19:06 uur 05-10-2015

SafeCare Magazine kiest Joe Kiani als Persoon van het Jaar

LEXINGTON, Ky.–(BUSINESS WIRE)– SafeCare Magazine heeft vandaag bekendgemaakt dat het Joe Kiani, de oprichter van de Patient Safety Movenment Foundation en de ceo van Masimo, heeft verkozen tot Persoon van het Jaar 2015. Deze prijs erkent en eert die persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van patiëntenveiligheid en de kwaliteit van de gezondheidszorg over de hele wereld.

Onder de 64 genomineerden en finalisten waren Dr. Victor Dzau, de president van het Institute of Medicine van de National Academy of Sciences, Dr. James Bagian, voormalig astronaut en directeur van het Center for Healthcare Engineering aan de University of Michigan, Dr. Atul Gawande, chirurg en publiekegezondheidszorgonderzoeker, Dr. Peter Pronovost, senior vicepresident voor patiëntenveiligheid en kwaliteit aan de Johns Hopkins universiteit voor geneeskunde, Dr. Mark Chassin, voorzitter van de Joint Commission, Dr. Ala Alwan van de Wereldgezondheidsorganisatie, Dr. Patrick Conway, de chief medical officer van Medicare, Dr. Cynthia Deyling, de chief quality officer van de Cleveland Clinic Health Systems, Dr. David Bates, chief innovation officer van Brigham and Women’s Hospital, Dr. Robert M. Wachter, professor en interim-voorzitter van de medische faculteit aan de University of California San Francisco en Dr. Hardeep Singh, de voorzitter van het gezondheidsbeleid, -kwaliteit en informaticaprogramma van Houston Veteran Affairs Health Services Research Center for Innovation.

 

SafeCare Magazine Selects Joe Kiani as Person of the Year

LEXINGTON, Ky.–(BUSINESS WIRE)– SafeCare Magazine announced today that Joe Kiani, Founder of the Patient Safety Movement Foundation and CEO of Masimo, was awarded Person of the Year for 2015. This award recognizes and applauds the one individual who contributed significantly towards improving patient safety and healthcare quality across the globe.

This Smart News Release features multimedia. View the full release here: http://www.businesswire.com/news/home/20151005005667/en/

SafeCare Magazine Person of the Year (Photo: Business Wire)SafeCare Magazine Person of the Year (Photo: Business Wire)

The 64 nominees and finalists included Dr. Victor Dzau, President, Institute of Medicine of the National Academy of Sciences, Dr. James Bagian, former astronaut, Director, Center for Healthcare Engineering, University of Michigan, Dr. Atul Gawande, Surgeon and public health researcher, Dr. Peter Pronovost, SVP for Patient Safety and Quality, Johns Hopkins University of Medicine, Dr. Mark Chassin, President of the Joint Commission, Dr. Ala Alwan, World Health Organization, Dr. Patrick Conway, Chief Medical Officer for Medicare, Dr. Cynthia Deyling, Chief Quality Officer, Cleveland Clinic Health Systems, Dr. David Bates, Chief Innovation Officer, Brigham and Women’s Hospital, Dr. Robert M. Wachter, Professor and Interim Chairman, Department of Medicine at University of California San Francisco, and Dr. Hardeep Singh, Chief, Health Policy, Quality and Informatics Program, Houston Veteran Affairs Health Services Research Center for Innovation.

“We congratulate this year’s 2015 SafeCare Person of the Year – Mr. Kiani,” said Dr. Yisrael M. Safeek, Founder of SafeCare Magazine. “We are incredibly impressed with what he has been able to accomplish in the area of patient safety. Most of our nominees were internationally recognized physicians so the very fact that this year’s award is going to someone without a medical background makes him even more remarkable. For over 25 years, his innovations have revolutionized surgery and critical care medicine. His work with his non-profit Patient Safety Movement Foundation has taken the topic of patient safety and put it at the forefront of those that can impact change. If anyone can achieve zero preventable deaths by 2020, it will be Mr. Joe Kiani.”

SafeCare Magazine’s mission is to deliver information on the people, ideas, organizations and novel technologies affecting safe, efficient and quality healthcare to the sector’s most influential leaders. The publication’s 100 SafeCare Hospital ranking is firmly rooted in the evidence-based framework of the Affordable Care Act, evaluating hospitals in HVBP, HRRP, and HACRP metrics. For more information, please visit www.safecaremagazine.com.

Contacts

SafeCare Magazine
Sarju Bharucha, JD, Editor
800-700-9481 or 859-475-4200
support@safecaregroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr