11:27 uur 13-08-2015

LEAD Technologies brengt mediastreamingserver SDK op de markt

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– LEAD Technologies maakt met genoegen het op de markt brengen van de nieuwe mediastreamingserver SDK bekend. Deze belangrijke aanvulling op de LEADTOOLS multimedia productenlijn wordt toegevoegd aan de LEADTOOLS streamingmodule (voorheen videostreamingmodule) en biedt een programmeurvriendelijke bibliotheek voor het bouwen van professionele audio/video-multimediastreamingtoepassingen voor terugspelen op elk apparaat.

De nieuwe mediastreamingserver biedt een raamwerk van hoger niveau voor het streamen van audio/video-content van hoge kwaliteit. Contentproviders kunnen met gebruikmaking van een enkele server een grote verscheidenheid van zowel eigen als industriestandaardformaten en protocollen ondersteunen, waaronder Adobe Flash, Adobe HDS, Apple HTTP Live Streaming (HLS), Microsoft Smooth Streaming (SSF), RTSP en HTML5. Met deze flexibiliteit kan praktisch elk apparaat video’s gestreamd van de LEADTOOLS mediastreamingserver afspelen, terwijl de contentprovider de bronmedia in slechts één formaat hoeft te onderhouden. Wanneer een file eenmaal is geconfigureerd converteert de server deze automatisch en adaptief binnen zijn repository, naar welk streamingformaat ook waar de klant om vraagt.

“Het streamen van multimediacontent naar klanten is gegroeid naar meer dan alleen maar een populaire manier om entertainment en digitale content te consumeren, het is een verwachting geworden,” aldus Rich Little, President van LEAD Technologies. “Daarom willen steeds meer bedrijven grotere controle over hoe zij hun klanten met audio- en videomedia bedienen in plaats van afhankelijk te zijn van hostingsites van derden of dure eigen streamingoplossingen. LEADTOOLS mediastreamingserver is het antwoord door de eenvoudige opzet, robuuste configuratie en gebruikersmanagementopties en eersteklas videoterugspeelkwaliteit.”

In aanvulling op de mediastreamingserver kregen verscheidene codecs, multiplexers en demultiplexers updates en nieuwe functies. Het ISO/MP4-formaat met name is geupgraded met ondersteuning voor JPEG-compressed video, uncompressed video en non-squarepixels. De toevoeging van JPEG-compressie aan de ISO-multiplexer en demultiplexer biedt de mogelijkheid van gelijkmatig 30 fps terugspelen en superieure video-editing-mogelijkheden.

Deze release waarnaar zeer werd uitgekeken is slechts het begin van wat LEADTOOLS van plan is te doen met hun mediastreamingserver. Toekomstige releases zullen het uitzenden van live content omvatten en streaming en communicatie in twee richtingen met als doel om de LEADTOOLS mediastreamingserver tot eerste keus te maken voor zowel applicatie-ontwikkelaars als IT-beheerders.

Over LEAD Technologies

Met een lange geschiedenis van bijna 25 jaar heeft LEAD zich gevestigd als de toonaangevende provider in de wereld van software-ontwikkelingstoolkits voor document-, medische, multimedia-, raster- en vector-beeldvorming. LEAD’s vlaggenschipproduct, LEADTOOLS, heeft de toppositie in de hele wereld en kan bogen op een gezond, divers klantenbestand en een sterke lijst zakenpartners, waaronder enkele van de invloedrijkste. Neem voor meer informatie contact op via sales@leadtools.com of support@leadtools.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LEAD Technologies
Katie Akrop DeSantis, 704-332-5532
marketing@leadtools.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr