20:14 uur 13-02-2018

Yamaha Motor boekt recordwinst in boekjaar 2017

– Sterke resultaten in alle bedrijfssegmenten – 

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Yamaha Motor Co., Ltd. (TOKYO:7272)(ISIN:JP3942800008) heeft vandaag bekendgemaakt dat de bedrijfswinst in het boekjaar 2017 (eindigend op 31 december) met 61 procent is gestegen tot een record van 101,6 miljard yen. De forse stijging komt voornamelijk op het conto van de verkoop van hoogwaardige producten en kostenreducties. Die besparingen zijn mogelijk gemaakt door geavanceerde productieprocessen en verfijnde ontwikkelingsmethodes voor motorfietsen. De netto-omzet steeg met 11 procent tot 1,67 biljoen yen, dankzij solide verkoopcijfers in de ASEAN-regio, buitenboordmotoren in de VS en surface mounters en industriële robots. De gewone inkomsten stegen met 52 procent tot 154,8 miljard yen.

 

Yamaha Motor Marks Record Annual Profit in 2017

—All Business Sectors Strong—

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Yamaha Motor Co., Ltd. (TOKYO:7272)(ISIN:JP3942800008) announced today that net income soared nearly 61% to a company-record 101.6 billion yen in fiscal 2017, which finished on December 31. The huge increase was driven by sales of higher-end products and cost reductions achieved through advanced processes for manufacturing and refined development methods for platform- and global-model motorcycles. Net sales rose over 11% to 1.67 trillion yen on strong sales of motorcycles in the ASEAN region, outboard motors in the US and surface mounters and industrial robots. Ordinary income surged nearly 52% to 154.8 billion yen.

Motorcycle unit sales in the ASEAN region scored their highest YoY gain since 2011. Net sales overall increased and operating income rose substantially on increased sales of products in higher price ranges and the effects of cost reductions in emerging markets such as Brazil and the ASEAN region.

Marine-sector unit sales of outboard motors and water vehicles sales rose and boat production was boosted by boat-builder acquisitions in Europe and the US. Operating income increased on an improved model mix due to increased sales of large outboard motors in North America and Europe.

Yamaha Motor is forecasting stable income in fiscal 2018. Medium- to long-term initiatives should see solid progress assuming that business conditions continue to hold. Net sales are expected to rise 1.8% to 1,700 billion yen and net income should climb about 1.4 percent to 103 billion yen. Operating income and ordinary income are expected to be on par with their fiscal 2017 levels.

For more on Yamaha Motor’s results, visit: https://global.yamaha-motor.com/ir/
For documents & photos: https://www.mynewsdesk.com/yamaha-motor/

About Yamaha Motor

Yamaha Motor (TOKYO:7272) is a world-leading producer of motorcycles, marine products, power products and robotics. The company’s diverse business and wide variety of products are built around its proprietary technologies focused on powertrains, chassis & hull and electronic control. Yamaha Motor conducts global development, production and marketing operations through 140 subsidiaries and equity-method affiliates in 30 countries. About 90% of consolidated net sales are generated in more than 200 countries outside of Japan. The company is steadily restructuring its global engineering, manufacturing and marketing capabilities for sustainable long-term growth. Please visit https://global.yamaha-motor.com/.

 

Contacts

Yamaha Motor Co., Ltd.
Naoto Horie, +81-3-5220-7211
Corporate Communication Division
Global PR
ymcglobalpr@yamaha-motor.co.jp

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.