09:43 uur 28-10-2015

Cvent maakt Top 25 van bestemmingen voor bijeenkomsten in Europa voor 2015 bekend

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Cvent, Inc. (NYSE: CVT), een vooraanstaand op de cloud gebaseerd platform voor het beheer van zakelijke evenementen, heeft vandaag de eerste top 25 van steden voor bijeenkomsten en evenementen in Europa bekendgemaakt, gebaseerd op de boekingsgegevens voor bijeenkomsten en evenementen in het Cvent Supplier Network. Het Cvent Supplier Network, met meer dat 234.000 hotels, resorts en gespecialiseerde locaties voor evenementen, is een van ‘s werelds grootste en meest accurate databases met gedetailleerde locatiegegevens. Via het platform van Cvent werd in 2014 voor meer dan €7,3 miljard euro (£5,2 pond) aan bijeenkomsten en evenementen geboekt.

De concurrentie tussen steden in Europa bij het aantrekken van bijeenkomsten en evenementen is ongelofelijk fel. De analyse van boekingsactiviteiten door Cvent liet aanzienlijke concurrentie zien tussen Europese landen, maar ook een toename van de concurrentie binnen landen zelf, waar kleinere markten investeren om evenementen weg te lokken uit grotere steden.

De top 25 van Europese steden voor 2015 ziet er als volgt uit:

1 Londen, Engeland 14 München, Duitsland
2 Barcelona, Spanje 15 Kopenhagen, Denemarken
3 Parijs, Frankrijk 16 Lissabon, Portugal
4 Amsterdam, Nederland 17 Manchester, Engeland
5 Berlijn, Duitsland 18 Stockholm, Zweden
6 Frankfurt, Duitsland 19 Athene, Griekenland
7 Madrid, Spanje 20 Boedapest, Hongarije
8 Rome, Italië 21 Milaan, Italië
9 Brussel, België 22 Hannover, Duitsland
10 Dublin, Ierland 23 Birmingham, Engeland
11 Praag, Tsjechische Republiek 24 Zürich, Zwitserland
12 Istanboel, Turkije 25 Edinburgh, Schotland
13 Wenen, Oostenrijk

“Bestemmingen en locaties werken hand in hand om aantrekkelijker te worden voor organisatoren van evenementen en zodoende hun groepsactiviteiten op peil te houden en uit te breiden. Deze activiteiten geven een belangrijke economische stimulans en genereren vaak aantrekkelijke inkomsten voor locaties,” aldus David Chalmers, marketing director voor Europa bij Cvent. “De kracht van steden als Istanboel aan de rand van de EU en Athene in Griekenland, dat economisch onder grote druk staat, is een indicatie van de felle concurrentie tussen landen. Manchester en Birmingham zijn uitstekende voorbeelden van steden in opkomst die terrein proberen te winnen ten koste van hun belangrijkste binnenlandse markt.”

Cvent evalueerde meer dan 2500 steden in Europa die deel uitmaken van het Cvent Supplier Network voor de samenstelling van de eerste jaarlijst. Er werd gekeken naar activiteiten tussen juli 2014 en juni 2015. De rangschikking werd vervolgens bepaald aan de hand en een reeks kwalificatiecriteria, zoals:

  • Unieke aanvragen voor offertes dat werd ontvangen
  • Totaal aantal aanvragen voor overnachtingen in RFP’s
  • Aantal gehonoreerde aanvragen voor offertes
  • Aantal gehonoreerde overnachtingen
  • Percentage van gekwalificeerde bijeenkomstlocaties
  • Aantal malen dat profielen werden bekeken

Naar aanleiding van de bekendmaking, merkte Tracy Halliwell MBE, directeur van Business Tourism & Major Events bij London & Partners, het officiële congresbureau van de stad, op: “We zijn zeer verheugd dat Londen door Cvent is aangewezen als nummer één van alle bestemmingen voor bijeenkomsten in Europa. Dit is een uitstekend jaar geweest voor de stad, met uiterst interessante evenementen, zoals het congres van de European Society of Cardiology in het ExCel in Londen, de terugkeer van Advertising Week Europe naar de hoofdstad voor het tweede achtereenvolgende jaar, en opnieuw een uiterst geslaagde London Technology Week. De bijeenkomsten- en evenementensector is constant in beweging, en we zijn blij te zien dat onze strategie om ervoor te zorgen dat Londen op het gebied van innovatie een leidende rol blijft spelen, aanzienlijke vruchten afwerpt voor de stad.”

“Hoewel nog steeds veel grote namen als Londen en Barcelona bovenaan de lijstjes van organisatoren van evenementen staan, komen tegenwoordig ook steeds vaker opties in andere landen en kleinere steden binnen de landsgrenzen op de lijstjes voor,” aldus Stephen Morton-Prior, directeur van Clearwater Events. “Organisatoren hanteren worden kieskeuriger bij het boeken van hun evenementen, zowel wat betreft de gehanteerde werkwijze als de gebruikte technologie, op zoek naar bestemmingen en locaties die de bezoekers een uitstekende beleving bieden tegen een aantrekkelijke prijs.”

Cvent biedt een robuust hulpmiddel om meer dan 70.000 organisatoren van evenementen te helpen bij het boeken en vergelijken van hotels voor bijeenkomsten en locaties die ruimte bieden voor evenementen. Hotels kunnen zich rechtstreeks presenteren aan organisatoren van evenementen en meedingen naar groepsactiviteiten.

Het Cvent Supplier Network bevat vermeldingen van hotels en locaties in meer dan 175 landen en kan worden doorzocht en gefilterd op basis van circa 200 criteria voor bijeenkomsten en evenementen. Het Cvent Supplier Network is onderdeel van de Cvent Hospitality Cloud, die hotels, CVB’s en eigenaars van andere evenementenlocaties een combinatie biedt van software voor evenementenbeheer en marketingoplossingen om effectiever een gekwalificeerde vraag te genereren voor bijeenkomsten en evenementen, deze vraag efficiënter te beheren en de resultaten van de groepsactiviteiten te meten.

Over Cvent

Cvent, Inc. (NYSE: CVT) is een vooraanstaand op de cloud gebaseerd platform voor evenementenbeheer met meer dan 14.000 klanten wereldwijd. Cvent biedt softwareoplossingen voor evenementenplanners voor online registratie voor evenementen, selectie van locaties, evenementenbeheer, mobiele apps voor evenementen, e-mailmarketing en internetenquêtes. Cvent biedt hoteleigenaren een geïntegreerd platform, waarmee hotels de vraag naar groepsactiviteiten kunnen verhogen door gericht adverteren en verbetering van de conversie door middel van eigen oplossingen voor vraagbeheer en business intelligence. De oplossingen van Cvent optimaliseren de volledige waardeketen van evenementenbeheer en hebben cliënten wereldwijd in staat gesteld honderdduizenden bijeenkomsten en evenementen te beheren. Raadpleeg cvent.com/uk voor meer informatie of kom met ons in contact via FacebookTwitter of  LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cvent, Inc.
Nevin Reilly, 212-446-1893
nreilly@sloanepr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr