08:15 uur 28-07-2015

Gilead maakt promoties van leidinggevenden bekend

FOSTER CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq:GILD) heeft vandaag de promotie bekendgemaakt van William Lee, PhD, tot Executive Vice President Research, en Brett Pletcher tot Executive Vice President en General Counsel. Dr. Lee en de heer Pletcher zullen beide toetreden tot de senior leadership committee van Gilead.

Dr. Lee trad in 1991 bij Gilead in dienst en werd in 2000 gepromoveerd tot Senior Vice President Research. Hij heeft leiding gegeven aan de uitbreiding van de onderzoeksactiviteiten van het bedrijf op diverse therapeutische gebieden, waaronder hiv, leverziekten, hematologie/oncologie, ontsteking en respiratoire ziekten en cardiovasculaire aandoeningen. Dr. Lee legt verantwoording af aan Norbert Bischofberger, PhD, Executive Vice President, Research and Development en Chief Scientific Officer. Voordat hij bij Gilead in dienst trad, werkte dr. Lee bij California Biotechnology, Inc. en Syntex. Hij behaalde zijn BS in de scheikunde aan de University of Massachusetts, zijn PhD in de scheikunde aan de University of California in San Diego en deed postdoctoraal werk bij de Ecole Polytech Federal Lausanne en de University of California in Santa Barbara.

“In de afgelopen 25 jaar heeft Bill Gilead meerdere productkandidaten vanaf het vroege onderzoeksstadium tot ontwikkeling helpen brengen. Zijn bijdragen aan de ontdekking en verbetering van interne kandidaatgeneesmiddelen en beoordeling van externe kandidaten voor potentieel partnerschap hebben Gilead in staat gesteld belangrijke nieuwe geneesmiddelen te leveren aan patiënten overal in de wereld,” lichtte dr. Bischofberger toe.

De heer Pletcher trad in 2005 bij Gilead in dienst en zijn meest recente functie was Senior Vice President en General Counsel. Met deze promotie wordt de heer Pletcher ook directiesecretaris van het bedrijf. Hij legt verantwoording af aan Gregg Alton, Executive Vice President, Corporate and Medical Affairs. Voor de heer Pletcher in dienst trad bij Gilead was hij partner bij het advocatenkantoor Gunderson Dettmer, LLP, waar hij zich richtte op het bieden van bedrijfs- en effectendiensten aan opkomende publieke en private bedrijven en durfkapitaalinvesteerders. Hij behaalde zijn bachelor in de economische en politieke wetenschappen aan de University of California, Riverside en studeerde af in de rechtsgeleerdheid aan de University of California, Berkeley’s Boalt Hall School of Law. Hij is lid van de California State Bar en de Nasdaq Listing and Hearing Review Council.

“Het leiderschap van Brett speelde een grote rol bij het ondersteunen van Gilead bij het management gedurende een periode van aanzienlijke groei en complexiteit, met name als wij geneesmiddelen introduceren in nieuwe geografische gebieden. Zijn expertise heeft Gilead geholpen de intellectuele eigendom van het bedrijf te beschermen en naleving te verzekeren in landen met zeer sterk verschillende rechtssystemen,” lichtte de heer Alton toe.


Over Gilead Sciences

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve therapieën ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Meer informatie over Gilead Sciences is te vinden op de website van het bedrijf www.Gilead.com, door Gilead te volgen op Twitter (@GileadSciences) of te bellen met Gilead Public Affairs: +1-800-GILEAD-5 of +1-650-574-3000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilead Sciences, Inc.
Investeerders:
Patrick O’Brien,
650-522-1936
Media:
Amy Flood, 650-522-5643

Check out our twitter: @NewsNovumpr