +31 631 920 074

Check out our twitter: @NewsNovumpr