14:40 uur 16-05-2018

Universal Laser Systems voegt meer 3M Materialen toe aan zijn Database

SCOTTSDALE – (BUSINESS WIRE) – Universal Laser Systems (ULS) kondigt de toevoeging aan van 3M™-materialen aan zijn materialendatabase, de meest uitgebreide opslagplaats van parameters voor de verwerking van lasermateriaal voor materialen in het bereik van 10 watt tot 500 watt.

De 3M materialen die nieuw zijn in de ULS materiaaldatabase werden specifiek toegevoegd voor laserbewerking met de ULTRA en XLS platforms, geschikt voor hoge nauwkeurigheid en precisie lasersnijden, laserablatie en laser oppervlakte modificatie.

De materialen omvatten:

 • 3M™ 9960 Diagnostic Microfluidic Hydrophilic Film
 • 3M™ 9984 Diagnostic Microfluidic Surfactant Free Fluid Transport Film
 • 3M™ Scotchweld™ Structural Adhesive AF163-2
 • 3M™ Nextel™ 440 Structural Fabric BF54
 • 3M™ Extreme Sealing Tape 4412N
 • 3M™ Dual Lock™ SJ3550

Notities over laserbewerking, waarin de resultaten van de interactie tussen laser en materiaal voor deze materialen worden beschreven, zijn ook beschikbaar in de Materialenbibliotheek op de ULS-website om potentiële klanten te helpen de voordelen te verkennen van het inzetten van lasertechnologie bij hun productie-, onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en prototypingsactiviteiten.

Universal Laser Systems Adds More 3M Materials to Its Database

SCOTTSDALE, Ariz.–(BUSINESS WIRE)– Universal Laser Systems (ULS) announces the addition of 3M™ materials to its materials database, the most extensive repository of laser material processing parameters for materials in the range of 10 watts to 500 watts.

The 3M materials new to the ULS materials database were specifically added for laser processing with the ULTRA and XLS platforms, suited for high accuracy and precision laser cutting, laser ablation and laser surface modification.

The materials include:

 • 3M™ 9960 Diagnostic Microfluidic Hydrophilic Film
 • 3M™ 9984 Diagnostic Microfluidic Surfactant Free Fluid Transport Film
 • 3M™ Scotchweld™ Structural Adhesive AF163-2
 • 3M™ Nextel™ 440 Structural Fabric BF54
 • 3M™ Extreme Sealing Tape 4412N
 • 3M™ Dual Lock™ SJ3550

Laser processing notes, describing the results of the laser-material interaction for these materials, are also available in the Materials Library on the ULS website to help potential customers explore the advantages of deploying laser technology within their manufacturing, research and development, and prototyping activities.

About Universal Laser Systems, Inc.

Universal Laser Systems, Inc. (ULS) is a global manufacturer of laser material processing solutions, committed to innovation and advancing the application of modern CO2 and fiber laser technology. From the development of laser sources, productivity enhancement technologies, advanced software and beam delivery systems, to an extensive investment in the research of laser materials processing science and applications, ULS provides its customers the most innovative, cost-effective, flexible and scalable laser material processing solutions for today and future needs. For more information, visit www.ulsinc.com.

 

Contacts

Universal Laser Systems, Inc.
James Rabideau, 480-483-1214
jrabideau@ulsinc.com
www.ulsinc.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.