09:40 uur 28-10-2015

American Express levert Apple Pay aan kaarthouders op belangrijke wereldmarkten

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– American Express (NYSE:AXP) heeft vandaag aangekondigd dat Apple Pay™ beschikbaar zal zijn op belangrijke wereldmarkten, waardoor houders van de American Express® Card in staat worden gesteld te betalen met hun iPhone, Apple Watch of iPad. Verwacht wordt dat Apple Pay dit jaar nog zal worden aangeboden aan kaarthouders in Canada en Australië, en in Spanje, Singapore en Hong Kong in 2016. Met Apple Pay kunnen de American Express-leden in deze landen naadloos de geschikte kaart voor de consument en kleine bedrijven, of de corporate American Express® Card (i) aan dit systeem toevoegen om te betalen met een iPhone of Apple Watch in winkels waar contactloze betalingen en American Express worden geaccepteerd. De kaarthouders zullen hun iPhone of iPad ook kunnen gebruiken voor aankopen via commerciële apps die hieraan meedoen.

Bij hun betalingen met Apple Pay zullen kaarthouders de volledige bescherming en klantenservice ontvangen die zij van American Express gewend zijn.

“Met ons internationale bedekkingsgebied kunnen wij Apple Pay voor kaarthouders snel in deze belangrijke landen introduceren,” aldus Tony Prentice, vice president, mobiele producten en betalingen, American Express. “Wij vinden het uiterst belangrijk de drijvende kracht te zijn achter naadloze en innovatieve oplossingen voor onze leden. Het doet ons een groot plezier dat wij dit nu kunnen leveren met Apple Pay.”

“Onze klanten zijn enthousiast over op Apple Pay en wij willen dat zoveel mogelijk van onze gebruikers wereldwijd dit ook kunnen ervaren,” zei Jennifer Bailey, vice president van Apple Pay. “Wij vinden het zeer spannend dat wij met een globale leverancier als American Express onze eenvoudige, veilige en eigen manier van betalen aan klanten over de hele wereld kunnen aanbieden.”

Net als andere landen die Apple Pay accepteren zullen de kaarthouders met hun geschikte American Express Card de volgende voordelen hebben:

  • Real-time berichtgeving en informatie over aankopen
  • Naadloze verbinding met de Amex® Mobile app voor betere rekeningcontrole, diensten en toegang tot beschikbare beloningen en aanbiedingen

Betrouwbare veiligheid & beveiliging

Of een kaarthouder zijn kaart nu veegt, klikt of tikt, American Express zal hem ondersteunen. American Express biedt zijn leden de garantie van bescherming tegen fraude en transacties online.

American Express en Apple Pay stellen veiligheid en privacy centraal. Als een kaarthouder een kaart toevoegt aan Apple Pay, zullen de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat worden opgeslagen. In plaats hiervan wordt hem een uniek rekeningnummer voor zijn apparaat toegewezen, dat versleuteld en veilig bewaard wordt in het Secure Element op zijn toestel. Voor elke transactie wordt toestemming verleend via een eenmalige en unieke dynamische veiligheidscode.

Voor meer informatie over Apple Pay kunt u terecht op www.amex.co/applepay.

Over American Express

American Express is een wereldwijd dienstverleningsbedrijf dat de klant voorziet van toegang tot producten, inzichten en ervaringen die het leven verrijken en zakelijk succes opbouwen. Meer informatie is te vinden op americanexpress.com en verbind met ons op facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-expresstwitter.com/americanexpress, en youtube.com/americanexpress.

Belangrijke links naar producten en diensten: charge and credit cards, business credit cards, Plenti rewards programma, travel services, gift cards, prepaid cards, merchant services,corporate card en business travel.

[i] Een “geschikte American Express Card” betekent een American Express Consumer, Small Business of Corporate credit of charge Card die niet geannuleerd is en die aan u verstrekt is door een filiaal van American Express. Prepaid cards en producten komen hier niet voor in aanmerking. Voor kaarten van American Express die door andere financiële instellingen zijn uitgegeven, neem contact op met de desbetreffende instantie en kijk of deze meedoen aan Apple Pay.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

American Express
Bradley Minor, 212-640-2274
bradley.r.minor@aexp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr