22:13 uur 05-10-2015

Nieuw rapport onthult dat grote organisaties niet zeker weten hoe om te gaan met computergebruik door eindgebruikers

SYDNEY–(BUSINESS WIRE)– Grote organisaties zijn niet volwassen als het gaat om de planning van computerinitiatieven voor eindgebruikers. In plaats van strategisch te handelen, geven ze er de voorkeur aan om feedback te meten. Dit komt omdat ze onzeker zijn over de wijze waarop ze het concept van computergebruik door eindgebruikers als samenhangende strategie moeten benaderen, en hoe ze de toename van het aantal apparaten en de bijbehorende veiligheidsrisico’s moeten beheren. Tegelijkertijd overwegen organisaties wereldwijd een meer op de gebruiker gerichte benadering door middel van de introductie van mobiliteitsconcepten in hun organisatie.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151005006273/nl/

Jaco Hattingh - Group General Manager van Dimension Data (Photo: Business Wire)Jaco Hattingh – Group General Manager van Dimension Data (Photo: Business Wire)

Dit wordt benadrukt in het Mobile Workforce-rapport van 2015 dat vandaag werd gepubliceerd door Dimension Data. Het bedrijf onderzocht 730 organisaties die 1000 – of meer – medewerkers in dienst hebben in vijf regio’s, 11 landen en 14 sectoren. Het onderzoek werd uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in de uitdagingen waarmee CIO’s worden geconfronteerd als het gaat om het aannemen van een op de gebruiker gerichte benadering van zakendoen, en om inzicht te geven in de strategieën en gewoonten die van invloed zijn op het computergebruik door eindgebruikers.

Volgens het rapport heeft 44% van de ondervraagde organisaties ondernemingsmobiliteit opgenomen in een bredere computerstrategie voor eindgebruikers en beschikt deze groep over een budget voor computergebruik door eindgebruikers op meerdere apparaten, terwijl 13% geen computerstrategie voor eindgebruikers heeft geïmplementeerd.

Gemiddeld wordt 28% van het IT-budget aangewend voor computergebruik door eindgebruikers. Het onderzoek liet zien dat bijna tweederde (61%) van de deelnemers aangaf dat ze rendement kunnen waarnemen als gevolg van computerinitiatieven voor eindgebruikers, met een verdere (65%) van de organisaties die competitief voordeel zien door hun benadering tot computergebruik door eindgebruikers.

Jaco Hattingh, Senior Vice President van Enterprise Mobility bij Dimension Data, verklaart: “De wereldwijde werkvloer is aan het veranderen, evenals waar en hoe mensen werken en hun zakelijke functies uitvoeren. We zien een groeiend aantal organisaties die een vooruitstrevende werkstijl, zoals flexibele tijden en het vermogen om op afstand te werken, beginnen aan te nemen, waarvoor toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig is.”

Hattingh wijst erop dat het feit dat eindgebruikers toegang wordt geboden tot informatie via bedrijfsportalen een signaal is dat de juiste stappen in de richting van marktvolwassenheid worden genomen. “Het draait allemaal om het accepteren van de nieuwe werkvloer – de werkvloer voor de dag van morgen.”

De ‘werkvloer voor de dag van morgen’ is een werkvloerstrategie met als doel personen aan te moedigen verschillende soorten werkomgevingen te kiezen die passen bij verschillende soorten activiteiten. Hierdoor wordt een moderne collaboratieve omgeving geschapen binnen innovatieve werkomgevingen en nieuwe technologische concepten, om een flexibele werkwijze te ondersteunen.

Andere hoofdpunten in het Mobile Workforce-rapport van 2015 zijn:

  • Mobiel IT-beheer en mobiele applicaties zijn topinitiatieven voor 2016;
  • Een overweldigend aantal respondenten beschikt niet over een uitgebreide managementoplossing voor zowel telefoons als tablets (32%) of maakt gebruik van een silo-benadering tot het beheer van zowel pc’s als ‘smart’ apparaten (31%);
  • Zoals verwacht is beveiliging bij bijna de helft (43%) van de respondenten de component met de hoogste prioriteit op het gebied van computergebruik door eindgebruikers, gevolgd door IT-servicebeheer;
  • CIOs spelen de belangrijkste rol bij de bevordering van strategische mobiliteitsinitiatieven binnen het bedrijf. Desondanks blijven ze op reactieve wijze werken als het gaat om computerinitiatieven voor eindgebruikers en hebben ze moeite om strategisch te handelen.

Hoewel de werknemer van tegenwoordig verwacht altijd en overal toegang te hebben tot wie dan ook, verklaarde 82% van de organisaties dat een belangrijk obstakel voor computerinitiatieven voor eindgebruikers de bescherming van bedrijfsgegevens en het bieden van een goede gebruikersbeleving is.

“Het lijkt erop dat de toename van het aantal mobiele apparaten in handen van de werknemers ervoor heeft gezorgd dat de IT-afdeling reactief is geworden wat betreft beheer en nieuwe mogelijkheden, zodat CIO’s niet in staat zijn om strategisch te reageren. Niettemin bevinden we ons in een levendige en boeiende tijd voor computergebruik door eindgebruikers, omdat organisaties op agressieve wijze de toekomst tegemoet treden,” voegt Hattingh toe.

De volledige resultaten van het Mobile Workforce-rapport van 2015 zullen worden gepubliceerd op 20 oktober 2015 tijdens een live virtueel evenement, georganiseerd door Scott Bales, wereldwijd leider op het geavanceerde gebied dat bekend staat als ‘De digitale verandering en mobiliteit’. Ga naar  www.workspacesfortomorrow.com/mobility voor registratie.

¹ Dimension Data  ziet ondernemingsmobiliteit als het concept van verbonden intelligentie – altijd ingeschakeld, altijd verbonden, naadloze beschikbaarheid van middelen, mensen en informatie.

-EINDE-

Twitter: @ endusercomp  ; #mobilityreport
LinkedIn:  Dimension Data end-user computing

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker
T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr