16:11 uur 06-10-2015

QD Vision corrigeert feitelijk onjuiste verklaringen van de Nanoco Group LLC

LEXINGTON, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– QD Vision, de leider in kwantumpunttechnologie voor QLED-beeldschermen, reageert op overduidelijk onjuiste en misleidende verklaringen die gisteren door de Nanoco Group PLC zijn afgegeven.

Naast het verkeerd weergeven van het relatieve concurrentievermogen, de energie-efficiëntie en de milieuvriendelijkheid van de QD Vision punten vergeleken met een daadwerkelijke of potentiële concurrent verklaart Nanoco ook ten onrechte:

“Er is geen wettelijke basis voor het handhaven van cadmiumbeeldschermen of het toestaan van nieuwe cadmiumbeeldschermen op de markt, en dat “de vorige vrijstelling van cadmiumkwantumpuntdisplays is verlopen met de stemming van het Parlement.

Dat is niet juist. Rechtstreeks overgenomen van het persbericht van het Parlement van 21 mei 2015: het verzoek van het Parlement “verbiedt geen cadmiumkwantumpunten maar initieert een nieuwe beoordeling. De markt wordt dus niet verstoord omdat de huidige vrijstelling van kracht blijft tot ze is ingetrokken.”

Vrijstelling 39(b) van de Richtlijn RoHS (Richtlijn Beperking van gevaarlijke stoffen) blijft geldig en is afdwingbaar volgens de verklaring van de Europese Commissie, en vormt een wettelijke basis voor het verzenden van deze beeldschermen.

Nanoco beweert dat alternatieve producten voor op cadmium gebaseerde kwantumpunten “ ruim voorhanden zijn…”

Dat is niet juist. Er zijn geen alternatieve producten op de markt met hetzelfde kleurengamma en energie-efficiëntie. Daarnaast zijn er geen monitoren op de markt gebaseerd op indiumfosfide.

Nanoco beweerde eveneens:

“In plaats van de stemming van het Europees Parlement te accepteren die effectief de vrijstelling zou beëindigen heeft de Europese Commissie besloten om opnieuw te beoordelen of de vrijstelling voor de toekomst moet worden gehandhaafd.”

Dat is niet juist. De leden van het EP hebben opgeroepen tot een herbeoordeling gebaseerd op de overtuiging dat er nieuwe informatie beschikbaar was over de alternatieven op de markt. De Europese Commissie heeft haar standpunt dat de vrijstelling moet worden verlengd nooit gewijzigd. De Commissie volgt nu het verzoek van de leden van het EP voor een herbeoordeling. Zoals opgemerkt blijft de vrijstelling onverminderd van van kracht.

Citaat van QD Vision:

“We kijken uit naar een snelle technisch beoordeling van de alternatieven in deze opwindende sector – een beoordeling die duidelijk zal aantonen dat de veilige en energiezuinige cadmiumselenide kwantumpunten de enige concurrerende oplossing vormen voor Europa,” stelt Mustafa Ozgen van QD Vision. “Ik heb niet het idee dat een potentiële concurrent met opzet heeft geprobeerd om het Europese Parlement met hun gedeponeerde stukken te misleiden, maar ze lijken onbekend met de aanzienlijke voordelen van de voordelen van de op cadmiumselenide kwantumpuntproducten op het gebied van kleur, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, en met het feit dat andere producten deze belangrijke prestatiekenmerken niet kunnen evenaren.”

Over QD Vision Inc.

QD Vision Inc. is een leider op het gebied van kwantumpuntdisplaytechnologie voor QLED-beeldschermen. Kwantumpunttechnologie is een superieur alternatief voor de volgende generatie voor OLED-beeldschermen, en biedt ongeëvenaarde kleurweergave tegen een zeer concurrerende kostenstructuur voor lcd-schermen. De IQ-kwantumpunttechnologie van QD Vision biedt een uniek optisch componentenproduct dat de displaybranche het “volledige kleurengamma” biedt. Het bedrijf werd in 2004 opgericht, heeft meer dan USD 100 miljoen aan financiering van de eersterangs venture capitalbedrijven opgehaald, en heeft zijn hoofdvestiging in Lexington, Massachusetts. http://www.coloriq.com

COLOR IQ, QLED en QD VISION zijn handelsmerken van QD Vision Inc. De handelsmerken COLOR IQ en QD VISION zijn in een of meer landen geregistreerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

QD Vision
Michele Dempsey, 781-652-7525
mdempsey@qdvision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr