15:11 uur 22-09-2015

ZTEsoft werkt samen met KPN voor OSS-transformatie

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– KPN en ZTEsoft (een dochteronderneming van ZTE Corporation) hebben een overeenkomst ondertekend die hun strategische partnerschap uitbreidt met Operational Support Systems (OSS) voor de activiteiten van KPN in Nederland.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20150922005925/nl/

ZTEsoft partners with KPN to realize OSS transformation (Photo: Business Wire)ZTEsoft partners with KPN to realize OSS transformation (Photo: Business Wire)

KPN en ZTE hebben de uitbreiding gezamenlijk voorbereid met als doel om de OSS-processen en het IT-landschap van KPN te vereenvoudigen. Dit zal leiden tot kortere time-to-market tijden van de diensten voor klanten en lagere totale eigendomskosten voor de OSS-activiteiten van KPN.

In het kader van deze overeenkomst zal ZTEsoft zijn ZSmart 8-suite van Business/Operational Support Systems (B/OSS) implementeren en als hoofdaannemer verantwoordelijk zijn voor het systeemintegratiegedeelte van de IT-transformatie van KPN. Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met Tech Mahindra, KPN’s huidige strategische partner in het OSS-domein.

“ZTE en KPN hebben een lange termijn partnerschap dat nu een in nieuwe fase komt. De ondertekening van het nieuwe contract is een geweldige kans voor ZTEsoft om met de volgende generatie IT-technologieën zijn mogelijkheden en expertise bij de ondersteuning van KPN te tonen. Dit project is duidelijk een mijlpaal in ZTEsofts bedrijfsontwikkeling in Europa en benadrukt de evolutie van het bedrijf tot een internationaal erkende leverancier van ICT-oplossingen. We zullen doorgaan met het optimaliseren van oplossingen waarmee dienstverleners nieuwe inkomsten kunnen genereren en de klantervaring kunnen verbeteren,” aldus Jane Chen, voorzitster, ZTEsoft.

De officiële lancering van het initiatief vindt plaats in het vierde kwartaal van 2015. De verwachting is dat de samenwerking zich over meerdere jaren zal uitstrekken, met tussentijdse leveringen die tastbare zakelijke voordelen zullen leveren gedurende de looptijd van het programma.

Dit nieuwe initiatief volgt de doelstelling van ZTE om zijn bestaande strategische samenwerking met KPN uit te breiden, en zijn softwarediensten en capaciteiten in de Europese regio te ontwikkelen.

Over KPN

KPN is de toonaangevende telecom- en ICT-dienstverlener in Nederland, en biedt vaste en mobiele telefonie, vaste en mobiele breedbandinternet en -televisie aan particuliere consumenten. KPN is bovendien de marktleider in Nederland in ICT-diensten, infrastructuur- en netwerkgerelateerde ICT-oplossingen voor zakelijke klanten, met inbegrip van andere telecombedrijven. In België (stopgezette activiteiten) voert KPN een challenger-strategie en biedt mobiele telefonieproducten en -diensten via BASE Company. KPN biedt ook wholesale-netwerkdiensten aan derden en exploiteert een IP-gebaseerde infrastructuur voor internationale wholesaleklanten door middel van iBasis.

Over ZTEsoft

ZTEsoft, een toonaangevende leverancier van telecomsoftware, -oplossingen en -diensten, is gespecialiseerd in het aanbieden van uitgebreide BSS/OSS, Big Data en Managed Service-oplossingen voor wereldwijde exploitanten van wireless, wireline- en breedbandkabeldiensten. ZTEsoft’s ZSmart-oplossingen worden ingezet door exploitanten in meer dan 70 landen wereldwijd.

Contacts

ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
AxiCom
Daniel Beattie, +44 (0)20 8392 8071
daniel.beattie@axicom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr