14:39 uur 13-06-2018

active-semi® Releases Eerste nieuwe high-performance geïntegreerde intelligente BLDC-motorcontroller en driver met 150 MHz Arm® Cortex®-M4F MCU

DALLAS–(BUSINESS WIRE)–

De door de gebruiker programmeerbare PAC5523 IC, samen met de firmware-IP, maakt high-performance en high-memory batterij-gevoede BLDC-toepassingen mogelijk om de marktintroductietijd te verkorten met behulp van een met sensor uitgevoerde trapeziumvorm, sensorloze BEMF of sensorloze Field-Oriented Control (FOC) met hetzelfde product.

active-semi®, Inc. (www.active-semi.com) heeft vandaag het eerste lid van een nieuwe familie PAC® high-performance motorcontrollers met de PAC5523 IC aangekondigd. Het wordt ondersteund door een evaluatiekit (EVK) en bijbehorende firmware voor eenvoudige en snelle evaluatie van geavanceerde motorbesturingsoplossingen.

De nieuwe PAC5523 bevat de MCU met de hoogste prestaties die momenteel verkrijgbaar is in een geïntegreerd motorbesturings- en driverproduct. Het bevat een 150 MHz Arm® Cortex®-M4F MCU met 128 kB FLASH, 32 kB SRAM en een geïntegreerde Floating Point Unit (FPU) met Digital Signal Processor (DSP) -instructies voor een uiterst efficiënte implementatie van motorbesturing en aandrijftoepassingen. De MCU bevat ook codebeveiliging met vier niveaus, een cache voor snelle FLASH-toegang, ECC voor SRAM-gegevens en een CRC-engine.

De PAC5523 integreert ook uiterst geoptimaliseerde randapparatuur die speciaal voor BLDC-motorbesturingstoepassingen ontworpen is.

De 70 V PAC5523 is geoptimaliseerd voor batterijgevoede en andere BLDC-toepassingen tot 48 V. Geïntegreerd met de krachtige MCU zijn het energiebeheer, de gate-drivers en de signaalconditionering voor driefasige omvormertoepassingen. De PAC5523 kan direct worden gevoed met een batterij van maximaal 20 volt of hoger met behulp van de 70 V DC/DC Buck of SEPIC-controller Multi-Mode Power ManagerTM (MMPM). De PAC5523 implementeert een Total Hibernate ModeTM die de levensduur van de batterij en de systeemefficiëntie beheert door de ruststroom te verlagen naar 18uA.

De toepassingsspecifieke Power DriversTM (ASPD) integreert poortbesturingen van 70V/1,5 A voor toepassingen met hoog vermogen met op 2 niveau’s dode tijdsbeveiliging voor de externe, op MOSFET gebaseerde omvormer. De configureerbare, analoge front-endTM (CAFE) bevat 3 differentiële Programmable Gain Amplifiers (PGA’s), 4 single-ended PGA’s, 10 comparators, buffers en DAC’s die gebruikt kunnen worden voor signaalbemonstering en filtering voor de besturingstoepassingen, waardoor de behoefte aan externe componenten wordt geminimaliseerd.

“De PAC5523 bevat zowel een high-performance MCU met hoog geheugen als een geïntegreerde 70 V DC/DC-controller en Gate Drivers, configureerbare analoge front-end, en levert in combinatie met active-semi®’s Total Hibernate Mode ™ en andere gepatenteerde functies het best presterende en kleinste systeemontwerp met de hoogste systeemefficiëntie”, aldus David Briggs, vicevoorzitter en algemeen directeur van active-semi®. “We zijn enthousiast over het snel groeiende klantenbestand dat zich nu richt op productie met PAC5523.”

In een klein QFN-pakket van 6 x 6 mm met alle integratie kan de PAC5523 een extreem klein onderdeel en een fysieke vormgeving realiseren voor compacte BLDC-toepassingen op batterijvoeding.

De PAC5523EVK breidt de PAC®-serie van evaluatiekits (EVK’s) uit die snelle prototypes voor verschillende toepassingen mogelijk maken, waaronder elektrische gereedschappen, tuingereedschap, telecomventilatoren, batterijgevoede voertuigen, drones, radiografisch bestuurbare auto’s en BLDC-toepassingen voor algemene doeleinden. Samen met active-semi®’s motorbesturingsfirmware en IP-bibliotheek zal de PAC5523 de systeemontwikkeling vereenvoudigen met FOC met en zonder sensor, en sensorloze trapezoïdale motorbesturingstoepassingen voor toepassingen met hoog batterijvermogen.

PAC5523 IC en PAC5523EVK1 zijn verkrijgbaar bij toonaangevende distributeurs.

Ga voor meer informatie over active-semi® en oplossingen voor intelligente motorbesturing naar https://active-semi.com/products/intelligent-motor-control.

Over active-semi®

Active-semi® , dat in 2004 in Silicon Valley is opgericht en zijn hoofdkantoor in Dallas, Texas heeft, is een snel opkomende leider in multi-miljard-dollar energiebeheer en IC-markten voor intelligente, digitale motoraandrijving. Het portfolio van het bedrijf van analoge en gemengde signaal-SoC’s biedt schaalbare kernplatformen die gebruikt worden voor het opladen, voeden en ingebedde, digitale besturingssystemen voor industriële, commerciële en consumententoepassingen. active-semi® offers Power Application Controllers® (PAC®), DC-DC and ActivePMU™ -producten die de oplossingsgrootte en -kosten aanzienlijk verminderen, de betrouwbaarheid van het systeem verbeteren en de cyclustijd van de systeemontwikkeling verkorten.

active-semi® is een multinational met meer dan 170 verleende en aangevraagde patenten. active-semi® International Inc. is een bedrijf uit Cayman Island, ondersteund door toonaangevende Venture Capital-bedrijven, waaronder USVP, Tenaya Capital, LG en LDV Partners.

Lees meer op www.active-semi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

active-semi®
Bernd Krafthoefer, +1-214-453-1422
marketing@active-semi.com