12:27 uur 30-09-2015

HOYA Group PENTAX Medical kondigt uitbreiding aan naar endoscopische behandeling door strategische investering in Creo Medical Ltd.

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– HOYA Group PENTAX Medical heeft een investeringsovereenkomst gesloten met Creo Medical Ltd., een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrochirurgische energie-apparatuur welke gevestigd is in Verenigd Koninkrijk. De officiële documenten die deel uitmaken van de overeenkomst, zijn ondertekend op 10 september 2015. Afhankelijk van de wettelijke goedkeuringen door de bevoegde instanties heeft PENTAX Medical een participatie genomen in Creo Medical Ltd. PENTAX Medical heeft endoscopische therapeutische apparatuur tot een belangrijk onderdeel gemaakt van haar groeistrategie, en de aandelenparticipatie in Creo Medical Ltd. zal de positie van PENTAX Medical op de medische markt versterken.

Flexibele endoscopen zijn mede ontwikkeld voor gebruik bij minimale invasieve behandelingen in combinatie met therapeutische apparatuur. Deze endoscopen winnen wereldwijd aan belang en worden vanwege de klinische en financiële voordelen meer en meer gebruikt binnen de uiterst geavanceerde gastro-enterologische procedures.

“We zijn verheugd te investeren in een organisatie met een bewezen reputatie op het gebied van innovatie binnen een markt die perfect aansluit bij het portfolio van de geavanceerde flexibele endoscopen van PENTAX Medical. Deze investering geeft ons toegang tot een innovatief elektro chirurgisch platform en versnelt de strategie van PENTAX Medical om binnen de snel evoluerende medische industrie artsen en hun patiënten efficiënter van dienst te zijn, door uit te breiden naar de belangrijke markt van endoscopische behandelingen”, aldus David Woods, Chief Marketing Officer, PENTAX Medical.

Craig Gulliford, CEO, Creo Medical, legt uit: “We verwelkomen onze nieuwe investeerder, PENTAX Medical, die apparatuur voor endoscopische behandelingen als een van haar kerngebieden beschouwt en onze visie om marktleider te zijn op het gebied van elektrochirurgie ondersteunt. Met deze investering bevinden we ons in een uitgelezen positie om tegemoet te komen aan de VS-bepalingen voor wettelijke goedkeuringen, te bouwen aan ons groeiende portfolio van intellectuele eigendom en commercieel sterk te worden in belangrijke wereldmarkten.”

Over Creo Medical Ltd.
Creo Medical Ltd., producent van medische apparatuur, is actief in de ontwikkeling van systemen die gebruikmaken van microgolf- en radiofrequentietechnologie en gebruikt worden bij de behandeling van weefselresectie, amputatie en stolling. Het bedrijf produceert o.a. CRoMa, een energiesysteem dat gebruikmaakt van microgolven en bipolaire radiofrequentie voor de behandeling van weefselsymptomen. In juli 2015 gaf het BVCA (British Private Equity & Venture Capital Association) Creo Medical erkenning voor de innovatie van zijn elektrochirurgisch platform, met verreikende potentiële toepassingen voor gecontroleerde stolling. De technologie is ontworpen om snellere, veiligere en doeltreffendere resultaten te leveren.
Creo Medical Ltd. is opgericht in 2003 en is gevestigd in Chepstow, het Verenigd Koninkrijk.

Over PENTAX Medical
PENTAX Medical is een onderdeel van de HOYA Group. Het bedrijf heeft als missie het welzijn van de patiënt en de kwaliteit van de medische zorg te verbeteren door de beste endoscopische producten en diensten aan te bieden, met een focus op KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE en EENVOUD. Met behulp van geavanceerde research & development en productiemethoden levert PENTAX medische apparatuur en oplossingen op het gebied van endoscopische beeldvorming voor de wereldwijde medische gemeenschap. PENTAX Medical, met het hoofdkantoor in Japan, richt zich wereldwijd op research & development, verkoop binnen de regio’s, service en faciliteiten in de verschillende landen zelf, overal ter wereld. Bezoek onze website voor meer informatie: www.pentaxmedical.com.

HOYA Group PENTAX Medical Announces Expansion into Endoscopic Therapy through Strategic Investment in Creo Medical Ltd.

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– HOYA Group PENTAX Medical has entered into an agreement to invest in Creo Medical Ltd., a leading electrosurgical energy devices company based in the U.K. The official documents formalizing the agreement were signed on September 10, 2015 — subject to regulatory approvals by the relevant authorities, PENTAX Medical has acquired an interest in Creo Medical Ltd. PENTAX Medical has identified endoscopic therapeutic devices as a priority area in its growth strategy, and equity participation in Creo Medical Ltd. accelerates PENTAX Medical’s expansion of their footprint in the therapeutics segment through a lineup of differentiated products.

Flexible endoscopes have been developed for use in minimally invasive treatment procedures, in combination with therapeutic devices. These scopes are gaining worldwide interest and adoption for their clinical and financial benefits, as well as in the realization of highly advanced surgeries in gastroenterology and other applications.

“We are pleased to be investing in an organization with a proven record of innovation in a business that aligns seamlessly with PENTAX Medical’s cutting-edge flexible endoscopes portfolio. This investment grants us access to an innovative electrosurgical platform and accelerates PENTAX Medical’s strategy of more effectively serving physicians and their patients in a rapidly evolving health care industry by expanding into the vital endoscopic therapy space,” remarks David Woods, Chief Marketing Officer, PENTAX Medical.

Craig Gulliford, CEO, Creo Medical, commented, “We welcome new investor, PENTAX Medical, who has identified endoscopic therapeutic devices as a priority area, and supports our vision to be leaders in electrosurgery. With this investment we are well positioned to complete US regulatory approval, build on our growing intellectual property portfolio and develop commercial traction in key global markets.”

About Creo Medical Ltd.
Creo Medical Ltd., a medical device company, engages in the development of microwave and radio frequency technology systems that are used in the treatment of tissue resection, ablation, and coagulation. Its products include CRoMa, a microwave and bipolar radiofrequency energy system for the treatment of tissue effects. In July 2015, the BVCA (British Private Equity & Venture Capital Association) recognised Creo Medical for the innovation of its electrosurgical platform, with wide reaching potential applications for controlled coagulation. The technology is designed to deliver quicker, safer and more effective results.
Creo Medical Ltd. was founded in 2003 and is based in Chepstow, United Kingdom.

About PENTAX Medical
PENTAX Medical is a division of HOYA Group. Its mission is to improve the standard of patient care and quality of healthcare delivery by providing the best endoscopic products and services with a focus on QUALITY, CLINICALLY RELEVANT INNOVATION, and SIMPLICITY. Through leading edge R&D and manufacturing, PENTAX Medical provides endoscopic imaging devices and solutions to the global medical community. Headquartered in Japan, PENTAX Medical has a worldwide focus and presence with R&D, regional sales, service, and in-country facilities around the globe. For more information, please visit:www.pentaxmedical.com.

Contacts

HOYA Group
PENTAX Medical
Kaori Kawashima, +81- 80-4794-5842
GM, Global Marketing Communication
kaori.kawashima@pentaxmedical.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr