07:05 uur 21-09-2015

Plan Noorwegen: het internet wordt in 24 uur overspoeld met meer dan 300.000 mishandelingen

OSLO, Noorwegen –(BUSINESS WIRE)– Dagelijks ondervinden meer dan 300.000 meisjes intimidatie, geweld en mishandeling in verband met school. Dergelijke aanvallen vinden vaak in het geheim plaats en de daders worden zelden bestraft. Plan International Noorwegen maakt gebruik van krachtige maatregelen om deze brute realiteit te belichten.

62 miljoen meisjes zijn niet aanwezig in klaslokalen over de hele wereld. Geweld, misbruik en intimidatie zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom meisjes de school verlaten.

Op 20 september start Plan de campagne Because I am a Girl om alle meisjes die slachtoffer zijn van pesterijen en geweld op school te ondersteunen – gemiddeld vier per seconde, meer dan 300.000 per dag. De daders worden zelden gestraft, terwijl de meisjes moeten leven met de gevolgen – trauma, schaamte, stigmatisering, ongewenste zwangerschap en een geruïneerde toekomst.

In de loop van 24 uur zal Plan het internet overspoelen met vier foto’s per seconde van aanvallen op schoolmeisjes. Plan zal in realtime de vele aanvallen tonen die dagelijks plaatsvinden, opdat de ogen van de wereld geopend worden.

“We zullen gebruik maken van alle beschikbare digitale kanalen en sterke beelden, zodat mensen reageren en betrokken raken. Het internet geeft ons een unieke kans om de omvang van het geweld tegen en misbruik van schoolmeisjes te belichten,” aldus Kjell Erik Øie, secretaris-generaal, Plan International Noorwegen.

Mijn Wet – om meer goede mensen te mobiliseren dan dat er slechte daden zijn

Plan wil alle goede krachten in deze wereld mobiliseren om Mijn Wet aan te nemen; dit is een persoonlijke inzet om het geweld tegen schoolmeisjes te bestrijden.

“Mijn Wet zal een luid signaal uitzenden voor de wereldleiders dat we de misbruik van meisjes op school niet langer accepteren. Wij eisen dat de wetgeving die het geweld tegen schoolkinderen verbiedt moet worden afgedwongen in alle landen, zodat de meisjes een veilige leeromgeving hebben en hun opleiding kunnen afronden en een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de gemeenschap,” aldus Kjell Erik Øie.

De ambitie is om elke dag tijdens de campagneperiode meer dan 300.000 mensen te mobiliseren om Mijn Wet aan te nemen. Plan wil bewijzen dat er meer goede mensen in de wereld zijn dan het aantal slechte daden tegen schoolmeisjes.

Neem Mijn Wet aan (en volg hier de strijd tegen gewelddadige aanvallen op meisjes op school:) www.minlov.no

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150920005014/nl/

Contacts

Plan Noorwegen
Siv Meisingseth
Communication Manager
Mobiel: 91638912
e-mail: siv.meisingseth@plan-norge.no

Check out our twitter: @NewsNovumpr