09:04 uur 29-07-2015

NTT Communications neemt de Indonesische datacenterdienstverlener PT. Cyber CSF volledig over

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf binnen NTT (NYSE:NTT) dat gespecialiseerd is in ICT-oplossingen en internationale communicatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het onlangs een overeenkomst heeft getekend voor de volledige overname van PT. Cyber CSF (Cyber CSF), een datacenterdienstverlener met hoofdvestiging in Jakarta, Indonesië.

Cyber CSF, opgericht in 2012, is de grootste datacenterdienstverlener van Indonesië. Het bedrijf beheert een hoogwaardige faciliteit die is toegerust voor 24 MVA capaciteit en 2.800 rekken, in een ruimte van 7.700 vierkante meter in het centrum van Jakarta.

De aankoop versterkt de Nexcenter™ datacentercapaciteit van NTT Com in de regio Azië-Pacific, waar het grote lokale en multinationale klanten bedient, voornamelijk in de sectoren financieel, IT en industrie. NTT Com is van plan de naam Cyber CSF te wijzigen in NTT Indonesia Nexcenter.

Cyber CSF datacenter is direct verbonden met een internet-exchange (IX)-punt dat door diverse internetserviceproviders wordt gebruikt. Ook is de netwerkneutrale (carrier-neutrale) faciliteit verbonden met 32 binnen- en buitenlandse netwerkserviceproviders (carriers).

NTT Com is van plan om in oktober naast een bestaande point-of-presence (PoP) voor zijn Global IP Network in het Cyber CSF-datacenter een PoP op te zetten voor zijn Arcstar Universal One™ VPN-netwerk. Hiervoor zullen de licenties worden gebruikt die het bedrijf verkreeg als eerste buitenlandse netwerkdienstverlener die geautoriseerd is om gesloten netwerken in Indonesië te beheren via PT, de joint-venture-dochteronderneming van het bedrijf. NTT Indonesia. Momenteel PT. NTT Indonesia bouwt een landelijk glasvezelnetwerk dat het nieuwe datacenter van het bedrijf verbindt met andere grote datacenters in de voorsteden van Jakarta en met industrieterreinen en kantoorgebouwen. Profiterend van deze sterke punten zal NTT Com zijn zeer betrouwbare binnen- en buitenlandse netwerken met lage latentie en hoge capaciteit uitbreiden om klanten meer voordelen te bieden, zoals ondersteuning bij actieve bedrijfsuitbreidingen.

NTT Com, dat in Indonesië sinds 2001 datacenterdiensten levert, zag zijn bestaande datacentercapaciteit de maximumcapaciteit naderen, wat het bedrijf tot de aankoop van Cyber CSF bracht en daarmee de noodzakelijke capaciteit verzekert om tegemoet te komen aan de groeiende vraag die wordt voorzien in de markt.

Verwacht wordt dat de Indonesische ICT-markt in 2017 een gemiddelde groei van ongeveer 10% zal laten zien, waarmee het de groei in de meest Zuidoost-Aziatische landen overstijgt. De verwachting is dat datacenteroutsourcing in Indonesië zich na 2016 zal uitbreiden als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving en administratieve richtlijnen van de centrale bank, Bank Indonesia, met betrekking tot datacenterkwaliteit en het gebruik van dergelijke diensten door financiële bedrijven. Volgens de recente IDC-enquête* verwachten de meeste Indonesische banken dat hun datavolume elk jaar met een percentage van 10 tot 20 procent zal groeien. Het onderzoek geeft ook aan dat Indonesische banken van plan zijn hun datacenterbudget elk jaar met 5-10 procent te verhogen.

In de toekomst zal NTT Com zijn mondiale naadloze ICT-oplossingen verder willen versterken en tegelijkertijd doorgaan met het uitbreiden van de Nexcenter™ datacenteractiviteiten in de groeiende Aziatische markt.

*Bron: IDC, Nov 2014 “Perspective: What Drives Datacenter Investments Among Indonesian Banks” (#ID250845)

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiligings- en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologieomgeving (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd 196 landen/regio’s bereikt, en meer dan 140 beveiligde datacenters. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.comTwitter@NTT ComFacebook@NTT ComLinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
NTT Communications
Corporation
(Dhr.)
Kouta Yamashita / (Mw.) Yuko Miyamoto
Tel. +81 3 6700
4010
Corporate
Planning
Public Relations
hodo-cp@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr