06:58 uur 02-10-2015

NTT Group kondigt uitbreiding van samenwerkingsverband met SAP aan voor SAP HANA® Enterprise Cloud

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) Group heeft vandaag bekendgemaakt dat het een premium partnerschap is aangegaan met SAP om infrastructuurdiensten te leveren voor SAP HANA® Enterprise Cloud. SAP HANA Enterprise Cloud is een veilige private cloud die volledig beheerd wordt door SAP en ondersteund door mondiale partners, en wordt aangeboden voor bedrijven die missiekritische applicaties in de cloud draaien.

SAP is van plan om gebruik te maken van het NTT/Dimension Data Cloud Platform, NTT DATA’s brede scala van uitgebreide managed services die gebruik maken van SAP® applicaties, en de hoogwaardige IT-infrastructuurdiensten van NTT Communications. De initiële focus ligt op Zuid-Afrika en de regio Azië-Pacific met als doel de beschikbaarheid van SAP HANA Enterprise Cloud wereldwijd uit te breiden.

Met deze overeenkomst wordt NTT een van de selecte partners die cloudinfrastructuur leveren voor SAP HANA Enterprise Cloud.

In mei van dit jaar kondigden Dimension Data en NTT DATA aan dat ze een samenwerkingsverband waren aangegaan om een nieuwe reeks end-to-enddiensten te leveren die klanten helpen te profiteren van de flexibiliteit en kostenvoordelen van het verplaatsen van hun SAP applicaties naar de cloud. NTT DATA verkeert nu in de positie om optimaal gebruik te maken van Dimension Data’s  Managed Cloud Platforms™ (MCPs) die te vinden zijn in meer dan zestien landen verspreid over vijf continenten, en om uitgebreide managed services te bieden voor klanten die hun applicaties op SAP HANA Enterprise Cloud draaien.

NTT Communications, ook een volledige dochteronderneming van NTT Group, biedt hoogwaardige IT-infrastructuurdiensten, zoals datacenterdiensten ‘Nexcenter,’ clouddiensten ‘Enterprise Cloud’, wereldwijde netwerkdiensten ‘Arcstar Universal One’ en netwerkverbindingen met hoge capaciteit tussen datacenters over de hele wereld.

Brett Dawson, Group CEO, Dimension Data, verklaarde: “Onze cloudstrategie is erop gericht om het platform bij uitstek te zijn voor productiewerkbelasting in de onderneming. SAP ERP is een van de meest prominente applicaties voor het uitvoeren van productiewerkbelasting in de markt. Ons doel is om SAP de missiekritische dienstverleningsniveaus te bieden die vereist zijn voor de klantomgevingen van de SAP cloud, en deze overeenkomst stelt ons in staat om verder tegemoet te komen aan een snel groeiend marktsegment.”

Kaz Nishihata, Executive Vice President, NTT DATA, merkte op: “Het premium partnerschap voor SAP HANA Enterprise Cloud is opnieuw een belangrijke stap om onze strategische relatie met SAP verder te formaliseren. We zullen doorgaan met onze klanten te helpen om een volledige oplossing te krijgen door middel van deze overeenkomst. We zullen ook synergieën nastreven door elkaars sterke punten te combineren en samenwerkingsverbanden te bevorderen voor de ontwikkeling van nieuwe zakelijke kansen in de cloud business en voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.”

Kevin Ichhpurani, SAP Executive Vice President, hoofd van Business Development en Strategic Ecosystem, zei: “NTT Group voorziet SAP van een cruciaal onderdeel van clouddiensten van ondernemingsniveau en van een uitgebreide geografische dekking van dragers en datacenters van wereldklasse. Dit creëert een aantrekkelijke waardepropositie voor NTT en voor de klanten van SAP die vertrouwen op SAP HANA Enterprise Cloud voor hun missiekritische applicaties.”

Noot voor de redactie

Het aanbod van diensten dat NTT Group levert aan klanten met behulp van SAP applicaties omvat:

  • Hybride clouddiensten ter ondersteuning van het SAP aanbod, waaronder het SAP HANAplatform, de SAP ERP applicatie en oplossingen van hybris®, een SAP bedrijf;
  • Oplossingen ter plekke voor klanten die SAP applicaties moeten draaien in hun datacenter;
  • Generieke applicatiediensten, waaronder consulting, professionele en managed services;
  • Aangepaste verticale oplossingen voor belangrijke sectoren zoals de automobielindustrie (dealernetwerk), sport en entertainment, financiële dienstverlening en telco’s; en
  • Aangepaste horizontale oplossingen zoals de ‘Boardroom of the Future’, ‘Security as a Service’ voor SAP oplossingen en IT-analyse (netwerksensoren, beveiligingssensoren, apparaatsensoren voor datacenters).

-EINDE-

Over NTT Group
NTT Group levert geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen in netwerken, communicatie, software en cloud computing die helpen bij de transformatie van bedrijven, overheden en samenlevingen rond de wereld. NTT Group levert gemakkelijke, verrijkte en betrouwbare diensten om klanten te ondersteunen als ‘waardepartner’ die door haar klanten gekozen blijft worden. Momenteel vertrouwt 80% van de Fortune 100 bedrijven op NTT Group als hun zakelijke partner. NTT Group genereert meer dan $ 105 miljard aan jaarlijkse omzet, heeft meer dan 233 datacenters en biedt werk aan meer dan 240.000 professionals die werkzaam zijn in 88 landen. NTT Group omvat NTT DATA, NTT Communications, Dimension Data en andere. Ga voor meer informatie naar  www.ntt-global.com

SAP, SAP HANA, hybris en andere SAP-producten en -diensten die in het document worden genoemd, alsook hun respectieve logo’s zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP SE (of een gelieerd SAP-bedrijf) in Duitsland en andere landen. Zie  http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx voor meer informatie over handelsmerken en mededelingen.

Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

SAP toekomstgerichte verklaring
Alle verklaringen in dit document die geen historische feiten zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Woorden zoals ‘anticiperen,’ ‘geloven,’ ‘schatten,’ ‘verwachten,’ ‘voorspellen,’ ‘van plan zijn,’ ‘kunnen,’ ‘plannen,’ ‘projecteren,’ ‘voorzien,’ ‘moeten’ en ‘zullen’ en soortgelijke uitdrukkingen, voor zover ze betrekking hebben op SAP, zijn bedoeld om dergelijke toekomstgerichte verklaringen aan te duiden. SAP neemt geen enkele verplichting op zich om eventuele toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan verschillende risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen. De factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige financiële resultaten van SAP worden vollediger besproken in de deponeringen van SAP bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (‘SEC’), inclusief het meest recente jaarverslag van SAP op Formulier 20-F gedeponeerd bij de SEC. Lezers worden gewaarschuwd om niet overmatig te vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen die enkel gelden op de datum van hun publicatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hilary King, tel.: +27 11 575 6728
Global PR Manager, Dimension Data plc
Hilary.king@dimensiondata.com
of
Tomohisa Hosoda
Global Business Office, NTT Corp.
t.hosoda@hco.ntt.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr