10:05 uur 27-10-2015

Horizon Fuel Cell Technologies lanceert ‘s werelds kleinste brandstofcelsysteem met methanol-reformer

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– Horizon Fuel Cell Technologies (HFCT) heeft ‘s werelds lichtste en meest compacte brandstofcelsysteem op basis van een reformer gelanceerd. Dankzij de rendabele methanol-reformertechnologie van het bedrijf, opent de MFC Mini nieuwe commerciële mogelijkheden die tot nu toe onpraktisch waren voor elk type brandstofcelsysteem.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151026006602/nl/

World's smallest reformer integrated fuel cell system by Horizon Fuel Cell Technologies (foto: Busin ... World’s smallest reformer integrated fuel cell system by Horizon Fuel Cell Technologies (foto: Business Wire)

Het belangrijkste voordeel van de MFC Mini komt voort uit de hoge energiedichtheid en de lage kosten van de brandstof ervoor die een mengsel is van een industriële methanol en water. Het brandstofmengsel heeft een energetische dichtheid van meer dan 1000 Wh per kg, ongeveer tien maal hoger dan bij lithiumbatterijen.

Dit nieuwe energiesysteem met brandstofcel maakt extreem langeafstand autonomie mogelijk voor kleine 12 V DC apparatuur die wordt gebruikt in industriële omgevingen, en opent mogelijkheden voor kosteneffectieve, betrouwbare stroom in afgelegen gebieden zonder elektriciteit. Dit kan met name waardevol zijn op plaatsen zonder de directe beschikbaarheid van de specifieke generatorbrandstoffen, maar waar lokaal bio-methanol zou kunnen worden geproduceerd uit biomassa.

Met een gewicht van minder dan 9 kg is het volledig geïntegreerde DC-energiesysteem een voor de hand liggende keuze voor de ondersteuning of de optimalisering van kleine zonnesystemen. Ook beschikt het over aantrekkelijke duurzame capaciteiten voor systemen die telkens nieuwe batterijen vereisen om de continue operationele werking hiervan te garanderen.

In tegenstelling tot kleine generatoren is de MFC Mini geruisloos en kan hij binnen worden bediend. Omdat het direct DC-vermogen levert via de opgenomen brandstofcel, is het ook veel efficiënter dan generators. Dit biedt enorme milieuvoordelen, terwijl deze systemen ook in grote mate kostenbesparend zijn.

De MFC Mini biedt maximaal 100 W continu vermogen en is de kleinste van de brandstofcelproducten met ingebouwde methanol-reformer van Horizon. De bredere productlijn omvat energiesystemen die continu maximaal 5000 W kunnen produceren in een grootschaligere opzet.

Initiële toepassingen voor de MFC Mini zijn beveiliging en milieubewaking zonder netaansluiting voor industriële klanten. Maar Horizon voert al onderhandelingen met grote consumentenproductbedrijven die deze producten willen ontwikkelen met behulp van het MFC Mini-platform.

HFCT is een wereldleider in PEM-brandstofcelsystemen met gering vermogen en heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan het koppelen van nieuwe methanol-reformertechnologie aan haar bestaande aanbod van goedkope PEM-brandstofcelproducten. Naast het gemak van een vloeibare en rendabele brandstof biedt de combinatie van deze twee technieken nieuwe energieoplossingen die zonne- en batterijsystemen versterken en/of kleine draagbare generatorsystemen vervangen die worden gebruikt in veel veldsensortoepassingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Horizon Fuel Cell Technologies
Craig Knight, +65-6872-9588
www.horizonfuelcell.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr