11:00 uur 16-05-2018

SGS vermindert CO2-voetafdruk in Ghana door REDAVIA Zonne-energie

MÜNCHEN & ACCRA, Ghana – (BUSINESS WIRE) – SGS, een wereldwijde leider in inspectie, testen, verificatie en certificering, koos REDAVIA, een wereldwijde marktleider van kosteneffectieve, betrouwbare en schone huur van zonne-energie voor bedrijven en gemeenschappen, om haar eerste hernieuwbare energie-project in Ghana uit te voeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige versie op: https://www.businesswire.com/news/home/20180516005061/en/

SGS Sustainability Strategy is opgebouwd rond vier pijlers (Professional Excellence, People, Environment en Community) ondersteund door groepsbreed beleid, wereldwijde programma’s en lokale initiatieven. Hun milieu pijler richt zich op het verminderen van de uitstoot en het behouden van SGS als CO2-neutraal bedrijf, dus het was een logische keuze om een beroep te doen op zonne-energie als aanvulling op hun bestaande elektriciteitsnet aansluiting, waarmee een volgende stap wordt gezet in de richting van het bereiken van de RE100-verplichting, wat betekent 100% van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

REDAVIA zal een zonnepark inrichten in de inspectie- en testfaciliteiten van SGS in Tema, de belangrijkste haven van Ghana. Met haar ervaring in alle belangrijke economische sectoren in Afrika ten zuiden van de Sahara, was REDAVIA de voor de hand liggende keuze voor een multinationale organisatie als SGS, waardoor ze de kostenbewuste aanpak van een succesvol bedrijf konden combineren met betrouwbare elektriciteit en hun MVO-praktijk.

SGS Slashes Carbon Footprint in Ghana through REDAVIA Solar Power

MUNICH & ACCRA, Ghana–(BUSINESS WIRE)– SGS, a global leader in inspection, testing, verification and certification, chose REDAVIA, a global market leader of cost-effective, reliable and clean rental solar power for businesses and communities, to implement its first renewable energy project in Ghana.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20180516005061/en/

Mark Davidson, SGS (right) and Dr. Alexander Harpe, Redavia signing contract (Photo: Business Wire)

Mark Davidson, SGS (right) and Dr. Alexander Harpe, Redavia signing contract (Photo: Business Wire)

SGS Sustainability Strategy is built around four pillars – Professional Excellence, People, Environment and Community – supported by Group wide policies, global programs and local initiatives. Their Environmental pillar focuses on decreasing emissions and maintaining SGS as a carbon neutral company, so it was a logical choice to turn to solar to complement their existing grid connection taking another step towards achieving the RE100 commitment, which means 100% of electricity from renewable sources.

REDAVIA will deploy a solar farm at SGS’s inspection and testing facilities in Tema, Ghana’s main harbor. With its experience in all key economic sectors in sub-Saharan Africa, REDAVIA was the obvious choice for a multinational organization like SGS, enabling them to combine the cost-conscious approach of a successful business with reliable electricity and their CSR practice.

“We are taking our Corporate Social Responsibility very seriously, in Ghana and across our global organization,” said Mark Davidson, Managing Director, Ghana, Liberia & Sierra Leone at SGS. “REDAVIA enables us to take a big step forward towards closing in on our environmental goal of decreasing CO2 emissions, while at the same time allowing us to save on our electricity bills.”

Erwin Spolders, CEO & founder of REDAVIA, stated, “We are delighted that a market leader like SGS values the benefits of rental solar power and has therefore chosen REDAVIA. A company that understands the triangle of carbon footprint reduction, cost control and reliability can truly make a difference.”

About SGS

SGS is the world’s leading inspection, verification, testing and certification company. SGS is recognized as the global benchmark for quality and integrity. With more than 95,000 employees, SGS operates a network of over 2,400 offices and laboratories around the world. www.sgs.com www.sgs-ghana.com

About REDAVIA

REDAVIA offers rental solar power for businesses and communities. The REDAVIA system is based on a pre-configured model, including high-performance solar modules and electrical components. It is easy to ship, set up, scale and redeploy. Businesses and communities benefit from a cost-effective, reliable, clean energy solution with minimal upfront investment or technical skills. www.redaviasolar.com

 

Contacts

REDAVIA
Angelika Kempf
+49 89 2426 8869
a.kempf@redaviasolar.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.