22:24 uur 06-10-2015

Dimension Data lanceert Digital Practice met capaciteit voor 2.000 medewerkers

JOHANNESBURG & SYDNEY–(BUSINESS WIRE)– Dimension Data, de wereldwijde leverancier van ICT-services en –producten, heeft vandaag aangekondigd dat het Digital Practice heeft gelanceerd, met als doel ondernemingen wereldwijd een grotere digitale impuls te geven en hun activiteiten te transformeren.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151006006225/nl/

Scott Gibson, Group Executive – Digital Practice (Photo: Business Wire)Scott Gibson, Group Executive – Digital Practice (Photo: Business Wire)

De nieuwe Practice brengt vier bedrijven van Dimension Data bijeen: Oakton, dat in Australië is gevestigd, overgenomen door Dimension Data in november 2014; Britehouse, Core People, Data Flo, Agile-Xpedia, iFACTORY, bedrijven van Dimension Data met basis in Zuid-Afrika, en de bestaande applicatieservicebedrijven van Dimension Data in het Midden-Oosten & Afrika.

De Practice die 2.000 actieve medewerkers telt, gaat met een divers ecosysteem van partners werken om klanten de geschikte infrastructuur en toepassingen te leveren, of ze nu hun werklast op locatie via een hosted model verspreiden of daarvoor de cloud gebruiken.

Dimension Data heeft in de afgelopen 30 jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van technologische producten en diensten. Zijn infrastructuurproducten omvatten al een uitgebreid portfolio van sleuteltechnologieën, waaronder networking, communicatie, datacenters, veiligheid en computing voor eindgebruikers. De Group biedt ook een breed scala aan diensten en uitgebreide consulting en ondernemingsservices en ITaaS-capaciteiten.

Brett Dawson, CEO van de Dimension Data Group, stelt, “De oprichting van deze digital practice is weer een strategische stap waarmee onze klanten hun zakelijke ambities kunnen versnellen. Onze digitale capaciteiten zijn de afgelopen drie jaar met de overname van Oakton, Britehouse, iFACTORY en Agile-Xpedia sterk uitgebreid. Wij zijn van plan ruim verder te investeren in onze digitale en applicatiemogelijkheden, en willen onze klanten het volgende bieden:

  • de keuze van een cloudplatform voor de werkbelasting in bedrijven
  • digitale adviesdiensten
  • migreren van applicaties
  • digitale applicatieoplossingen
  • beheer van SAP- en Oracle-omgevingen

Scott Gibson, Group Executive van Digital Practice zegt, “Over de hele wereld zien we hoe steeds meer klanten zowel in de particuliere als overheidssector bereid zijn om in digitale technologieën te investeren. De periode van de digitale transformatie is aangebroken en als bedrijven dit niet onderschrijven, lopen ze het risico dat ze falen. Digitaal ondernemen begint met het technologisch platform en gaat verder met de automatisering van bedrijfsprocessen, het Internet der Dingen en de gegevensanalyse, met als eindpunt de klantervaring.”

-ENDS-

Over Dimension Data
Dimension Data plc. werd opgericht in 1983 en is een leverancier van ICT-services en –producten. Het bedrijf maakt gebruik van zijn technologie-expertise, zijn wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening en zijn ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. www.dimensiondata.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker
T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr