16:21 uur 03-09-2015

Ricoh onthult de zeer geavanceerde volledig sferische draagbare camera: RICOH THETA S

TOKIO en BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Ricoh heeft vandaag de introductie van de RICOH THETA S bekendgemaakt, het nieuwste model uit de RICOH THETA-serie sferische camera’s die 360-graden-taferelen rondom de gebruiker kunnen vastleggen. De camera, die vandaag is gelanceerd in Berlijn op de IFA, wereldwijd de grootste consumentenelektronicatentoonstelling, heeft de volgende functies: extra hoge resolutie, geheel sferische foto’s en video’s in één simpel shot, een live preview-functie en nog meer compatibiliteit met socialmediaplatforms.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150903005026/nl/

RICOH THETA S (Photo: Business Wire)RICOH THETA S (Photo: Business Wire)

De RICOH THETA S, die dezelfde lichtgewicht draagbaarheid heeft als het huidige model, de RICOH THETA m15, maakt sferische beelden met hoge-resolutie van tot bijna 14 megapixels. De camera kan ook sferische video vastleggen in volledig HD (1920 x 1080* 1 pixel bij 30 fps) met een maximum opnametijd van 25 minuten. De kwalitatief betere beelden zijn mogelijk door een vergrote beeldsensor en snelle F2.0-lenzen die meer licht toestaan door Ricoh’s eigen ultra-klein, gevouwen optische twin-lens-systeem.

Bovendien produceren de superieure beeldontwikkeltechnologie en de bulb-modus voor lange belichtingstijd sferische stille beelden met minder visuele ruis, ook bij lage belichtingsinstellingen.

Sferische beelden kunnen worden geüpload naar theta360.com, gedeeld via Facebook™, Twitter™ en Tumblr, en gepost naar Google Maps™, Google+™ en YouTube™-360°-kanaal. De interface van het applicatieprogramma (API) voor RICOH THETA S is gebaseerd op door Google ondersteunde Open Spherical Camera API voor compatibiliteit met diensten van Google.

Gelijktijdig met de introductie van de RICOH THETA S introduceerde Google Maps vandaag de nieuwe Google Street View-app die het u mogelijk maakt uw fotosferen direct op Google Maps op te nemen en te publiceren, waardoor mensen over de hele wereld ze kunnen bekijken. De app biedt ook de mogelijkheid fotosferen te maken en een verbinding tot stand te brengen met sferische camera’s. Deze nieuwe mogelijkheid om verbinding tot stand te brengen met sferische camera’s maakt het gemakkelijker dan ooit om Google Street View-ervaringen te creëren.

De nieuwe RICOH THETA S-app voor smartphones en tablets kan worden gebruikt om instellingen te configureren en direct sferische foto’s en video te bekijken via draadloos verbonden apparaten. Een verbeterde Wi-Fi ®-module brengt data vier keer sneller over dan het huidige RICOH THETA-model.

De RICOH THETA S beschikt ook over een geheel geactualiseerd ontwerp en gebruikersinterface. De bruikbaarheid is verbeterd met een smaakvol maar praktisch veilige gripbekleding van zwart rubber en een handige op het front aangebrachte LED-modus-indicator. Het intern geheugen is verhoogd naar 8 GB.

De originele RICOH THETA werd in 2013 geïntroduceerd als ‘s werelds eerste massa-geproduceerde camera voor het vastleggen van geheel sferische beelden. Sindsdien heeft de serie een uniek genre visuele creativiteit geïnspireerd voor het vastleggen van alledaagse taferelen vanuit een geheel nieuw perspectief.

De RICOH THETA S zal verkocht worden voor een basisprijs van USD 349 (of equivalent) vanaf eind oktober in Europa (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Zwitserland, Turkije en het VK), Noord-Amerika (Canada, Mexico en de Verenigde Staten) en Azië-Pacific (Australië, China, Hong-Kong, India, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Taiwan en Thailand). Ricoh Imaging zal de RICOH THETA S die ontwikkeld en gefabriceerd is door Ricoh op de markt brengen.

Citaten van Ricoh, Ricoh Imaging en Google Maps

Wataru Ohtani, Ricoh’s Corporate Associate Vice President en General Manager van het New Business and Platform Development Center, zei: “Ricoh was de pionier op de markt voor sferische camera’s en heeft daarmee een revolutie teweeggebracht in hoe mensen de wereld zien. Dit nieuwe model biedt nog betere beeldkwaliteit dan voorheen om zowel vroege gebruikers als mensen die er plezier in hebben creatief te communiceren via sociale media tevreden te stellen.”

Noboru Akahane, Ricoh Imaging’s President en CEO, zei: “Wij zijn zeer verheugd dat wij gebruikers meer waarde en krachtigere 360-graden ervaringen kunnen bieden met onze nieuwe RICOH THETA S. De verbeterde beeldkwaliteit van het model en andere opwindende nieuwe functies zorgen er zeker voor dat de mogelijkheden van RICOH THETA-fans op geheel nieuwe gebieden worden uitgebreid.”

Charles Armstrong, Google Maps Product Manager, zei: “De Street View-app stelt mensen over de gehele wereld in staat bijdragen van gebruikers te verkennen en Google’s eigen beeldwerk en hun eigen gepubliceerde fotosferen door een naadloze wereldkaart van onder meer landschappen, oriëntatiepunten, bedrijfsinrichtingen enzovoort. De RICOH THETA S is geweldig gereedschap om dit beeldwerk te creëren en we hopen mensen te inspireren om een bijdrage te leveren aan de wereldkaart.”

*1. 1920 x 960 wanneer wordt teruggespeeld

| Over Ricoh |

Ricoh is een mondiaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in beeldvormingsapparatuur voor kantoren, de productie van printoplossingen, documentmanagementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Group heeft haar hoofdvestiging in Tokio en opereert in circa 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2015 had de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.231 miljard yen (circa 18,5 miljard USD).

Het merendeel van de winst van het bedrijf komt van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het bedrijf staat bekend om de kwaliteit van de technologie, de buitengewone standaard van de klantenservice en duurzaamheidsinitiatieven.

Onder hun bedrijfs-tagline, “imagine. change.” helpt Ricoh bedrijven de manier waarop zij werken te veranderen en de gezamenlijke verbeeldingskracht van hun werknemers te gebruiken.

Bezoek voor meer informatie www.ricoh.com/about/

Facebook is een handelsmerk van Facebook, Inc.
Twitter is een handelsmerk van Twitter, Inc.
Tumblr een handelsmerk van Tumblr, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.
Google, Google Maps, Google+ and Google Street View zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc.
YouTube is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.
Wi-Fi is een geregistreerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance.
Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon Media
Duitsland:
Weber Shandwick München
Matthias Wowtscherk / Annette Myska, 49-89-38-01-79-52/51
mwowtscherk@webershandwick.com / amyska@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr