16:25 uur 13-09-2018

Chinese Yili Group vernieuwt R&D-centrum in Europa ter bevordering van innovatie

WAGENINGEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Inner Mongolia Yili Industrial Group Company Limited (Yili Group), een van de Chinese zuivelreuzen, heeft op 12 september 2018 haar R&D-centrum Europa opgewaardeerd naar een innovatiecentrum verbonden aan Wageningen University.

Tijdens de openingsceremonie wees Zhang Jianqiu, Executive President van de Yili Group, erop dat het opwaarderen van het R&D-centrum naar een innovatiecentrum een indicatie is van de continue inspanningen van Yili op het gebied van innovatie.

In 2014 richtte Yili samen met Wageningen University in Nederland het “European Research and Development Center” op.

Sinds de oprichting heeft het Yili European Research and Development Center grote inspanningen verricht op het gebied van “vroegtijdige waarschuwingssystemen voor voedselveiligheid”, een “moedermelkdatabase” en andere gebieden, zoals het onderzoeken en opzetten van een systeem voor vroegtijdige waarschuwingen met betrekking tot voedselveiligheid, het vernieuwen van de eerste onderzoeksdatabase op het gebied van moedermelk in China, en de doorlopende bevordering van de ontwikkeling van Yili en de zuivelindustrie in China.

In recente jaren werd innovatie door Yili beschouwd als de belangrijkste “motor” voor de ontwikkeling van de onderneming. Het bedrijf zal innovatie blijven bevorderen als “propeller” voor de ontwikkeling van Yili en van de zuivelindustrie in China in het algemeen, aldus Zhang Jianqiu.

Volgens de Global Dairy Top 20 van de Nederlandse Rabobank behoort Yili tot top tien van de mondiale zuivelindustrie en bezet het bedrijf al vele jaren de eerste plaats in Azië.

“Vanaf de oprichting tot de vernieuwing heeft het Yili European Research and Development Center verschillende gebieden bestreken, bruggen geslagen tussen landen en werelddelen en verschillende culturen geïntegreerd. Dit biedt niet alleen mogelijkheden om te voldoen aan de technologische behoeften van ondernemingen, maar ook voor rechtstreekse overdracht van de innovatie van het onderzoeksinstituut,” aldus Zhang Yi, Deputy Secretary General van de China Chamber of International Commerce (CCOIC) tijdens de ceremonie.

Op dezelfde dag werd de eerste bijeenkomst van de Netherlands China Business Council georganiseerd door de CCOIC en de Yili Group. Hier kenen deelnemers samen uitgebreid naar de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van handel en economie tussen China en Nederland in de huidige omstandigheden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

China Economic Information Service Co., Ltd (namens de Yili Group)
Hu Pinigchao, +861088051123
Hupingchao@xinhua.org