22:38 uur 06-10-2015

Design Data kondigt SDS/2-versie voor de Europese markt aan

LINCOLN, Nebraska.–(BUSINESS WIRE)– Design Data, een toonaangevend leverancier van 3D-staaldetaillerings- en Building Information Modeling (BIM) software, heeft de ondersteuning bekendgemaakt voor de Europese connection-design-codes en tekenstandaarden met hun SDS/2-staaldetailleringsoplossing. SDS/2-software is uniek omdat het het verbindingsontwerpproces automatiseert door elke verbinding te optimaliseren op basis van specifieke codevereisten die door elke markt worden bepaald.

“Al ruim 30 jaar hebben technici en bouwers in Noord- en Zuid-Amerika profijt van onze technologie,” aldus Doug Evans, Vice President of Sales van Design Data. “Wij zijn er zeer enthousiast over dat wij de kracht van SDS/2’s geautomatiseerde verbindingen en tekenproductie aan Europese technici en bouwers kunnen leveren.”

De capaciteit van het verbindingsontwerp van SDS/2 gaat verder dan het eenvoudigweg toepassen van verbindingsmateriaal in het model. Tijdens het ontwikkelen van de verbinding evalueert het systeem gelijktijdig alle onderdelen die zich ontwikkelen in de desbetreffende verbinding om het opzetten ervan te verzekeren. Ontwerpberekeningen compleet met uitgebreide berekeningen voor documentatie en afdrukken worden ook geleverd. Deze beste-in-zijn-soort mogelijkheid geeft, samen met gelokaliseerde automatische tekenproductie, gebruikers superieure productiviteit.

Het SDS/2-model fungeert als een centrale database voor de staalbouwer. Het is een complete bron voor fabricagedata die aan populaire MRP-producten, zoals FabTrol, FabSuite, StruM.I.S en andere kan worden gekoppeld. Integratie met werkplaatssystemen door DSTV- en XML-bestandsformaten completeren de door SDS/2 geboden automatisering voor bouwers.

Mogelijkheden voor distributeurs zijn beschikbaar. Neem contact op met Design Data distributor@sds2.com voor informatie.

Over Design Data

Design Data is een toonaangevend software-innovator voor de sectoren fabricage, detaillering en techniek. SDS/2-softwareproducten leveren automatische verbindingsoptimalisatie, detaillering, technische informatie, fabricagedata en nog veel meer, waardoor de tijd die nodig is voor het ontwerp, de detaillering, de fabricage en het bouwen van staal wordt verminderd. Het bedrijf is opgericht in 1981, heeft haar hoofdvestiging in Lincoln, Nebraska USA, en bedient klanten in 17 landen. Informatie over Design Data en SDS/2 vindt u op: www.sds2.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Design Data
Doug Evans, 402-441-4000
Vice President of Sales
Fax: 402-441-4045
doug@sds2.com
www.sds2.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr