10:51 uur 14-09-2018

Newmont leider mijnbouwsector DJSI World voor vierde achtereenvolgende jaar

DENVER—(BUSINESS WIRE)– Newmont Mining Corporation (NYSE: NEM) kondigde aan dat het bedrijf voor het vierde jaar op rij de Metals and Mining sector leader werd genoemd door de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Newmont was het eerste gouden bedrijf dat in 2007 werd opgenomen in de index en is sinds 2006 elk jaar opgenomen in de DJSI North America Index.

“Deze erkenning is een belangrijke weerspiegeling van hoe goed we doen om waarde te creëren en het leven van al onze stakeholders te verbeteren”, aldus Gary Goldberg, President en Chief Executive Officer. “Werknemers in onze vestigingen over de hele wereld weten dat leidinggeven in winstgevendheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan en dat hun dagelijks werk positieve en blijvende gevolgen kan hebben voor lokale gemeenschappen. Onze focus ligt op het succes van ons bedrijf op de lange termijn en om dat te doen is het noodzakelijk om duurzaamheid in alle aspecten van ons bedrijf te integreren”.

 

Newmont Ranked Mining Sector Leader by DJSI World for Fourth Consecutive Year

DENVER–(BUSINESS WIRE)– Newmont Mining Corporation (NYSE: NEM) announced that for an unprecedented fourth year running, the Company was named the Metals and Mining sector leader by the Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Newmont was the first gold company named to the index in 2007, and has been included on the DJSI North America Index every year since 2006.

“This recognition is an important reflection of how well we are doing to create value and improve lives for all of our stakeholders,” said Gary Goldberg, President and Chief Executive Officer. “Employees at our sites around the globe know that leading in profitability and responsibility go hand-in-hand, and that their day-to-day work can have positive and lasting impacts on local communities. Our focus is on the long-term success of our company and doing that requires integrating sustainability into all aspects of our business.”

In addition to being recognized as the Metals and Mining sector’s sustainability leader, Newmont achieved outstanding performance in a number of areas including 100th percentile in the following:

  • Economic: Corporate Governance, Risk and Crisis Management, and Policy Influence
  • Environmental: Biodiversity, Climate Strategy, and Water-related Risks
  • Social: Labor Practice Indicators, Human Rights, Corporate Citizenship and Philanthropy, and Asset Closure Management

As one of the most rigorous and highly regarded sustainability indices in the world, RobecoSAM evaluated 600 data points for nearly 2,100 companies to determine inclusion and ranking on the DJSI. Areas evaluated included corporate governance; risk and crisis management; supply chain management; climate strategy; human rights; talent attraction and retention; safety; environmental management and performance; codes of business conduct; local community development; and labor practices.

More information on Newmont’s safety, economic, environmental and social performance can be found in the company’s annual sustainability report, Beyond the Mine. The report is published as part of Newmont’s ongoing obligations as a founding member of the International Council on Mining and Metals and in accordance with the company’s commitments under the United Nations’ Global Compact and the Voluntary Principles on Security and Human Rights.

About Newmont

Newmont is a leading gold and copper producer. The Company’s operations are primarily in the United States, Australia, Ghana, Peru and Suriname. Newmont is the only gold producer listed in the S&P 500 Index and was named the mining industry leader by the Dow Jones Sustainability World Index in 2015, 2016, 2017 and 2018. The Company is an industry leader in value creation, supported by its leading technical, environmental, social and safety performance. Newmont was founded in 1921 and has been publicly traded since 1925.

Contacts

Newmont
Media Contact
Omar Jabara, 303-837-5114
omar.jabara@newmont.com
or
Investor Contact
Jessica Largent, 303-837-5484
jessica.largent@newmont.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.