11:06 uur 14-09-2018

Media Coding Industry Forum richt zich op de niet-technische invoeringsaspecten van de media-coderingsstandaard

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)–

Open uitnodiging voor het lanceringsevenement tijdens de IBC2018 in Amsterdam

Het Media Coding Industry Forum (MC-IF) kondigde vandaag zijn vorming aan en nodigde de pers en het publiek uit voor hun lanceringsevenement tijdens de IBC2018 in Amsterdam op 16 september.

Het MC-IF zal een aanvulling zijn op de reeds lang bestaande, succesvolle technische activiteiten van de MPEG ISO/IEC-standaardisatiegroep, door te werken aan onderwerpen die moeilijk zijn voor een standaarden-instelling om af te handelen, zoals bijvoorbeeld licentieverlening. MC-IF brengt veel van de meest productieve ontwikkelaars van coderingstechnologieën in contact met gebruikers van geavanceerde mediastandaarden, waarbij het volledige mediadiensten- en distributie-ecosysteem vertegenwoordigd wordt.

In een gezamenlijke inspanning met ITU-T’s Video Coding Expert Group, is MPEG onlangs gestart met het ontwikkelen van Versatile Video Coding (VVC). VVC is de volgende belangrijke internationale standaard voor videocodering, en zal naar verwachting ruim worden ingezet in een breed scala aan toepassingen, waaronder streaming, uitzenden, film, gaming, video-vergaderen, en surveillance. De VVC-standaard zal naar verwachting de perfecte aanvulling zijn op opkomende leveringsprotocollen en -netwerken, zoals 5G, waardoor het mogelijk wordt om videodiensten te leveren van hogere kwaliteit aan een steeds groter wordend publiek. MC-IF zal zich in eerste instantie richten op het vaststellen van VVC en aanverwante standaarden als goed geaccepteerde en veel gebruikte standaarden, ten behoeve van de consument en het bedrijfsleven.

MC-IF is een open internationaal forum waar er tussen verschillende sectoren besprekingen kunnen plaatsvinden over niet-technische aspecten rond de inzet van mediastandaarden, met name over licenties. Het zal ook een knooppunt voor informatie zijn over implementatie, hulpmiddelen, en richtlijnen voor het gebruik van VVC- en aanverwante standaarden.

De initiële leden van MC-IF zijn o.a. bcom, Bitmovin, CableLabs, Canon, Digital Insights, Divideon, Ericsson, Harmonic, HEVC Advance, InterDigital, MediaKind, NGCodec, Nokia, OP Solutions, Technicolor, Tencent, Unified Patents, en Zetacast.

Elke organisatie die de doelen van MC-IF ondersteunt, is uitgenodigd om zich bij het Forum aan te sluiten. Om een zo breed mogelijke deelname mogelijk te maken, is het jaarlijkse lidmaatschap voor het forum vastgesteld op USD $ 8.500 en er is een special tarief (van USD $ 1.000) beschikbaar voor not-for-profit-organisaties en entiteiten met een jaaromzet van minder dan USD $ 10 miljoen. Iedereen die interesse heeft om meer te weten te komen over MC-IF wordt uitgenodigd om het lanceringsevenement bij te wonen, dat onder meer zal bestaan uit een presentatie over de doelstellingen en werkwijze van het Forum, en een Q&A-sessie waar de deelnemers vragen zullen kunnen stellen aan de vertegenwoordigers van MC-IF.

Het lanceringsevenement zal plaatsvinden tijdens de IBC2018 op de Heineken Experience in Amsterdam, om 17:00 CEST on 16 september 2018. Voorinschrijving is niet vereist. Meer informatie over MC-IF en details over het lanceringsevenement is beschikbaar op www.mc-if.org. Vragen over MC-IF kunnen gestuurd worden aan info@mc-if.org.

Over MC-IF

MC-IF is een open internationaal forum dat werkt aan de niet-technische aspecten van de invoering van mediacoderingsstandaarden, inclusief problemen met betrekking tot licentieverlening. Ledenbedrijven/-organisaties zijn o.a. bcom, Bitmovin, CableLabs, Canon, Digital Insights, Divideon, Ericsson, Harmonic, HEVC Advance, InterDigital, MediaKind, NGCodec, Nokia, OP Solutions, Technicolor, Tencent, Unified Patents, en Zetacast. Ga voor meer informatie naar www.mc-if.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Nereus voor MC-IF
Rachel Weikum, +1-503-970-4869
rweikum@nereus-worldwide.com