16:53 uur 08-07-2015

MyHeritage lanceert baanbrekende wereldwijde vertaaltechnologie van namen voor krachtige ontdekkingen in familiegeschiedenis

TEL AVIV, Israël & LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, het platform voor het ontdekken, delen en bewaren van familiegeschiedenis, lanceert vandaag een wereldwijde vertaaltechnologie van namen, die families helpt taalbarrières te doorbreken bij het ontdekken van hun geschiedenis.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150708005966/nl/

De technologie vertaalt automatisch namen uit historische documenten of familiestambomen van de ene taal naar een andere, en genereert alle plausibele vertalingen met hoge accuratesse, om matches te maken tussen namen in verschillende talen. Daarnaast zal een handmatige zoekopdracht in de ene taal ook resultaten opleveren in andere talen. Deze worden voor het gemak weer terugvertaald naar de taal van de gebruiker zelf. Dit is een unieke innovatie die alleen MyHeritage biedt, nuttig voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van wereldwijde familiewortels.

Er zijn veel directe voordelen voor gebruikers. Bijvoorbeeld: inwoners van de Verenigde Staten met Russische wortels, moesten voorheen in het Russisch zoeken naar hun voorouders om de beste resultaten te vinden. De nieuwe technologie accepteert nu zoekopdrachten in het Engels, vergroot automatisch het zoekgebied om ook Russisch en Oekraïens mee te nemen, en vertaalt gevonden resultaten weer terug naar het Engels.

De nieuwe technologie verbetert ook de matching technologie van MyHeritage om een brug te slaan tussen talen. Bijvoorbeeld: een Griekse gebruiker met een familiestamboom in het Grieks, heeft een connectie met een gebruiker uit Israël met een familiestamboom in het Hebreeuws. MyHeritage is dan in staat hen te koppelen door automatische matches tussen namen in het Grieks en Hebreeuws, en laat de twee gebruikers de link tussen hun familiestambomen zien om geheel nieuwe ontdekkingen mogelijk te maken.

‘Deze wereldwijde vertaaltechnologie van namen helpt het syndroom van de Toren van Babel te overwinnen,’ aldus Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. ‘De wereld wordt kleiner en meer en meer verbonden. Maar informatie uit andere landen is meestal nog steeds verborgen voor hen die de taal niet spreken. Het is onze missie om de beste technologie te ontwikkelen om ontdekkingen over familiegeschiedenis mogelijk te maken voor iedereen, overal. Daarom stellen we als ambitieus doel een van de grootste obstakels bij onderzoek en ontdekkingen te overwinnen: de moeilijkheid om namen te vertalen van de ene naar de andere taal. We zijn trots op het resultaat van dit pionierswerk en de waarde die dit toevoegt voor onze gebruikers uit de hele wereld.’

MyHeritage heeft deze technologie ontwikkeld met gebruik van onderzoek, geavanceerde algoritmes en haar enorme meertalige, internationale database van 6 miljard profielen in familiestambomen en historische documenten.

De technologie omvat zowel voornamen als achternamen en is in staat niet alleen namen te vinden die het eerder in het verleden heeft aangetroffen, maar ook nieuwe, nooit eerder aangetroffen namen.

De technologie is generiek, maar gebruikt ook omvangrijke woordenboeken die zijn gecreëerd door MyHeritage om synoniemen en bijnamen mee te nemen. Een zoekopdracht voor Alessandro (Alexander in het Italiaans) zal daarom ook “Саша” vinden, de Russische variant van Sasha, een populaire bijnaam van Alexander in Rusland.

De eerste versie vertaalt succesvol namen tussen het Engels, Duits, Nedelands, Frans, Spaans, Catalaans, Portugees, Italiaans, Noors, Zweeds, Deens, Grieks, Hebreeuws, Pools, Tsjechisch, Russisch en Oekraïens. De volgende versie is momenteel in ontwikkeling en zal ook Chinees en Japans omvatten. Verdere talen zullen volgen.

Om de mogelijkheden van deze wereldwijde vertaaltechnologie van namen te benutten, maak gratis een nieuwe familiestamboom aan op MyHeritage en ontvang automatische matches. Of gebruik de MyHeritage SuperSearch zoekmachine voor historische documenten.

Over MyHeritage

MyHeritage is het platform voor het ontdekken, delen en bewaren van familiegeschiedenis. Als leider in technologie transformeert MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis tot een toegankelijke, lonende activiteit. Haar wereldwijde community van gebruikers heeft toegang tot een enorme database van historische documenten, zeer diverse, internationale stambomen en geavanceerde zoek- en match technologie. MyHeritage biedt een gemakkelijke manier om familiegeschiedenis uit heden en verleden te delen en bewaren voor toekomstige generaties. MyHeritage is beschikbaar in 42 talen. Kijk voor meer informatie op
www.myheritage.com

Contact

MyHeritage
Willeke Binnendijk
Country Manager Nederland
Tel: 06-83650393
Email:
willeke@myheritage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr