21:37 uur 30-09-2015

Bernstein Litowitz Berger& Grossmann streeft naar centralisatie van alle geschillen rond ‘clean diesel’ marketing, verkooppraktijken en productaansprakelijkheid van Volkswagen in het centraal district Californië

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP (‘BLB&G’), dat een voorgestelde landelijke klasse van eigenaren en huurders van voertuigen voorzien van ‘TDI Clean Diesel’ motoren van Volkswagen vertegenwoordigt, diende een aanvraag in om alle geschillen rond de ‘clean diesel’ marketing, verkooppraktijken en productaansprakelijkheid van Volkswagen te centraliseren bij de Amerikaanse rechtbank voor het centraal district Californië. De aanvraag heeft betrekking op alle class actions en individuele rechtszaken tot vergoeding van de consument gewond door de door Volkswagen toegelaten illegale praktijk van het installeren van geavanceerde software die ontworpen is om de normen voor schone lucht te misleiden.

De betrokken voertuigen zijn:

  • Audi A3 TDI (2009-15)
  • Beetle TDI (2009-15)
  • Beetle Convertible TDI (2009-15)
  • Golf TDI (2009-15)
  • Golf SportWagen TDI (2009-2015)
  • Jetta TDI (2009-15)
  • Jetta SportWagen TDI (2009-2015)
  • Passat TDI (2012-15)

Meer dan 150 vermeende class actions zijn landelijk ingediend tegen Volkswagen met betrekking tot het emissieschandaal. BLB&G Partner Blair A. Nicholas, die het Volkswagen-geschillenteam van de firma leidt, zei vandaag, “ Het centraal district Californië is de meest geschikte rechtbank om het gecentraliseerde vooronderzoek te houden vanwege de uitgebreide ervaring met complexe rechtszaken in verband met autodefecten, inclusief die waarbij buitenlandse autofabrikanten betrokken zijn.” Dhr. Nicholas legde verder uit dat “ het centraal district de focus van de fraude van Volkswagen was, omdat Californië de strengste emissienormen in de Verenigde Staten heeft waarvoor de manipulatievoorziening van Volkswagen ontworpen was om deze te omzeilen. Californië ondervond de meeste gevolgen van het wangedrag, want Volkswagen verkoopt meer auto’s in Californië dan in welke andere staat ook en onderhoudt diverse faciliteiten in het centraal district Californië (waaronder het grootste ‘testcentrum’ en het alleen voor emissies bedoelde testlaboratorium van het bedrijf in Noord-Amerika). Daarnaast werd de overweldigende misleiding door Volkswagen wat betreft emissietests aan het licht gebracht door de California Air Resources Board.”

Volkswagen heeft toegegeven dat het heeft gesleuteld aan de software in TDI-modellen om de Californische en federale EPA-emissietests te misleiden, waardoor de voertuigen schadelijke deeltjes en chemicaliën konden uitstoten in hoeveelheden die veertig keer de toegestane niveaus konden halen. “Ons bedrijf was oneerlijk, zowel tegenover de EPA en de California Air Resources Board, en tegenover u allen, en in mijn Duitse woorden: we hebben het goed verpest,” verklaarde Michael Horn, Chief Executive van de Volkswagen Group van Amerika. Recentelijk kondigde Volkswagen aan dat het tot 11 miljoen voertuigen wereldwijd zou ‘aanpassen’ om de illegale software te repareren. Volkswagen heeft echter niet bekendgemaakt hoe de eventuele voorgestelde ‘aanpassing’ de waarde van de voertuigen en de superieure prestaties, het kilometerrendement en de emissies die Volkswagen had beloofd aan de consument zal beïnvloeden. “De misleiding door Volkswagen van Californische en federale vervuilingsnormen is werkelijk schokkend en laakbaar, en alle getroffen consumenten hebben het recht om vergoed te worden,” aldus dhr. Nicholas.

De class action van BLB&G streeft naar het herstel van de volledige omvang van de schade geleden door consumenten als gevolg van het frauduleuze gedrag van Volkswagen, waaronder punitieve schadevergoedingen. Als u een van de hierboven geïdentificeerde betrokken voertuigen heeft gekocht of gehuurd en uw wettelijke rechten of belangen met betrekking tot de hangende geschillen wil bespreken, neem dan contact op met Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP (Rachel Felong, Esq.) op (888) 924-1888 of (858) 720-3180, of via e-mail opRachel.Felong@blbglaw.com.

BLB&G-partners Blair Nicholas en Benjamin Galdston leiden het geschillenteam van de firma in de rechtszaak tegen Volkswagen. Aanvullende informatie over de Volkswagen-zaak, inclusief een kopie van de class action klacht, is beschikbaar op www.blbglaw.com/volkswagen. BLB&G wordt algemeen erkend als een van de toonaangevende class action advocatenkantoren voor eisers wereldwijd en heeft meer dan $ 28 miljard teruggekregen namens de slachtoffers van het wangedrag van ondernemingen. Meer informatie over BLB&G kan online worden gevonden op www.blbglaw.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bernstein Litowitz Berger & Grossmann LLP
Rachel Felong, Esq., 858-720-3180
Rachel.Felong@blbglaw.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr