16:07 uur 15-09-2015

Bina eerste en tweede in DREAM Challenge

PLEASANTON, Californië (VS) EN REDWOOD CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Bina Technologies, Inc., onderdeel van de Roche Group (SWX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY), ontving de hoogste eer in de recente DREAM Mutation Calling Challenge, een openbare, crowdsourced wedstrijd en internationale inspanning om voorspellende algoritmen te verzamelen ter herkenning van kankergeassocieerde mutaties en aanpassingen aan de data voor next-generation sequencing (NGS). De winnende algoritmen in de wedstrijd hebben het in zich om uit te groeien tot industrienormen voor het analyseren van kankergenomen.

Bina diende resultaten in voor het opsporen van zowel somatische enkele nucleotide varianten (single nucleotide variants, SNV’s) als kleine inbrengingen en verwijderingen (insertions and deletions, indels) in twee categorieën met tumornormale paren. In de wedstrijdtak indel realiseerde het team van Bina een F1-score van 0,716 en behaalde daarmee de eerste plaats. In de wedstrijdtak somatische SNV eindigde Bina op plek twee, met een F1-score van 0,997. Begrip van deze mutaties in het tumor-DNA kan bijdragen aan de ontwikkeling van doelgerichte behandelingen.

De wedstrijd werd gepresenteerd door het International Cancer Genome Consortium (ICGC) en binnen de kankergenoomprojecten van The Cancer Genome Atlas (TCGA), in samenwerking met Sage Bionetworks en IBM-DREAM.

“Bina’s genomische beheersoplossing (Bina Genomic Management Solution) 1 biedt robuuste en betrouwbare analyse van kankergenomen, in combinatie met een schaalbare informatica-infrastructuur, om bij te dragen aan problemen rondom omvangrijke gegevens in next-generation sequencing,” aldus Narges Bani Asadi, CEO van Bina Technologies. “We zijn trots op het avanceren van wetenschap en het bijdragen aan de open-source gemeenschap. Het feit dat onze opsporingsalgoritmen aan de top staan in een veld met gevestigde genoominstituties toont onze toewijding voor het versnellen van ontwikkeling van bio-informatica voor kankeronderzoek.”

Over Bina Technologies
Bina Technologies 1 bouwt technologieën voor de volgende generatie met betrekking tot schaalbare, nauwkeurige verwerking en behandeling van genomische informatie. Bina’s genomische beheersoplossing is een uitgebreid analyseplatform waarmee klinische en translationele onderzoekers meer inzicht krijgen in hun genomische datasets. Bina’s genomische beheersoplossing vermindert de complexiteit, duur en kosten van genomische analyse drastisch, waardoor de wetenschap van gepersonaliseerde geneesmiddelen versnelt. Bina Technologies werd in december 2014 overgenomen door Roche. Ga naar  www.bina.com voor meer informatie over het product, de technologieën en het team van Bina.

1 Producten van Bina zijn bedoeld voor onderzoeksdoeleinden en niet voor gebruik in diagnostische procedures.

Over Roche
Roche, met hoofdvestiging in Basel (Zwitserland), is een marktleider in de onderzoeksgerichte gezondheidszorg op het gebied van gecombineerde sterkten van farmaceutische en diagnostische producten. Roche is ‘s werelds grootste biotechnologische bedrijf met uiterst gedifferentieerde geneesmiddelen voor oncologie, immunologie, infectieziekten, oogheelkunde en neurowetenschap. Roche is bovendien wereldmarktleider op het gebied van in-vitro diagnostiek en op weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek, en is een voorloper op het gebied van de behandeling van diabetes. De gepersonaliseerde gezondheidszorgstrategie van Roche is gericht op het leveren van geneesmiddelen en diagnostische producten die tastbare verbeteringen mogelijk maken in de gezondheid, de kwaliteit van leven en de overleving van patiënten. Roche is opgericht in 1896 en levert al meer dan een eeuw belangrijke bijdragen aan de wereldwijde gezondheidszorg. In de Modellijsten voor Essentiële Geneesmiddelen (Model Lists of Essential Medicines) van de Wereldgezondheidsorganisatie staan 29 geneesmiddelen die door Roche ontworpen zijn, onder meer levensreddende antibiotica, antimalariamiddelen en chemotherapie.

In 2014 had Roche Group 88.500 werknemers wereldwijd, investeerde het 8,9 miljard Zwitserse franken in onderzoek en ontwikkeling, en realiseerde het een verkoopcijfer van 47,5 miljard Zwitserse franken. Genentech, in de Verenigde Staten, is een volledig lid van de Roche Group. Roche heeft een meerderheidsbelang in Chugai Pharmaceutical in Japan. Ga voor meer informatie naar roche.com.

Alle gebruikte of genoemde handelsmerken in deze uiting zijn bij wet beschermd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media-inlichtingen inzake Bina Technologies:
Chempetitive Group voor Bina
Erik Clausen of Trisha Rule
+1 781.608.7091
BinaTeam@Chempetitive.com
of
media-inlichtingen inzake Roche Sequencing:
Jacquie Bucher
Head of Corporate Communications
+1 520.468.9145
jacquie.bucher@roche.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr