08:28 uur 30-07-2015

Diligent bereikt mijlpaal van meer dan 100.000 gebruikers – boardrooms en senior executives omarmen steeds vaker SaaS

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)–Diligent Corporation (NZX:DIL), ontwikkelaar en leverancier van de wereldwijd meest gebruikte board portal, heeft vandaag een mijlpaal bereikt. De Diligent BoardsTM oplossing telt nu meer dan 100.000 gebruikers. Diligent Boards is een Software-as-a-Service platform. Het transformeert de manier waarop bedrijven op een veilige digitale wijze samenwerken aan vertrouwelijke boardinformatie en hoe zij dit produceren en delen met board members, comités en managementteams.

Diligent is nu twee keer zo groot als haar naaste concurrent in termen van klanten. Diligent opereert op wereldwijde schaal en heeft nu klanten in 62 landen en gebruikers op alle zeven continenten, inclusief Antarctica. Meer dan 35 procent van de Fortune 1000 bedrijven maakt gebruik van Diligent Boards. De oplossing blijft de meest gebruikte in zijn soort en Diligent heeft een klantretentie van 99 procent*, een van de beste in de SaaS-industrie. Diligent Boards maakt de manier waarop er binnen een bedrijf of bestuur wordt samengewerkt eenvoudig en is daarmee een strategische enabler van het op een veilige wijze ontvangen en reviewen van boarddocumenten op ieder device.

“Samenwerken in de boardroom kan moeilijk zijn in organisaties, maar het is een veel grotere uitdaging om vanuit Antarctica samen te werken met collega’s in andere delen van de wereld”, aldus Peter Smith, General Manager, Corporate Services en Strategy of Antarctica en Nieuw-Zeeland, een overheidsentiteit die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, het beheer en het uitvoeren van activiteiten in Antarctica en de Zuidelijke Oceaan. “Diligent Boards is een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing die ervoor zorgt dat de communicatie met ons bestuur gestroomlijnd blijft. Dit stelt ons in staat om samen te werken en belangrijke beslissingen te nemen die ten goede komen aan onze activiteiten met betrekking tot Antarctica.”

Vorige maand ontving Diligent een Gold Stevie Award in de categorie ‘Customer Service Team van het Jaar’ en een Silver Stevie Award in de categorie ‘Customer Service afdeling van het Jaar’. Een erkenning van het bedrijf voor haar voortdurende toewijding aan excellente klantenservice voor haar 100.000 gebruikers.

“Dit momentum toont aan dat senior executives steeds vaker begrip hebben voor SaaS-diensten en er de toegevoegde waarde van inzien. Steeds meer bedrijven over de hele wereld vertrouwen hun meest belangrijke en gevoelige materialen toe aan Diligent”, aldus Brian Stafford, President en Chief Executive Officer van Diligent Corporation. “Het gebrek aan zichtbaarheid rondom het gebruik van SaaS-oplossingen in het bedrijfsleven en in de boardroom is op een keerpunt gekomen. Sommige boardmembers weten niet eens dat Diligent Boards een SaaS-oplossing is. Het veilige en intuïtieve ontwerp zorgt voor een effectieve informatiestroom rondom de meest bedrijfskritische beslissingen.”

*Op basis van het aantal klanten en exclusief onvermijdelijke opzeggingen vanwege faillissement of overname.

—-

Over Diligent Corporation

Diligent is de toonaangevende leverancier van beveiligde corporate governance en collaboration-oplossingen voor boards en senior executives. Meer dan 3.100 klanten in meer dan 60 landen en op alle zeven continenten vertrouwen op Diligent om op een veilige en intuïtieve manier toegang te krijgen tot hun meest tijd-kritische en vertrouwelijke informatie, om zo uiteindelijk betere beslissingen te kunnen nemen. De Diligent Boards oplossing (voorheen Diligent Boardbooks) is toegankelijk op ieder apparaat en versnelt en versimpelt de manier waarop er aan boarddocumenten wordt samengewerkt en worden geproduceerd, verspreid en beoordeeld. Diligent Boards rekent af met de veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan het uitwisselen van boarddocumenten per koerier, e-mail en het delen van bestanden. Diligent is een beursgenoteerd bedrijf (NZX: DIL) met een jaarlijkse omzet van bijna US $90.000.000, gebaseerd op basis van eerder gerapporteerde omzet retentieratio’s.

Bezoek www.diligent.com voor meer informatie.

Diligent Boards and the Diligent logo are trademarks of Diligent Corporation. Diligent is a trademark of Diligent Corporation, registered in the United States. Diligent Boardbooks is a trademark of Diligent Corporation, registered in the United States and other countries. Third party marks are the property of their respective owners. ©2015 Diligent Corporation. All rights reserved.

Safe Harbor Statement

Statements made in this press release that state Diligent’s or management’s intentions, beliefs, expectations, or predictions for the future are forward-looking statements within the meaning of The Private Securities Litigation Reform Act of 1995, including without limitation Diligent’s revenue outlook for the second quarter and full year 2015. Readers are cautioned that these statements are only predictions and may differ materially from actual future events or results. All forward looking-statements are only as of the date of this press release and Diligent undertakes no obligation to update or revise them. Such forward-looking statements are subject to a number of risks, assumptions and uncertainties that could cause Diligent’s actual results to differ materially from those projected in such forward-looking statements. For example, if we do not successfully develop or introduce new product offerings, or enhancements to our existing Diligent Boards (formerly Diligent Boardbooks) offerings, or keep pace with technological changes that impact the use of our product offerings, we may lose existing customers or fail to attract new customers and our financial performance and revenue growth may suffer. Factors which could cause our actual results to differ materially from those projected in forward-looking statements include, without limitation, economic, competitive, regulatory and technological factors affecting Diligent’s operations, markets, products, services and other factors set forth in Diligent’s Risk Factors filed as Part II, Item 1A to its Quarterly Report on Form 10-Q filed with the SEC on May 11, 2015.

—–

Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van Diligent, kunt u een e-mail sturen naar diligent@marcommit.nl.

Contacts

Marcommit PR
Laura Rijks
035-5822730
diligent@marcommit.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr