15:21 uur 25-09-2015

DIMENSION DATA HOOFDSPONSOR AFRIKAANS WIELRENTEAM

DIMENSION DATA HOOFDSPONSOR AFRIKAANS WIELRENTEAM

BARNEVELD–(BUSINESS WIRE)– Dimension Data, de wereldwijde leverancier van ICT-services en -oplossingen, wordt de nieuwe hoofdsponsor van Ryder Cycling. Ryder Cycling beheert en managet Team MTN-Qhubeka p/b Samsung, Afrika’s enige professionele, continentale wielerploeg met een UCI-licentie. Vanaf 1 januari 2016 draagt het team de nieuwe naam Team Dimension Data.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150925005282/nl/

Dimension Data CEO Brett Dawson and Doug Ryder of Ryder Cycling – set to harness the power of techno …
Dimension Data CEO Brett Dawson and Doug Ryder of Ryder Cycling – set to harness the power of technology to drive transformation in the world of cycling (Photo: Business Wire)

Het team schreef dit jaar geschiedenis als eerste Afrikaanse team dat deelnam aan de Tour de France, samen met vijf andere wild-cardteams. Het team behaalde verschillende successen tijdens de race, waaronder:

De Eritreeër Daniel Teklehaimanot die als eerste Afrikaanse wielrenner de prestigieuze King of the Mountain-trui droeg gedurende vier dagen.
Stephan Cummings die de veertiende etappe won op Mandela Day.
Het behalen van de vijfde plaats in de team-competitie, bestaande uit 22 teams in totaal.
Fundraising voor4.000 fietsen via de #BicyclesChangeLives-campagne.
Douglas Ryder, Team Principal, zegt: “We zijn verheugd Dimension Data te verwelkomen als onze nieuwe hoofdsponsor. Het stelt ons in staat het Afrikaanse wielrennen en Qhubeka te blijven ontwikkelen op het hoogste niveau in de wielrenwereld. Wielrennen is zo’n hightechsport en onze eersteklas teams profiteren van technologie en data om de brug te bouwen tussen wielrennen in Afrika en het succesvol strijden tegen de beste renners ter wereld. De samenwerking met Dimension Data ondersteunt ons op dit gebied, en helpt ons meer verbonden te zijn met onze wereldwijde fans. Dit is de volgende stap in onze reis en we kijken ernaar uit onze collectieve ambities via deze samenwerking na te streven.”

Brett Dawson, CEO van Dimension Data’s Group, zegt: “Dimension Data is trots de nieuwe hoofdsponsor van dit geweldige Afrikaanse team te zijn. We zijn een wereldwijde technologieorganisatie en het team zet technologie zowel op als naast de fiets in. Ons gezamenlijke doel is dan ook om het team en het Afrikaanse wielrennen naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast willen we Afrikaanse fietsers helpen zich te ontwikkelen tot professionele wielrenners die deelnemen in een aantal van de grootste wielrenevenementen in Afrika en wereldwijd.”

Adam Foster, Group Executive Communications Business Unit van Dimension Data’s Group en verantwoordelijk voor de Amaury Sport Organisation (A.S.O), zegt: “We zullen nauw samenwerken met Doug Ryder, zijn team en zijn andere partners om eersteklas organisatie, service, en racemogelijkheden te bieden om het succes van de renners in het team te garanderen. Onze samenwerking, gecombineerd met de inzet van onze technologieën om de wereld van het wielrennen te veranderen, helpt het team hun individuele en gezamenlijke ambities sneller te behalen.”

Dimension Data blijft tijdens de samenwerking tevens de initiatieven Qhubeka en World Bicycle Relief’s ondersteunen, om meer kinderen in Afrika te laten fietsen en geld in te zamelen om fietsen te kopen.

Dimension Data is ook Official Technology Partner van A.S.O. en was verantwoordelijk voor het verwerken en analyseren van de data die werd verzameld tijdens de Tour de France dit jaar, via sensoren onder de zadels van de wielrenners. Door de bétawebsite voor live tracking, waren miljoenen fans in staat de race en hun favoriete renners voor het eerst realtime te volgen. Meer dan vijf miljoen rapportages werden verwerkt tijdens alle 21 etappes, en 664.000 fans bekeken de data tijdens de Tour.

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc., opgericht in 1983, is een leverancier van ICT-services en -oplossingen, die gebruik maakt van zijn technologie-expertise, wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening, en ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. Meer informatie is beschikbaar op www.dimensiondata.com/nl.

Over Ryder Cycling
Ryder Cycling richtte Team MTN-Qhubeka op in 2007, en transformeerde het team van een regionaal team tot het professionele continentale team met bases in Zuid-Afrika en Italië. Het team zet zich in voor de ontwikkeling van wielrennen op het Afrikaanse continent, biedt getalenteerde Afrikaanse renners een weg naar het professionele peloton en zamelt geld in voor de Qhubeka Charity. In 2015 creëerde Team MTN-Qhubeka p/b Samsung een campagne om 5.000 kinderen aan het fietsen te krijgen. Klik hier om een bijdrage te leveren aan de #BicyclesChangeLives-campagne.

Qhubeka is een Nguni-woord dat staat voor vooruitgang. Qhubeka ( Qhubeka.org) is World Bicylce Relief’s-programma in Zuid-Afrika. World Bicycle Relief ( worldbicyclerelief.org) is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich richt op het verbeteren van onderwijs, gezondheid en economische kansen door de levering van simpel, duurzaam transport. Sinds de oprichting van World Bicycle Relief in 2005 leverde de organisatie meer dan 220.000 speciaal ontworpen, lokaal verzamelde fietsen aan behoevende mensen.

Geen persberichten meer ontvangen of voorkeuren wijzigen? Klik hier.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150925005282/nl/

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker, T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij, T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr